Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Къде е най-красива есента?
Автор: baenas   
Дата:   05-10-06 14:22

Ако не е професионална тайна ще се радвам да споделите своите местенца, които смятате че са особено красиви през есента!
В тая връзка, кога аджеба пожълтяват дърветата около Смолянските езера? Замислил съм едно ходене натам, но понеже имам не повече от 2-3 дена, ми трябва точен тайминг за да хвана най-пъстрата есен...

Отговори на това съобщение
 Re: Къде е най-красива есента?
Автор: Георги   
Дата:   05-10-06 14:23

няма тайминг за есента

Дата:   05-10-06 14:27

георги, знам... но някой, който е оттам или пък има опит би могъл да ме ориентира... сега ми се струва раничко, но пък се опасявам и да не изпусна дърветата тогава, когато са най-шарени

Автор: former   
Дата:   05-10-06 14:28

В Троянския балкан около средата на октомври[smile]

Автор: navy   
Дата:   05-10-06 14:30

Той ти говори за време, не за място...
Есента в най-красивата си част наистина е много кратка.
И е най-красива там, където успява да остане закътана и да натрупа...
Именно в котловини и затворени от планини места... с езера.
За мен в Родопите става най-великата есен в България. Около Доспат и там другото езеро.

Климата там е уникален, есента завладяваща. Не случайно тогава са най-скъпи цените на хотелите [smilie7]

Автор: svetal   
Дата:   05-10-06 14:32

Източни Родопи около язовир Ивайловград и Маджарово в средата на Октомври

Автор: asahi   
Дата:   05-10-06 14:33

Най-красива е есента в рейтинг Б.

Автор: kalata_n   
Дата:   05-10-06 14:34

Около яз.Доспат, Широка поляна и Батак преобладавт иглолистните гори и там не е особено шарена есента. И аз смятам, че Централния Балкан е най-интересен по това време. Може би и хълмистите Източни Родопи, но тях не ги познавам толкова добре.

Дата:   05-10-06 14:35

асахи, есента в живия живот е по-хубава и от най-красивата снимка в рейтинг Б, повярвай ми:)

Автор: Tau   
Дата:   05-10-06 14:35

ми то е малко условно да се пита къде е най-красива, тъй като зависи много от метерологичните условия, пък в последните години те са супер непредсказуеми през този сезон!
иначе на мен в последните години най ми хареса като бях в хижа копрен - стара планина
есенно време не съм бил в родопите, но съм сигурен, че и там е прекрасно

Дата:   05-10-06 14:36

Как преобладават иглолистни [smilie10]

Източни Родопи... дааам, може да отскокна някой уикенд [smilie7]

Я да посетя гугълърт-а ...

Автор: svetal   
Дата:   05-10-06 14:37

navy да се обадиш значи ако прескачаш

Дата:   05-10-06 14:38

ако не ви мързи, може и да закачате няк'ви снимки. аз също бих го направил да дам тон, но нямам пейзажи от този сезон...

Автор: avi   
Дата:   05-10-06 14:38

navy написа:

> Как преобладават иглолистни [smilie10]
>
> Източни Родопи... дааам, може да отскокна някой уикенд
> [smilie7]
>
> Я да посетя гугълърт-а ...

па кат знам лятоска странджа ква е красота, за есен не ми са мисли - ще е размазващо :)

Автор: niavaah   
Дата:   05-10-06 14:39

Румъния[smilie24] [smilie24] [smilie24]
Русе [smilie24]

Дата:   05-10-06 14:40

[smilie10]
Ко има в Русе?
Освен Танчо...

Автор: solo5   
Дата:   05-10-06 14:41

Автор: asahi
Дата: 05-10-06 14:33

Най-красива е есента в рейтинг Б.

Съмнявам се [ezik]

Автор: solo5   
Дата:   05-10-06 14:41

Автор: baenas
Дата: 05-10-06 14:35

асахи, есента в живия живот е по-хубава и от най-красивата снимка в рейтинг Б, повярвай ми:)

[smilie24] [beer]

Автор: Георги   
Дата:   05-10-06 14:42

navy написа:

> [smilie10]
> Ко има в Русе?
> Освен Танчо...

русенки [smilie18]

Публикацията е редактирана (05-10-06 14:43)

Автор: bidjo   
Дата:   05-10-06 14:53

Троянският балкан е мястото за снимане през есента, защото там е най разнообразна растотелноста благодарение на което се получава много шарена картинка.

Автор: Beatrice   
Дата:   05-10-06 14:54

Да, Родопите са прекрасни през есента! Но и по Балкана има много хубави местенца - аз ще ходя към Трявна тези дни и ще имам информация от първа ръка докъде е стигнало пожълтяването на дърветата там [smile]

Автор: stoyan_5   
Дата:   05-10-06 14:55

bidjo [smilie24]

Автор: kalata_n   
Дата:   05-10-06 14:56

Някой спомена за Странджа [smilie24]
Много бих искал да разгледам около Яснополянския язовир, па ако може и едно прасе да влезе в кадъра (както си рови из шумата за жълъди)[smilie24] [shtrak]

Автор: Стефан   
Дата:   05-10-06 14:56

baenas, правилно си се ориентирал към Смолянските езера [smilie24] Там есента е уникално явление. Както и въобще в Родопите, където има широколистни гори. Да, трябва да се има в предвид, че високите части на Родопите са предимно иглолистни, докато в Балкана са предимно широколистни навсякъде и затова там също е страхотно, даже бих казал, че там където и да отидеш ще намериш нещо ценно.
Бях на Смолян и на Смолянските езера на 21-24.09., тогава е още рано, но забелязах, че тази година имаше повече пожълтяли дървета от колкото предишни години по това време. На Смолянските езера и други подобни места есента е толкова красива и заради характерния ландшафт - ливади, горички, обградени от скалисти върхове. По този начин дори околните върхове да са предимно в иглолистни гори, достатъчно е между тях да има малко смесени участъци и става невероятна гледка!
За да уцелиш точния момент помага много и денивелацията в планината. Миналата година по това време (7-8.10.) бях на Стенето. Сега се канех да ходя пак, но като гледам прогнозата за времето може би ще го отложа. Та по-това време е още малко рано, но не и във по-високата планина, над 1500м н.в. Защото тогава там, в горната част на резервата, при х. Дерменка есента си беше съвсем напреднала, дърветата бяха съвсем пожълтели, докато като слизах надолу гората ставаше по-шарена, с все повече зелено и долу при Нейковци си беше все още съвсем зелена. Това дава възможност в един единствен ден да видиш и снимаш съвсем различни фази. Същото беше и по-миналата година на х.Рай. Пак тогава, последната седмица на октомври, около Рилския манастир забелязах особено отчетливо разликата и на отделните склонове - на един и същи хребет виждаш как на северния склон е драстично по-напреднала есента от колкото на по-южните.
Като питаш за снимки виж слайдшоуто ми в съседната тема [smile] В профила ми есенните снимки са предимно от Централен Балкан, макар че има и от Родопите. Най-лесно ще ги видиш като сортираш по рейтинг А, не по Б, прекалено са цветни за рейтинг Б [smilie18]

Публикацията е редактирана (05-10-06 15:01)

Дата:   05-10-06 14:57

аз търся местенце с водна повърхност и отражения... замислил съм серийка, но за нея ми трябва по-скоро да е равничко- нещо като руски пейзаж с жълтеещи се брезички и езеро:)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна