Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Пробвах EF 50/1.8 II
Автор: Sid   
Дата:   10-09-04 13:37

Възхитен съм от този обектив на Canon. Не съм очаквал, че моят EOS 300D може да снима така. Ето малко кадри:
https://photo-forum.net/i/38239&USER_ID=3643
https://photo-forum.net/i/38241&USER_ID=3643
https://photo-forum.net/i/38238&USER_ID=3643

Препоръчвам го на всички с Canon [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Пробвах EF 50/1.8 II
Автор: GT   
Дата:   10-09-04 13:45

Sid каква му е цената? Снимките наистина са много добри [smile]

Дата:   10-09-04 13:52

Ами в USA е към 70$. Зависи от къде го поръчаш. И 10$ доставка в USA. Трябва само да намериш някой да ти го донесе. Аз съм си поръчал за мен, очаквам го през октомври. Мисля, че си струва отвсякъде. В България му искаха над 250 лв. (май даже над 300). [smilie19]

Автор: behemoth   
Дата:   10-09-04 13:57

Кофти е само че с този кроп фактор много трудно да снимаш група хора с него

Автор: GT   
Дата:   10-09-04 14:00

Определено си струва .. много ме кефи. Сега и аз ще трябва да търся някой да ми донесе от там. Този обектив отдавна го следя и от всякаде чувам много добри отзиви.

Дата:   10-09-04 14:11

Да, снощи се сблъсках с проблема кроп :)
Опитах се да снимам на Славейков, но определено ми беше тесен площада [smile]

Автор: behemoth   
Дата:   10-09-04 14:14

sid, по кофти е като сте се събрали приятели на маса и някой каже а сега ни снимай как сме събрали и теб ти трябват 20м за да ги хванеш всичките [smilie18]

Автор: Thor   
Дата:   10-09-04 14:18

хех EF 50mm 1.8 са най- голямата далавера за EOS DSLR ,а ето и една снимка с един 40 годишен Asahi Pentax Super-Takumar 55mm 1,8 на резба който пазарих за около 20$ заедно с фотоапарата - Asahi Pentax Spotmatic и с един адаптор за 27$ го закачих за фотоапарата :

https://photo-forum.net/i/29093&USER_ID=3511

а тази тук е с един 30год ZOOM Vivitar SerieS 1 70- 210mm f/3.5 също на резба и също закачен чрез същия адаптор ,изненадах се на качеството на снимките с него в сравнение с CANON EF 28-105mm USM ,разбива го от всякъде единствения проблем е че го няма удобството на аутофокус-а и пълния контрол на обектива от фотоапарата иначе качеството на снимките е очевадно ;))

https://photo-forum.net/i/37967&USER_ID=3511
това всичко е субективно ,но и според мене CANON EF 50mm 1.8 е задължителен за всеки който има EOS SLR или EOS DSLR камера [smilie7]

Дата:   10-09-04 14:23

Страхотно!!! Довечера и аз ще пробвам да снимам някакви плюшени играчки. Този 40 годишен обектив е убийствен.

Дата:   10-09-04 14:36

а за кроп фактора на дребни цени ето снимка с един механичен Nikkor 20mm 2.8 AI-s ,почти всеки 20мм на резба ще свърши подобна работа особенно ако е Pentax -може и да е и по добър [smilie6] а и вместо 350$-450$ ,ше струва най много 50$-60$ ,а и е супер всичко от два метра нататъка е на фокус ,няма и нужда от аутофокус [smilie6] струва си за тези кито нямат възможност да се набутват за скъпи твърди обективи аутофокус ,но искат да имат по качествени снимки от евтините зумове [smilie7]

http://images2.fotopic.net/?iid=yf48ar&outx=600&noresize=1&nostamp=1

снимките всичките са правени с програмата Av -приоритет на диафрагмата ..[smilie7]

Дата:   10-09-04 14:50

а ето го и закачен за фотоапарата този Nikkor 20mm 2.8 AI-s :

http://images2.fotopic.net/?iid=yf48p1&outx=600&noresize=1&nostamp=1
само че адаптор-а е EOS/NIKON и е доста скъп ..[smilie7]
но затова пък адаптера за обективи на резба е доста евтин ..[cool]

Дата:   10-09-04 15:06

Готино, а това отзад Powerbook ли е?

Дата:   10-09-04 15:13

кутията на PowerBook-a..ето го и ...от миналогодишните PowerBook-a 15" 1.25 Ghz Superdrive
доволен съм за сега не мога да му намеря проблем ,но пък и не го използувам за нещо специфично разходки из интернет ,музика ,снимки ,Photoshop ...

https://photo-forum.net/i/37190&USER_ID=3511
[cool]

Дата:   10-09-04 18:35

Азсам си харесал 12", но не знам кога ще мога да си взема такъв. :)

Дата:   10-09-04 18:56

12" е чудесен и аз се бях замислил защотот е малък и удобен за носене навсякъде ,но ме спря тогава ,видеокартата,липсата на слот за PCMCIA карта ,пък и друго е 15" екран ,после бях чел че малките загрявали много ,но много ми харесаха iBook сега има iBook G4 и ако е само за фотография ,музика интернет ,както и за което го ползувам сега и нямам излишни пари бих си взел един iBook и съответно бих изчакал да излезнат G5 .. [smilie7]

Дата:   10-09-04 19:11

Да и аз се успокоявам с това, че когато ще си взимам ще е Г5. Щот скоро няма да е :) Иначе, както съм свикнал на 19" CRT, и в офиса, и в къщи, дали е 15" или е 12", все тая - все е малко. Просто го включвам в големия монитор, когато съм на бюро. A като е 12" е удобен за пренос

Дата:   10-09-04 19:21

имаш право ,аз съм почнал да събирам парички за G5 още като го взех този мисля че до две години докато излезе и му оправят бъговете ще съм отделил поне полувината от цената му ,иначе не става шока е много голям от покупката [smilie6] хммм и новите монитори алуминиевите са/ми харесват това май ще е по напред ..[smilie7]

Дата:   10-09-04 20:27

Мониторите са жестоки, все още са единствените течнокристални монитори на пазара, които дават реални цветове (сертифицирани по Pantone) а аз не си спомням да съм виждал CRT Pantone сертифициран монитор досега. Предполагам, (не съм ги пробвал), че дават страхотен цвят. [smilie24]

Дата:   10-09-04 20:53

ами аз имам от старите ,да чукна на дърво вече втора година не са мръднали по 15 часа на ден единия ,но каквото съм чел .екраните са същите като на Formac ,а някои казват че даже и Formac са за предпочитане а и с 30% по евтини , а и Formac са с гаранция от 3 години докато Apple само една [smilie2] ,но пък новите Apple са по елегантни [smilie3] ,но за фотография наистина не стават [smilie2] за обработване на снимки по добре е един CRT монитор ,иначе една сонда за калиброване на мен ми се вижда скъпа 600$-700$,както и да е чак пък толкова няма да се задълбавам ,иначе за видеофилми е убиец LCD екран ,казват че в следващите две години много ще падне цената на LCD екраните защото са произведени адски много екрани за монитори а продажбата им е в застой и се получава пренасищане на пазара ,но че това е и нож с две остриета много от фирмите ще фалират защото липсва търсене на екрани за монитори и телевизори и монопола ще остане в ръцете само на най големите които пък след това ще вдигнат цените ,а и нова технология OLEG напира на вратата изобщо ще е интересно в близките няколко години на пазара на LCD ,дано от това спечелим ние консуматорите ..[smilie7]

Дата:   11-09-04 00:04

Дано, като казваш, че имаш по-стри ЛЦД, какво имаш пред вид. Айпъл пуснаха 1 сертифииран монитор преди около 2 години.(20" Синема) Всъщност сега проверих че са SWAP сертифицирани, а не Пантон. Казваш че пак лъжат с цвета, така ли? Аз за малко преди 2 години се опитах да работя на едно 17" Сони (ЛЦД) и бях отчаян. Цветовете (CMYK) нямаха нищо общо

Автор: lebiu   
Дата:   27-10-04 20:30

"Автор: Sid
Дата: 10-09-04 13:37
Възхитен съм от този обектив на Canon....
Препоръчвам го на всички с Canon"

Преди месец, случайно попаднах на този пост...
Случайно, няколо дена след това, се появи една мацка, която живее в Щатите, но не си беше идвала 5 години...
Случайно, преди да си замине обратно, се сетих за това обективче...
НЕслучайно си го поръчах... излезе 75$
...и преди малко ми го донесоха... :)
МУЦКА Е!
Sid, 10X! [beer]

Дата:   27-10-04 20:41

а сега си вземи един EOS/M42 преходник/адаптор за 40-на лева и чрез него закачи един Asahi-Takumar 50mm за 30-на лева или един Zеiss 50mm1.8 за 20-на лева ,сравни ги с Canon-а който са ти донесли и пак пусни един коментар ..[smilie5]

Автор: Veniamin   
Дата:   27-10-04 20:46

Аз си взех онзи ден Asahi Super-Takumar 50mm 1:1.4 за 50 лв и преходник EOS-M42 за 70 лв...
Къса направо...

Дата:   27-10-04 20:51

ахам така е аз имам всякакви 50mm 1.4 иначе на този Asahi–Takumar SMC 55mm 1.4 не съм попаднал още [smilie2] но следващия дори и да ми се струва скъп ще го грабна [smilie5] казват бил радиоактивен хм ..абе така или иначе ше се мре по рано или по късно ..абе заслужава си заради резачката Аsahi 50mm 1.4 и по рано [smilie5]

Автор: Veniamin   
Дата:   27-10-04 20:53

ами на 1.4 трябва да се внимава щото дълбочината на фокуса е супер тънка...
За портрети е убийствен :)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна