Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Грешката на българина
Автор: J0R0   
Дата:   01-11-04 11:26

Чета тука простотиите на Божидар и не мога да разбера какво иска и за какво се бори.
Имало по-добри снимки в конкурса от наградената.
Ами има.
На мен например снимката на Ками ми е фаворит.
И какво от това?
КОЙ да каже коя снимка да вземе наградата? КОЙ да ви организира? КОЙ да гласува вместо вас? Аз ли?

Дадена беше възможност на над 1200 човека да гласуват за този конкурс. От тази възможност се възползваха около 1/10.
Е, кой е крив в случая?
Има десетки хора, които всеки ден пишат тук във форума, имали са правото да гласуват, но не са го направили. Спестили са си един клик с мишката или им е било все едно.
И за това - хайде организаторите пак виновни!
Ми - ето ви сайта, ето ви правилата, организирайте се, раздавайте и печелете награди, правете изложби, публикувайте в пресата... някой да ви е спрял, някой да ви е попречил?

Ама българинът по принцип обича някой друг да му е крив. И някой друг да му поднесе на тепсия справедливостта, че ако може и две бири с кебапчета. Плаче за диктатура.

По ли ще ви е хубаво, ако аз отворя таблицата и напиша оценките вместо вас, а? Това ли искате? Силната ръка на бащицата която да целувате и която да раздава справедливост?
 Re: Грешката на българина
Автор: volokin   
Дата:   01-11-04 11:37

Дай Дядо Иван насам, или чичо Сам, или който и да е, щото Българина сам не може, после дай и някой който да му е виновен, може пак дядо Иван да е, а може и някой друг, но требе има виновен [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   01-11-04 11:40

Не само, че требе да има виновен, ами СЕ на българина тряа да му е виновен и само на него.
Гледам ви и ви се мая на антипатриотичните изказвания по ей такива теми, аджеба що за келеш е българина и как другаде по света я няма тая простотия.
Аман.
Автор: GT   
Дата:   01-11-04 11:43

JORO .. не се ядосвай [smile] .. макар че и аз реагирах по същия начин сутринта като прочетох темата. Това е положението ... който не го е мързяло да гласува си е гласувал и си е избрал снимката която най-много му харесва. Който го е мързяло да клика ... да не търси под вола теле. Това че на снимката се Емммо и Иринка не значи нищо, снимката си е на Фо и тя е добра. Няма спор. А на българина .... на него никога няма угодия ..
Автор: boni   
Дата:   01-11-04 11:43

Няма голям смисъл от тези приказки сега .
Ето ,вече новия конкурс е анонимен,за да няма недоволни.
Автор: Krassy   
Дата:   01-11-04 11:45

Значи не сме чак толкоз проЗДи да забележим що за говеда сме, а? [smilie7]
Автор: GT   
Дата:   01-11-04 11:47

[smile] [smile] [smile] Boni пак ще има приказки и след новия конкурс ... нали на края анонимноста ще падне .. и тогава пак ще се почне ... то още от сега срещнах тема за втората снимка в конкурса ..... Абе .. дано не съм прав[smilie23]
Дата:   01-11-04 11:55

Аз ку бех Админ, щех да кажа:
Сори майна, но тва е положението!
[smilie7]
Автор: RossN   
Дата:   01-11-04 12:00

Krassy, ти и така си достатъчен...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Дата:   01-11-04 12:23

Бе, аз не се ядосвам :-)
Хич даже. Ама се сетих, че така е във всичко където погледнеш. Царят не бил най-добрият който да ни управлява, колко по-интелигентни и умни управници сме имали, ама никой не им ДАВАЛ властта...Е, кой е тоя дето трябва да ТИ ДАДЕ...
И как дойде на власт тоя цар, бе, да не гласуваха за него руснаците или американците?
Автор: ancho   
Дата:   01-11-04 13:05

Урааааааааааааааааааа
Намери се виновен !!!
За всичко Царят е виновен !
Само дето не е цар вече почти 60 години ама ...
Автор: mib   
Дата:   01-11-04 13:10

[smilie24] Дааа, прав в Жоро, на нас винаги съдията ни е виновен... [smilie19]
[beer] [shtrak]

Жоро, малко си в грешка...
Автор: Божидар   
Дата:   01-11-04 13:22

И вменяваш думи "...- хайде организаторите пак виновни!", който никой не е писал, а са плод вероятно на гузна съвест...

Точно обратното, за мене това е най-добрия сайт за фотография в България.

Първо за нищо не се боря, не харесвам пеливанлъка.
Ако си забелязъл и други изказаха несъгласие...
Фактите съм ги изложил в другата тема, няма нужда да ги повтарям.
Дразнещо е и това, че фотографи със снимки в конкурса, много по-добри по всички показатели(дори и според твоето мнение вероятно) от "спечелилата" не само, че нямат нищо против, ами и ръкопляскат като на партийно събрание преди десети ноември 1989г!!!

А за това, дето си го писал по надолу е далече от истината, ама не е тук мястото да го обсъждаме...
Автор: gorba4ov   
Дата:   01-11-04 13:27

Много драматизъм в тоя форум бе... Професионалните фотографи ли сте такива нерваци или и любителите... take it easy ... и стига сте обвинявали българина това, българина онова..... само нихилизъм тука.... Напротив, българинът е толкова тъпкан, тъпкан и мачкан, 4е е малко зле със самочувствието. Всичко друго си ни е ОК... Хайде живи и здрави - чудо голямо, някой не харесал класацията - че нали за това са класации - ако ти е кеф гласуваш, ако не - зяпаш....:)
Автор: kkaammii   
Дата:   01-11-04 13:31

Божидаре, кой ти каза, че не се протестира?!? Имаш грешка.
Дата:   01-11-04 13:45

нинам ко да кажа....
Бие рибата [smilie7]
Автор: Canon   
Дата:   01-11-04 14:01

Тъй, тъй Жоро,
Той Ляпчев го е казал за управлението народно преди къде 80 години:
"Со кротце, со благо и со големото тояго..."
https://photo-forum.net/joro/emoticons/simp0029.gif
И от мене
"На крив обектив, блендата му пречи"
[smilie7]
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   01-11-04 14:46

Всеки е прав за себе си. Всеки прави различни компромиси. Всеки разбира по различен начин нещата.
Лошо няма, като някои си изказва мнението - всеки има право. Ето, по-добре тук и сега да го прави, а не като някои хора - /като партийни активисти/, де в последния ден наобикаляха снимките, и правеха реклама и антиреклама. Време имаше бол да си дадат мнението и да си ударят гласа.
Изобщо откритото поведение, доблестното поведение, коректното поведение (независимо за каква кауза) много повече ми допада, от завоалираното поведение, от игричките,имиджмейкърството и рекламата.
Божидар https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gif
Никъде не обиди Pho! (освен, че снима бубулечки...ама и аз снимам бубулечки - и 100 човека са ми го казвали по възможно най-обиден начин. А когато една моя бубулечка водеше в конкурс с обща тема и то към края му, се изпонаприпкаха под нея-а и под другите ми бубулечки, като в строй да ухулват внушението, композицията, и особено автора.Пратиха я у лево, де се вика:)) Има значение кога, как, и по какъв начин критикуваш - достоен или не).
Божидар говореше за публиката. Авторът и снимката нямат нищо общо. Просто всеки автор има различни неща - и те се оценяват различно, но почти никога адекватно дори на авторовата преценка (Нека Жоро си припомни неговите преценки за рейтингованите му неща и нерейтингованите:)) Така е и при мен.
Жоро към края на постинга си говори същото като Божидар - абе слушайте се , бре хора. Жоро, ясно е, че вкусът на публиката тук не е много култивиран, любителски форум, какво да правиш:) Повечето хора се държат релаксиращо и безотговорно, освен, че нямат достатъчно ясни фотографски критерий.
Това, че подобна дискусия се завихри под снимка на Фо, няма нищо общо с него като фотограф - той има достатъчно добри снимки. Може би публиката е гласувала за цялостно творчество:)
Нека излезе тук този фотограф, който е пускал само шедьоври във форума:)) Дори да има такъв, той вероятно няма грам чуство за хумор:))
Другото си е проблем на публиката, а не на авторите. Нека са ясни тези неща.

Автор: Ivan_A   
Дата:   01-11-04 15:09

Mobby_Dick, за много неща си прав, но за това:
"... Божидар
Никъде не обиди Pho! ..." - не си.

"...Е това ако не е връх на тарикатлъка!!!..." - цитат от постинг-а на Божидар, около бубулечките - виж го.

Обидно е, защото: "Има значение кога, как, и по какъв начин критикуваш - достоен или не). "

Дата:   01-11-04 15:11

Ivan_A https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gif Съгласен! Пропуснал съм го това.

Автор: Божидар   
Дата:   01-11-04 15:17

ККами не се забелязва протеста...къде го?
Не съм те виждал, но като "гледам" положителните възгласи на клубари породени от твоето присъствие, най-успешен протест ще направиш в стил бодиарт или като шедьовър в натурално състояние облепена с много малко снимки със много малки размери.:)))))

Моби Дик видях светлината в тунела след твоя постинг!
Сега остава да мине необезпокоявано и товарния влак.:)))
Дата:   01-11-04 15:20

Ами като ще цитираме - ето го цялото мнение на Божидар:

Автор: Божидар
Дата: 30-10-04 20:34

И какво излезе?!
Този, който има 100 снимки с буболечки и 3 с хора, и в 3-те са собственици на фотофорум и близки познати, а 2-те(едната спечелила конкурса) малкооо си приличат!?
Е това ако не е връх на тарикатлъка!!!
Ще вземе фотоапарат, който вероятно няма да му трябва!
А в същото време снимки с излъчване, направени с талант и майсторсто ще са аут от изложбата, която изглежда много слаба(не е само мое мнение).
Жалко е...

Значи, цялото това нещо е много обидно, както за спечелилия наградата, така и дваж по-обидно за организаторите. Ясно е, че на изложбата могат да бъдат показани 50-60 снимки.

Аз като организатор и човек, който събира снимките за изложбата не виждам снимка направена с излъчване, майсторство и талант, която да не съм поискал от автора и.

Напротив, смятам, че съм поискал именно най-добрите снимки и че ще стане една доста хубава изложба.

Ако Божидар смята, че това не е така, свободен е да поиска от неоценените автори техните шедьоври и да направи алтернативна изложба с тях.
Дата:   01-11-04 15:27

Ей, нещастник (Божидаре), не си ти човека на които ще давам обяснения.

ДРЪЖ СИ ЕЗИКА ЗАД ЗЪБИТЕ и ВНИМАВАЙ КАКВИ НЕЩА ГОВОРИШ ПО МОЙ АДРЕС.
Дата:   01-11-04 15:34

Бати кашата стана тука! Всички са прави и криви с по нещо. (всеки може да извади нещо от контекста, де да го подкрепи).Важно е, че не трябва да има чак толко обидени от този спор. Къде-къде по безотговорни спорови и обиди са летели, без много да му се мисли.
Тук най-обидена е публиката.(и аз я обиждам). Публиката вероятно е права (но не и за мен). Обаче пак е сложно - защото хората гласуват под много снимки по трибална система - да сложиш "злато" не е много трудно. Тази снимка не е лоша, но като отхвърча на 360 точки за 2 дена аз се въздържах от глас. Стана ми ясно, че няма да има интрига, че няма много смисъл да се кося да снимам каквото и да е , нямам шанс - каквото и да хвана и т.н. Тя стана тотално недостижима, без да притежава кои знае какви качества. Подобно нещо стана на предния конкурс - снимка по песен.

Дата:   01-11-04 15:38

Моби_Дик [smilie24] , Публиката [smilie23].
Предполагам, че причини много и всичко си е в реда на нещата и все пак....

За това - каквото са си гласували, това ще гледат.
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Тази тема е затворена