Автор: Thor
Дата: 11-10-04 22:57
Ако смятате да взимате на ново ,незнам колко по скъпо може да излезе но най добре да доплатите за един NIKON F75 с един AF Nikkor 50mm 1.8 ( като за начало ), иначе на старо един NIKON F70 ако намерите никак няма да е зле - даже за мен ще е най добрия избор защото с него ще може да се използуват и механични обективи NIKON ,което ще се отрази добре на бюджета ,от друга страна пък ,ако вземете CANON ще излезне по евтино обективите на CANON са по евтини както и телата ,но телата им за мен не са по добри от тези на NIKON- които са много по прецизни в меренето при липса на много светлина а и NIKON F75 има и спот мерене пък и е почти копие на NIKON F80 ,но пък ако някога решите да си вземете цифров огледално рефлексен фотоапарат ,при CANON ще намерите по добри цени и ще можете да се възползувате от обективите които вече имате ( същото ще е ако сте и с NIKON - но цената !!!!??? ) ,а и с филмовия да снимате чернобяла фотография ,така ще се допълват ..... аз бих предпочел NIKON в случая ако гледам само за филмов фотоапарат ,но ако смятам за в бъдеще да си взимам цифров огледално рефлексен фотоапарат и финансово ще съм притеснен тогава бих взел CANON ...
|
|