Автор: junior
Дата: 30-01-04 15:13
ЕЕЕХ, КОЛКО ВЕСЕЛО СИ ЖИВЕЕМ!
Тук ще представя моята версия и ще се опитам да помогна на другите да си сглобят мозайката от снощи...
Значи, вървя си по баира нагоре по "Париж" (с един приятел) и си мисля "Бре, тия фото-форумци сега ше ме почнат с едни фотограф-щини и фотоапарат-щини и аз само ше зяпам в захлас, нищо нема да отбера и ше се изложа". Казвам го на моя приятел и си викам: "Добре, че го взех с мене да ми пази страх". С него после би трябвало да ходим на индийско етно парти в "НО". Подминавам О'Антре (след като вече съм подминал О'перата) и влизам в известния двор по-нагоре в дясно.
Слизам по стълбите в О'кмета и си зяпам тук публикувания списък с най-търсените.... Зяпам, ма не се налага - още от вратата се чува шумотевица - нещо средно между влашка сватба и jet engine. Гледам 3 маси народ си ходат по главите, натрупали са 4 куб м. сметка по средата на масите и всеки е с по една барикада от мезенца - и ЗНАМ: Те са.
Приближавам се, Сас ме скива, че се дву-ума и започва да ме заговаря отдалеч. Ама аз не изпускам инициативата и започвам с историческата реплика (и добре научена на изуст преди това) "Имали тука клу..графи?" (не, то учена, учена, ма пак я обърках). Представям се. Всички отговарят поотделно. В резултат се чува нещо като:"...еее...аз съм Сашо.... Ти кой беше... Това ли бил Junior (аз го мислех за по-висок)... една бира.... значи при печатането на фото принтер....????.....бе тука май нема вече места.... ууу колко много хора...едни картовки и бира..." и други такива. Показвам им моя малък пищов за разпознаване - бурен смях. Емо говори нещо от сорта: "Я и сестра ми си турил".
Както и да е, на основните маси няма места и аз сядам на една (според мен) странична маса (а то ква се оказа) до човек с дълга коса, познат ми от снимки от предишни сбирки и до един много буден младеж с брада, който си отстоява правото да седи в ъгъла на масата (а аз да не разбера, че цяла вечер съм бил до самия Avel... пипнах го - материален е хора!!!).
Почва разговор. Дългокосия се оказва "наемникът" NikonF2. Говори се за най-различни теми, от време на време долита emmmo, ефирно. Идва и sas, получава похвали за добрата работа. От съседната маса с нас говори TheMadMan. Pho разнася няк'ви албуми, листовки ама кой ти гледа, а то било важно - неговите впечатления от работа с фотопринтери (къф съм заплес, а аз точно това исках да проуча). По едно време от лютия снеговалеж навън доплува и special_k, размахващ апарат за 3 висши. Бил си поръчал един галон бира на наш'та маса отпреди и дойде да си я допие.
Между другото некой записва едни неща на лисче (било списъка на хората дето дошли). А да видим утре некой ще успее ли да прочете т'ва или emmmo ще се наложи да взима курсове по китайски краснопис.
На съседната маса критикуват emmmo, че не е позирал за снимка "Голо тяло", а той вика (и понечва да си събува гащите): "Бе неска ше ме снимаш на промоция - първо отзад!". Малко по малко разни души отлитат (първо r_popov, после sas, след това special_k, borovinkata, Jumbo/NikonF100 и т.н.) Моят приятел отива на индийското парти и аз едва сега забелязвам, че е с мен.
Та към тоя момент вече има място на основната маса. Преместваме се при лагерния огън (аз попадам до Pho по негово желание - да ме "поразпита малко") и започва разговор като на сбирка на съученици. Това не бяха G3 филтри, това не бяха макро снимки абе мама палче.
TheMadMan се опитваше да ръждяса като пи вода цяла вечер, а после в един момент се измъкна да продължи купона някъде другаде... Хммм.... значи цяла вечер се пази и после отиде да "купонясва"....Ясно! Дано (няма съмнения) е хубава.
Почват да ни угасят лампите по малко, "Кмета" постепенно се превръща от бирария с мезенца в чалга-клуб с мигащи светлини (мдааа... верно Panasonic-а на Joro върши добра работа). Това, разбира се подгонва още хора, което говори за наличие на определена социална отговорност у персонала на заведението - утре е работен ден все пак.
След като и Pho отлетя, аз оставам да си лафа с le_corbeau и mmm (днеска проучих кой кой е). Водките са станали вече 3, а разговора излиза извън границата на рационалните числа. Тръгваа си и NikonF2 и emmmo (задигайки ми снимката с портретите на клубари, за да я покаже на "сестра си"). Тръгват си и мойте нови събеседници.
Оставаме шепа хора - ще дерзаем! Някой се заема да оправя сметката. На масата стоят около 200 (БЕЗ ПРЕУВЕЛИЧЕНИЕ) касови бележки и около 200 (с малко преувеличение) лева. Аз полазвам ceco. Оказва се, че той има много интересна работа в БАН.
Става време да си ходим. Погледите са замътени, навън е студено, утре ще се става рано... След нас заведението май затваря или може би сервитьорите се опитват да избягат с парите от нашата сметка, която надхвърля брутния вътрешен продукт на Бангладеш. Разделяме се на "високото" и всеки по своя път.
Ееех колко хубаво, че живея наблизо. Малко се тюхкам, че изпуснах индийското парти - можеха да излезат яки снимки. Нищо, другия месец има арабско парти (дано не е четвъртък). Прибирам се изнурен по стълбите "ама как ще си легна самооo...". От вратата на съседа се чува музика, мацки крякат, чаши се чупат.... Има парти - НЯМА ДА СИ ЛЯГАМ. НАХЛУВАМ!
ЕЕЕХ, колко весело си живеем!
И ако така като мен се ставаше фотограф... То аз за това не'ам една свястна снимка публикувана за месец - ми то трябва човек поне апарат да си носи.
"Бог като си няма работа си е*е децата - фотографите като си нямат работа се снимат един друг" (Касабов/NikonF2)
Публикацията е редактирана (31-01-04 01:28)
|
|