Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За Jumbo или F6 -- вълк в агнешка кожа!
Автор: volokin   
Дата:   22-09-04 13:40

Току що разгледах проспекта на F6 и смея да твърдя, че апарата е по-скоро F5 + отколкото F100 +.
Първо по какво прилича на F5:
а) вграден затъмнител на визьора
б) саморегулиращ се затвор, т.е. апарата следи отклоненията на затвора да речем при 1/8000 и коригира автоматично блендата ако регистрира такива!!![smilie24]
в) възможност за механично връщане на лентата обратно във филмовата касета
г) гарантирани затваряния 150 000
д) апарата е от алуминий + магнезиевва сплав и е ''по-метален'' от F100
e) още нещо което забравих за приликите с F5 ----> кръгът на светломера може да се променя, т.е. неговия радиус при централно мерене

Разлики
а) скорост без Бустер 5,5 fps, но със бустер 8 fps, тук апарата без бустер прилича на F100 както по големина, така и по тегло, само 100 гр. по-тежък
б) На задната страна на апарата има втори LCD който показва данните на 41 филма последно изснимани с апарата. може да експонира час и дата върху филма по избор (в/у празното вертикално пространство или в/у самия кадър)
г) възможност за интервални снимки, нещо, за което преди се доплащаше!!![smilie24]
д) последното ме навежда на мисълта, че проблема на F100 да снимаш мултипъл експозиции едновременно с функцията за самоснимка, което там е невъзможно, е решен!![smilie24]
е) 11 фокусни полета 9 от които кръст!![smilie24]
ж) Никон твърдят, че това е най тихият им затвор, който за пръв път са го разработвали чрез акустични програми + специални 3D алгоритми за движещите се части, т.е. със скоростна камера се наблюдават процесите на движение на затвора в тестовата му фаза, смятат се ускоренията на отделните му части и се правят съответните подобрения!
з) Към апарата има и принадлежности, като четец във формата на Cardreader за изчитане на данните запаметени във апарата за всеки кадър ---> до 256 такива на кадър!!

Прилики с F100:

а) по големината, други не открих!![smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

П.п Още една съществена разлика която пропуснах спрямо F5, а именно смяната на призмата!

Публикацията е редактирана (22-09-04 14:08)

Отговори на това съобщение
 Re: За Jumbo или F6 -- вълк в агнешка кожа!
Автор: neuromancer   
Дата:   22-09-04 13:45

хм, а каква е ползата от затъмнителя на визьора? за пръв път чувам такова нещо

Дата:   22-09-04 13:48

верно ли за пръв път?

Ами когато се снима на малки скорости, визьора се затваря, за да не влиза и от там допълнително светлина, при повечето огледално-рефлексни апарати този въпрос е решен с една палстмасова капачка, която се слага на визьора, нещо много неудобно!!![smilie23]

Публикацията е редактирана (22-09-04 13:49)

Автор: neuromancer   
Дата:   22-09-04 18:08

мда, аз ползвам капачката. Хубава идея, ама защо не е по-разпространена...

Автор: Thor   
Дата:   22-09-04 18:21

за абсолютно всички SLR или DSLR си има такава капачка/затъмнител на визьора ( служеща - да отстрани паразитната светлина ,която може да се промъкне през визьора ) ,а при повечето прифесионални си ги има вградени ,на тези със сменящите се призми - ако не на всички призми то на някои от призмите които евентуално имат приложение при по дълги експозиции ..[smilie7] [cool]

Автор: pi4gorski   
Дата:   22-09-04 20:36

тоя "вълк" - умрял ми се струва нещо [smilie5] - нищо ново като технология в него...
F6 май е за "дървени философи" дето не знаят как се снима с digi и как се работи с РС [smilie19]
ако F6 беше MF-камера поне от Nat.Geogr.
щяха до го харесат, че щеше да е по лек за носене по чукари, джунгли и т.н.[beer]

Автор: jumbo   
Дата:   23-09-04 15:51

добре де не е Ф100+ а е по скоро Ф5-
не знам какво му е по-металното от ф100 и той си е от такава сплав а тъпия бустер от пластмаса и са го направили така да си личи че е слошен а не като при канон да има цялостен дизайн освен това магарията със регулиращия се затвор го има и ф100
колкото до механичното връщане на филма боли ме шмайзера [smilie8] или както се казва за какъв чеп ми е??? резервни батерии винаги има.
интервални снимки???? имах тази опция на 801 то и колко пъти го позвах - 0
е хубу по-лесно се сваля инфото за кадъра преди трябваше да се набуташ 200 гущера за връзка с РС и софт но и кат се замисля кога ли са ми трябвали....
с една дума ф100++
погледни разликите между ф3 ф4 и ф5 колко са радикални и иновационни и виж че този апарат няка как да носи титлата Ф (една цифра)
а и както казах 11 те аф зони не седят добре на фулфрей те си бяха създадени за ДХ серията и там са перфектно
иначе за скороста на АФ а спор няма [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   23-09-04 16:06

jumbo, това за затвора F100 го няма, изчел съм всичко за тази камера, но го няма, а Никон едва ли биха го пропуснали!
За Металното, ми не целия корпус на F100 е метален, т.е. поне не толкова голяма част както на F6, сравнявам проспектите!
И относно функциите на една камера: много пъти съм се замислял в/у това какво още може да се подобри на един апарат от ранга на F5 или F100?
Ами мисля, че стигнах до същите неща които са направили и Никон, т.е. задния екран с инфото за филмите, интервалното снимане, малко повече фокусни полета (на мен лично и 5 са ми много, но понякога ти се иска да имаш още едно по-вдясно или ляво, макар и съвсем рядко)
Скоростта на снимане в секунда на мен лично не ми трябва, а и мисля, че за по-високи скорости, трябва да се махне огледалото (застопори), но тогава как ще се цели човек?
Така че това са козметични подобрения, просто щото този начин на фотоапаратостроене е достигнал своя връх, едва ли може да се направи нещо по-универсално от F5.
A що се отнася до Ф100, да много здрава камера изключително съм доволен от нея, но не е перфектната, а мисля че Ф6 е точно това, незнам що са се отказали от сменящите се призми или по-скоро предполагам, че тези функции ги ползуват тези които снимат със среден формат.
Провери си информацията за затвора на Ф100 и ако имаш нещо което не знам моля пиши тук![smilie24]

Автор: zyl_oiliuff   
Дата:   23-09-04 17:19

ми отказали са се от призмите щот почти никой не ги купува
ама по форумите всички мрънкат за тях, но някой като попита "ти колко призми си си купил?" отговора е 0[smile]
дори голяма част от хората които ползват повече от едно тяло са доволни че са махнати и че бустера е отделно защото това им спестява тегло - за 2 апарата мъкнеш един бустер...

Дата:   23-09-04 17:25

мдаааааааа

Автор: zyl_oiliuff   
Дата:   23-09-04 17:33

ей тука има малко повечко снимки да се порадвате[smilie5]

http://www.graysofwestminster.co.uk/newsitem.php?id=80&pg=1&mem=&arc=Y

Автор: lucky   
Дата:   23-09-04 22:30

...za mene tova e nai hubavata filmova kamera....
mnogo ne6ta sa vav Canon stil i mi haresvat...drugi sa si 4isto Nikon-ski i me kefiat sa6to mnogo......
Vsi4ko koeto moje da se jelae ot edna camera......F6....[beer]

Дата:   24-09-04 09:28

хаха кое е в канонски стил освен групирането на аф сензорите :-)
ако трябва да съм честен дизайна на Ф5 ме кефи адски много просто е завършен от всякъде ма таз идиотщина с 8 те батерии ми дойде много :-) да не говорим за начина на показване на аф зоната
добре че краднаха малко канонски идеи (добри) та я направиха да свети в червено при ф100

първа  назад  1     всички  напред  последна