Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Впечатления от Фотоваканция '2004
Автор: admin   
Дата:   13-09-04 01:17

Уважаеми приятели,
в тази тема можете да споделите впечатленията си от Фотоваканция '2004.
Също така можете да направите предложения към организаторите,които да бъдат база за размисъл за следващата Фотоваканция.
Призоваваме ви да се въздържате от прекалено крайни мнения,защото те обикновено не носят полза за никого.Надяваме се ,че организаторите на Фотоваканция ще привестват вашите обосновани предложения и коментари и ще използват най-добрите от тях !
Поздрави от екипа на Фото-Форум.

Отговори на това съобщение
 Re: Впечатления от Фотоваканция '2004
Автор: Brummaker   
Дата:   13-09-04 01:19

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=45897&t=45897

Автор: boni   
Дата:   13-09-04 01:25

Ами да Брум,това е положението. Не трябва да се дели фотографията на цифрова и такава от филм. Специално пък на тази ваканция нямаше ограничение с какъв филм е правена снимката ,така че всеки можеше да си донесе стари снимки и още повече се обезсмисляше разграничението.
Предлагам на организаторите за следващата ваканция да отпяднат всички подобни разделения.

Автор: solo5   
Дата:   13-09-04 02:13

...тогава и аз може да участвам [beer]
тъкмо ще напредна малко дотогава [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   13-09-04 10:33

Аз не видях РЕГЛАМЕНТ на конкурса. Може и да са го писали някъде, но си мисля, че трябва да стои отпечатан в голям формат на Основно Място. Също така да има човек от организаторите, към когото да можеш да отправяш въпроси, а не да подтичваш след Юри Трейман и да го питаш: "Чичо, с филмче Орво мога ли да снимам?"
И кака Звезда се отплесна доста, ама и Крум доста простотии наговори. Ама с това сме свикнали, донякъде.

Автор: Smahi   
Дата:   13-09-04 10:45

az pyk nemam wpe4atleniq........imam de estestweno na men stra6no mi haresa wsi4ko..osobenno 4e bqhme kompaniq ot okolo 30 4oweka i se syspahme ot piene.....:)))))))0 jalko 4e e ostana wreme da prasna i az nqkoq snimka......moita i bez pliunka 6te6e da e zamazana:)))))))))az 4estno kazanao ne widqh koi znae kakwi 6ediowri w krainite rezultati no ........ wse pak si ima6e i hubawi snim4ici

Автор: emona   
Дата:   13-09-04 10:58

аз пък си мисля всяка година след фотоваканцията,че трябва да се прави една изложба от снимките,които не са попаднали във финалната изложба.Там със сигурност има много по -добри снимки от тези на финала.

Автор: lukcheto   
Дата:   13-09-04 11:32

Аз искам персонално да благодаря на Мира, на Щилян (СУПЕР МНОГО), на Крум и на целия КОДАК ЕКИП, както и на момчетата от щанда на СОНИ!!!!!!!
Това бяха хората които помогнаха доста за разрешаването на не един възникнал прблем! Много благодаря на всички ви![shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [smile] [smile] [shtrak] [beer] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: mib   
Дата:   13-09-04 17:23

Аз изразих мнението си в темата за Фотофиестата, което е същото. Аз снимам на лента, но и аз мисля, че това разделяне е глупаво, особено след пародията, която се получи на Фотофиестата. За съжаление се оказа, че и други разделяния и нерегламентирани неща имало, но както и да е... организацията и на двете събития куцаше, но това вече ми изглежда в реда на нещата [smilie5]
[beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak]
Всичко е както си го направиш - колкото повече форумци - толкова по-весело [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: J0R0   
Дата:   13-09-04 22:02

На Фотоваканцията ми изкараха два от филмите ужасно. Недоекспонирани, зърното ти вади очите дори на 10х15. Възможно е аз да съм калпав фотограф и да не умея да снимам като хората.
Но в мен остава едно съмнение, че може вината да е в некачествен филм, в стари химикали, в мърлява работа от страна на копистите... така сме устроени хората, да търсим вината в другите, а не в себе си.

И това, което не мога да разбера е, защо именно този вид отношения се толерират?
Ако човек си предаде файловете от цифровия апарат - всичко е ясно, няма място за съмнение кой е крив за резултата. Ако резултатът е добър - причината е в теб, ако е лош - сърдиш се пак на себе си.

Защо големите награди се раздават именно в категорията, където нещата не зависят изцяло от теб, а от още три външни фактора - качество на филма, на химикалите, на хартията и настроенията на копистите?
Това ли е то "класическото" и това ли начинът да покажеш, че разбираш от фотография?

Всички аргументи в защита на лентовата фотография издишат и са смешни. Организаторите си заравят главите като щрауси в пясъка пред факта, че големия % от хората са вече с цифрови апарати. Ама така било по-справедливо, защото нямало възможност за нечестна игра - глупости! Ако някой е решил да мами, той ще мами независимо дали снима на лента или на файл.

Специално за Ваканцията си изкарах лентовия апарат от шкафа. Не го бях вадил цяла година. Мисля, че не е правилно да се разделят така нещата, на цифрова и лентова фотография, на снимки копирани от файл и от негатив. Мисля, че е адски тъпо да мъкна в раницата си два апарата, нито лентовия, нито цифровия снима сам. Аз си харесвам сцената и трябва да е мое право да решавам с какъв апарат да я щракна, а не това да се налага силово от организаторите.

А журито трябва да преценява снимките по техните качества, а не по начина по който са направени, както е във всички останали конкурси. Тук искам да кажа, че кадъра с който спечелих медал от Годишния преглед на Фотографска академия беше манипулиран с Фотошоп и никой не е правил проблем от това.

Що за дискриминация - когато някой мастит дедо прави манипулации с разните си филтри и маски, той е фотограф-художник и всички му викат евала. А когато някой прави същото с Фотошоп - той е второ качество фотограф и трябва да се състезава в друга категория и за друг вид награди.

Ако и догодина има такова разделение, отсега казвам, че няма да участвам в такава Фотоваканция.

Автор: vai   
Дата:   13-09-04 22:35

tova mi xaresa[smilie24] [smilie24] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] i 6e badem tam za seira[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Becko_33   
Дата:   13-09-04 23:17

Браво JORO в абзац #6 много ми харесва и 100% подкрепям мисълта, че никоя камера не снима сама - каква е камерата е абсолютно без значение, някой друг е казал, че перото е без отношение към стиховете . . .

Автор: e-design   
Дата:   13-09-04 23:28

[smilie24] [smilie24] [smilie24] напълно съм съгласен с ЖОРО!

Автор: masteral   
Дата:   14-09-04 00:51

А защо след като имаше конкурс за дигитална фотография,не видях и едно РС,на което поне да погледнеш снимките си на екран?

Автор: e-design   
Дата:   14-09-04 00:53

бе нали си имаме малко мониторчета на дигиталките? то с тях е мног олесно и достатъчно[smilie8]

Автор: vmk   
Дата:   14-09-04 09:13

Идеята на emona ми е интересна, нещо като втори фото шанс:)))))) На Фотофиестата можеше да се видят всички снимки, ако човек имаше търпение да ги поразгъне, че повечето стояха като фунийки.

Автор: plam   
Дата:   14-09-04 09:48

не съм бил там но като ви слушам - единственото разрешение на проблема е Фотофорум като лидер по популярност и възможности да направи собствена лятна отмора за братята фотографи

да я наречем примерно "Фото мания"

ако се започне с организацията от сега мисля че има достатъчно време

имам и други идеи по въпроса - да го обсъдим в четвъртък

Автор: Стефан   
Дата:   14-09-04 10:03

Ето това е идея [smile] [smilie24]

Автор: emona   
Дата:   14-09-04 10:26

masteral имаше РС на щанда на Кодак,там можеше да си видиш снимките от всички видове цифрови носители.

Автор: Mesechina   
Дата:   14-09-04 12:25

... така сме устроени хората, да търсим вината в другите, а не в себе си.

Сигурно е така. Но мърлявата работа от страна на копистите е безспорен факт, най малкото, защото пострадаха филмите на бая народ. Не ми се вярва всички да са некадърници. Да не говорим за копирането в кодак.

За наградените снимки - или хубаво или нищо.
Нищо.

За отпадналите снимки - [smilie24][smilie24] [smilie24] да се видят!!!

За организацията - от година на година по-зле.

За купона - не ми се тръгваше. Аз всъщност още съм там духом,най-готината ми Фотоваканция

Автор: acidness   
Дата:   14-09-04 14:27

За първи път присъствах на ФОТОВАКАНЦИЯ и съм много доволен от всичко. Научих много нешта за фотографията, запознах се с много хубави хора, абе беше много добре.
Дори не съм любител, но си мисля, че е много добре и такива като мен да посещтават подобни събития.
За съжаление не успях да пусна мой работи в конкурса.
Благодаря за всичко на организаторите и им пожелавам всичко хубаво и дано идеята да продължи и за вбъдеще.

p.s. Ето и част от работата ми на ФОТОВАКАНЦИЯ 2004

http://big.bg/modules/news/article.php?storyid=3111

http://big.bg/modules/news/article.php?storyid=3079

http://big.bg/modules/news/article.php?storyid=3066

Публикацията е редактирана (14-09-04 14:30)

Автор: SaS   
Дата:   14-09-04 18:34

Като цяло и аз чувствах липса на информация за това, което се случва на Фотоваканция 2004. Други години беше по-добре организирано. Тази година уж имаше написана програма, че нещо ще се случва, но къде ще се случва имаха информация само посветените. Често пъти ми се налагаше да питам 15ина човека, докато разбера къде ще е мероприятието. Радвам се, че бяхме с приятели и си имахме собствена програма и много положителни емоции.

Автор: photalcho   
Дата:   14-09-04 18:54

Мисля, мисля и пак мисля...

Защо беше тая демонстрация за анонимност при награждаването на фотоваканцията след като то е ясно, че нищо не е анонимно!!!

Аргументирам се веднага, да не си помислите, че само хуля...

Когато се регистрирате получавате номер и на листа с регистрацията си пишете не само името, но и лични данни.
След това като подавате снимките на снимките пишете номера си от акредитацията. И при положение, че аз можах да се разровя за кратко в листчетата с номерата какво остава за организаторите? Не е много трудно да намериш снимка по номер, която да оцениш високо. А по-лесния начин е "Пешо абе ти кой номер си?" И Пешо само ти казва, че е 1399 примено. И накрая при награждаването как да не се смееш когато някой твърди "Само един човек в тази зала знае кой номер на кое име съответства. И сега ще видим кое е името".

Ха ха ха ха, господа ...

А какво да кажем за куриоза, че Радостина Янева-SEA излезе толкова объркана пред микрофона и дори не знаеше коя е тази нейна снимка, която са номинирали... А дали тя беше твоя SEA?

Автор: Brummaker   
Дата:   14-09-04 19:02

Вижте,

ясно е, че измами могат /и може би се и правят/ да се направят!

Аз например съм казал как бих измамил и това е първото, което ми дойде на ума/ по-горе, за справка, на линкчето/.

Ако гледаме напред - аз съм 100% за думите на Жоро и ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА PLAM [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: sea   
Дата:   14-09-04 21:53

Драги ми photalcho ,не знаех коя от двете ми номинации е голямата награда на фотоваканция.След 200км с пробит радиатор на джипа и не малко бири на терасата и ти ще изглеждаш объркан.А дали снимката е моя...намери си добър учител или стани отшелник и се научи да снимаш!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна