Автор: shadowhand
Дата: 10-08-06 00:50
И сега дами и господа ще ви преставя потребителя, който се подвизава под акаунт rufo.
Заинтересуван от обектив, поставен в негова обаява бях адски щаслив да си закупя Sigma 75-300 APO (малко стар модел) за 120лв. Съответно попитах за състоянието на обектива и ми бе обеснено, че е с влошен външен вид, заради голямото му използване, но това на мен не ми попречи. Помолих за снимки на предна и задна леща - всичко беше наред.
Ето, че дойде заветния ден, в който трябваше да си "отворя подаръка" Да започнем от пластмасата, от задната страна, която седи да предпази и скрие електрониката, която просто се търкулна под краката ми. Байонета беше с липсващи болтчета и за малко самия обектив да стане на парчета на земятя, а байонета да си ми остане. На места резбата на болтовете беше изкривена от някой наистина некадърен човек. Пластмасата в края на обектива беше сериозно спукана и просто не знам до кога ще издържи.
При опит да се свържа с продавача, той явно беше решил, че от тук нататък няма да ми отговаря на обажданията и ми се наложи да използвам чужди телефони за да звънна. На момента ми бе вдигнато и като разбра кой съм започна да овърта, че тези проблеми при него ги нямало. Помолих го да поеме отговорност за свършената глупост и да си ми върне парите, но ми бе отговорено, че в момента не може да говори и щяли сме по-късно да се разберем. По-късно звънях няколко пъти и отново не ми бе вдигнато. От това както на мен, така и на вас сигурно ви става ясно какво точно е цял продавача.
Яд ме е, че не можах да го щракна преди да го оставя на "преглед", но на днешната сбирка Минко успя. Надявам се час по-скоро да отговори в темата със снимки и останалите свидетели на сбирката да потвърдят състоянието на обектива.
Темата я пускам за да предотвратя други хора от опарване. Съвсем откровенно казвам, че се надявам този човек повече нито една стока да не може да си продаде.
|
|