Автор: Thor
Дата: 24-10-04 05:03
хмм ..аз имам от този първия ,но да си кажа честно следващия такъв който ще си купя ще е от камеракуест ,тъй като тези евтините не са прецизни и има малко луфт - което пък ,ако използуваш тежки обективи ,може да доведе до проблем с байонета на фотоапарата ,но иначе за по леки обективи няма проблем ,поне аз не съм имал до сега е малко дразни луфта ,но аз му лепнах една лепенка и изчезна - това е за адаптора EOS/M42 а той е направен и от едно парче метал ....... ,по сложно е с другите адаптори които са направени от повече елементи и ако не са прецизно направени и метала не е от добро качество - можеш да си представиш какво може да стане .."е най много да не усетиш и да ти падне обектива " - майтап ,но пък кой знае в най добрия случай най много да се налага да го оправяш по често адаптора ,ако нещо се получи луфт а това може да окаже влияние на картинката ,както и да е ще спестиш 70-80US$ ако вземеш от евтиния ,лично аз взех от тези на NOVOFLEX и за сега нямам проблем с него ,съвет от мен започни с един EOS/M42 и ако ти хареса и най вече ако ти изпадне някой добър обектив на NIKON евтин и си заслужава тогава се замисли за адаптор EOS/NIKON F ,все пак адапторите/преходниците са компромис за такива които имат механични обективи и не им се разделя с тях пък си им харесват или за такива с ограничен бюджет ,лично аз предпочитам механичните ми твърди обективи Nikkor пред който и да е зум широка публика на Canon пък бил той и 1000$ ( е при широкоъгълните зумове -може и да не се забележи голяма разлика или изобщо ) , а пък със зумове като EF Canon 28-105mm f 3.5-4.5 USM I/II или AF Nikkor 28-105мм f 3.5-4.5 D IF разликата е ОЧЕВАДНА механичните твърди обективи са в пъти по добри в качество на картинка ,на bokeh ,на светлосила ,на "изкривявания" а пък и са много по добре изпипани и солидни ...
|
|