Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Изцепките в базара продължават
Автор: shadowhand   
Дата:   10-08-06 00:50

И сега дами и господа ще ви преставя потребителя, който се подвизава под акаунт rufo.

Заинтересуван от обектив, поставен в негова обаява бях адски щаслив да си закупя Sigma 75-300 APO (малко стар модел) за 120лв. Съответно попитах за състоянието на обектива и ми бе обеснено, че е с влошен външен вид, заради голямото му използване, но това на мен не ми попречи. Помолих за снимки на предна и задна леща - всичко беше наред.

Ето, че дойде заветния ден, в който трябваше да си "отворя подаръка" Да започнем от пластмасата, от задната страна, която седи да предпази и скрие електрониката, която просто се търкулна под краката ми. Байонета беше с липсващи болтчета и за малко самия обектив да стане на парчета на земятя, а байонета да си ми остане. На места резбата на болтовете беше изкривена от някой наистина некадърен човек. Пластмасата в края на обектива беше сериозно спукана и просто не знам до кога ще издържи.

При опит да се свържа с продавача, той явно беше решил, че от тук нататък няма да ми отговаря на обажданията и ми се наложи да използвам чужди телефони за да звънна. На момента ми бе вдигнато и като разбра кой съм започна да овърта, че тези проблеми при него ги нямало. Помолих го да поеме отговорност за свършената глупост и да си ми върне парите, но ми бе отговорено, че в момента не може да говори и щяли сме по-късно да се разберем. По-късно звънях няколко пъти и отново не ми бе вдигнато. От това както на мен, така и на вас сигурно ви става ясно какво точно е цял продавача.

Яд ме е, че не можах да го щракна преди да го оставя на "преглед", но на днешната сбирка Минко успя. Надявам се час по-скоро да отговори в темата със снимки и останалите свидетели на сбирката да потвърдят състоянието на обектива.

Темата я пускам за да предотвратя други хора от опарване. Съвсем откровенно казвам, че се надявам този човек повече нито една стока да не може да си продаде.

Отговори на това съобщение
 Re: Изцепките в базара продължават
Автор: yan   
Дата:   10-08-06 00:58

мога само да цитирам въпросите на руфо на каквато и да е обява: "окомплектовка, състояние, цена?"
независимо каво продаваш, той се лепва винаги с този въпрос и после пуска някой тъп коментар.
Не го познавам лично(може би), но винаги предизвиква някаква антипатия у мен.
(Може и да не съм прав!)

Дата:   10-08-06 01:00

Забравих да допълня - предна и задна капачка на обектива явно са само допълнително заплащащи се екстри.

Дата:   10-08-06 01:02

от къде е този образ?

Дата:   10-08-06 01:03

Добрич.

Автор: canonio   
Дата:   10-08-06 01:04

shadowhand,
75-300 APO с работещ автофокус за 120 лв е добре. За тия пари какво очакваше да получиш? Малко нерви и още някой лев и ще го оправиш...Карай да върви....[smilie24]

Дата:   10-08-06 01:06

canonio, оказа се, че всъщност обектива работи само на ръчен фокус на дигитално тяло. [ezik]

Дата:   10-08-06 01:09

"оказа се, че всъщност обектива работи само на ръчен фокус на дигитално тяло"

Тогава си загазил [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-08-06 01:11

Въпреки, че се поозорих аз парите ще ги прежаля, но тези измамници, които са решили да крадат хората трябва да бъдат публично унизени.

Автор: CYPER   
Дата:   10-08-06 01:14

Без строги правила в базара така ще е - сърдете се на админите [smilie23]

Автор: navy   
Дата:   10-08-06 01:21

120 лева... аре... все едно си завел ефтина курва на още по ефтина кръчма [smilie18]

Дата:   10-08-06 01:25

да, ама курвата ще я забрави, а обектива ще му напомня за себе си и за РУФО![smilie18]

Автор: navy   
Дата:   10-08-06 01:26

Ако пие след това антибиотици... трудно ше я забрави [smilie18]

Дата:   10-08-06 01:32

ами без предна капачка-има риск[smilie18] [smilie18]

Автор: solo5   
Дата:   10-08-06 01:43

Автор: navy
Дата: 10-08-06 01:21

120 лева... аре... все едно си завел ефтина курва на още по ефтина кръчма

напълно достатъчни за бар с няколко маркови питиета на човек и хотел след това [ezik]

Дата:   10-08-06 01:44

а каката?

Дата:   10-08-06 01:45

Ама питиетата и хотела са за РУФО....което е жалко[smilie2]
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-08-06 01:51

ще му бутнем нещо от цар Киро. да го цепи тиквата[smilie5]

Автор: GenaDP   
Дата:   10-08-06 02:01

Е, сефте. Тук редовно продавачите умело премълчават по някой факт за продаваната стока. Съвсем наскоро купих един Пентакон Сикс. След продължителна размяна на мейлчета успях да получа описание на стоката. оказа се, че даже апарата върви с два обектива. Е, пристигна колета, платих, отворих вкъщи - обективите наистина бяха два, но продавача хитроумно беше пропуснал да съобщи, че отзад на единия е набит макро-пръстен, и то така, че с нормални средства махане няма. Което автоматично прави въпросния обектив неизползваем за моите цели...

Чудо голямо. Пиеш една студена вода, теглиш 2-3 майни по адрес на продавача и роднините му до 9-то коляно, и продължаваш нататък. Лошото е, че процента на таквизи продавачи тъдява е прекалено голям. Общо-взето при не повече от 1 сделка на 10 съм получавал стоката в точно такова състояние, в каквото съм я очаквал.

Наскоро някой тук продаваше и стари филми. Писал докога са били годни, но хитроумно премълчал, че срока на годност на повечето от филмите е изтекъл около година преди написаната дата. Тъй че - свиквайте...[smilie19]

Публикацията е редактирана (10-08-06 02:32)

Автор: snooper   
Дата:   10-08-06 02:16

А, то Руфо-вата работа не е за приказки, аз от 3, та да не са и 4 години му следя безобразното поведение по всякакви форуми. [smilie23]

Автор: Минко   
Дата:   10-08-06 08:08

С очите си видях въпросния обектив и трябва да ви кажа, че обектив в толкова окаено състояние не бях виждал.
Обектива е напукан, на байонета му липсва болтче, а и там където има болтчета резбата им е скапана и целия байонет играе като го сложиш на тялото и на практика обектива е неизползваем в си този вид.

https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/ofvg1549.JPG
http://www.picsbg.com/uploads/78d6f1bd3a.jpg

Автор: Mick   
Дата:   10-08-06 08:20

[smilie10] [smilie23] [smilie23]
поне да е казал за тия 'екстри' - след това шадоухенда да си преценя сам..или да преговарят за по-ниска цена..кво толко ще му стане на продавача....сакън- ще вземе -15-20 лв по-малко (примерно)
баси..

моментално отеБАНване от базара и тва е.. [smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   10-08-06 08:23

Споменавай по-често името Руфо, публикувай му телефоните и т.н.

Автор: maldito   
Дата:   10-08-06 08:23

продавача....[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie9] [smilie9] [smilie9] заслужава отеБАНване

Автор: Минко   
Дата:   10-08-06 08:32

Трябва по някакъв начин да се маркират профилите на некоректните продавачи или да има списък с некоректни продавачи или нещо подобно, за да се предпазят бъдещите купувачи от подобни издънки.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна