Автор: kirilius
Дата: 26-01-04 15:56
Mislia, che e dobre da ima oceniavane na snimkite, no ot druga strana pisaneto na edna 2ka samo vodi do seriozno padane na reitinga, osobeno pri malko na broi glasove.
Nai-dobre e spored men da se vavede samo edin buton "haresva mi" i tolkoz.
Nedostatyci na segashnata sistema:
1) Pri malko na broi glasove vsiaka ocenka ima mnogo goliama tejest (niakoi beshe predlojil da se usavarshenstva algoritymyt)
2)Razlikata mejdu otdelnite ocenki ne e iasna po nikakyv nachin! Izobshto ne e iasno kakyv smysyl vlagam az ili niakoi drug v ocenka 4 ili 5 naprimer.
3) Ako niakoi iska da "precaka" drugarcheto, sega e mnogo lesno - prosto pishe 2ka
Predimstva na butona "haresva mi":
1) Niama da ima "negativni" ocenki (takiva, deto dyrpat reitinga nadolu)
2) Sistemata shte byde maximalno prozrachna i napred po reiting shte bydat tezi, koito sa bili "haresani" ot nai-mnogo hora
3) Niama da ima nedovolni ot oceniavaneto, zashtoto edno e da obvinish niakoi, che ti e pisal 2ka, drugo e da obvinish vsichki, che ne sa ti haresali snimkata.
4) Ako niakoi iska da "precaka" drugarcheto shte mu e mnogo trudno da nacvyka "haresva mi" na vsichki drugi snimki
Ne znam dali tova e nai-dobrata sistema, no mislia, che segashnata sys sigurnost triabva da se preosmisli.
Публикацията е редактирана (26-01-04 16:39)
|
|