Автор: volokin
Дата: 23-09-04 16:06
jumbo, това за затвора F100 го няма, изчел съм всичко за тази камера, но го няма, а Никон едва ли биха го пропуснали!
За Металното, ми не целия корпус на F100 е метален, т.е. поне не толкова голяма част както на F6, сравнявам проспектите!
И относно функциите на една камера: много пъти съм се замислял в/у това какво още може да се подобри на един апарат от ранга на F5 или F100?
Ами мисля, че стигнах до същите неща които са направили и Никон, т.е. задния екран с инфото за филмите, интервалното снимане, малко повече фокусни полета (на мен лично и 5 са ми много, но понякога ти се иска да имаш още едно по-вдясно или ляво, макар и съвсем рядко)
Скоростта на снимане в секунда на мен лично не ми трябва, а и мисля, че за по-високи скорости, трябва да се махне огледалото (застопори), но тогава как ще се цели човек?
Така че това са козметични подобрения, просто щото този начин на фотоапаратостроене е достигнал своя връх, едва ли може да се направи нещо по-универсално от F5.
A що се отнася до Ф100, да много здрава камера изключително съм доволен от нея, но не е перфектната, а мисля че Ф6 е точно това, незнам що са се отказали от сменящите се призми или по-скоро предполагам, че тези функции ги ползуват тези които снимат със среден формат.
Провери си информацията за затвора на Ф100 и ако имаш нещо което не знам моля пиши тук!
|
|