Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 въпросче закачка за курсовете по фотография
Автор: WiShY   
Дата:   09-08-06 20:44

Гледам пълно с курсове и КУРсове за начунаещи. А защо никой не предлага за напреднали?? Страх ли ги е хората, не могат ли...И въобще къде според вас е проблема с липсата на такива курсове[smilie11] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: въпросче закачка за курсовете по фотография
Автор: Снежанка   
Дата:   09-08-06 21:02

Мии... [smilie8]

Дата:   09-08-06 21:06

Снежанка [smilie5] [smilie5] [smilie5] Това съм го пропуснал вчера...сигурно щото бях уморен и не влизах в фф(или съм влизам, но не помня)[smilie18]

Автор: Снежанка   
Дата:   09-08-06 21:27

[beer]

Дата:   09-08-06 21:33

Ми айди де [smilie18] [smilie18] Само да имам свободно време и ако има синхронизация на време и място няма проблеми за [beer] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: SB   
Дата:   09-08-06 22:08

Ами защото за да направи някой такъв курс трябва да е напулно уверен в себе си и че наистина може да научи някои на нещо повече от колкото той знае,да не го притеснява нищо от сорта, че някой може да го закопае с въпроси или да не излезе в лучая че курсистите няма какво да научат от него,а при курсоветв за начинаещи винаги може да се измъкне човек, че това са основните неща за еди какво си и т.н

Автор: bokser   
Дата:   09-08-06 22:12

Не ве, треба му е гулем КУРса[ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   09-08-06 22:15

bokser ми ако е жена лектора? трябва да и е голям КУРсета ли?[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: GenaDP   
Дата:   09-08-06 22:16

Ушев, а ти много ли си напреднал?

Автор: yan   
Дата:   09-08-06 22:19

КУРсове да има за народа, не е важно колко си напреднал, важното е КУРс ка караш[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   09-08-06 22:20

GenaDP честно казано не знам...(почти съм сигурен, че не, но също съм сигурен, че повечето от нещата в курса за начинаещи касаещи шопа ще ги знам) А въпроса ми е чисто фолософски..не че искам да посетя такъв курс за сега..Ако някой ден посетя курс то ще е само по портретна фотография(no photoshop included) [smilie18] [smilie18]

Автор: Тед   
Дата:   09-08-06 22:30

А ве за три дена ако ставаше работата:)) при калабалък и обща работа - то хората досега да са се изучили.

По-скоро ставва дума за купон и бира. Не вярвам
да се научи нещо кой знае какво - а колкото до моделките - с таксата, която ти искат -> ще има платени модели.

Въпрос на избор, вкус и желание, запознанства.
А на хората и темата може да не им допада /цици-цаци-мици/.

Ако някой ми каже че работата е сериозна - бих си помислил.

Мнението ми за курсовете на доц. П.Абаджиев е че не са в графите на кораби-майки.

Дата:   09-08-06 22:32

Тед мисля че това става ясно още от начина на предлагане на курса и от неговата продължителност. Според вас колко трябва да е продължителен един курс и на ква цена трябва да е за да ви научи наистина на нещо???

Автор: eXile   
Дата:   09-08-06 22:34

Шот кораба майка мина, напрай 3 житни кръга, отвлече и алиенира де що имаше напреднали и ги прати да пасат уфсе...

Дата:   09-08-06 22:38

eXile що мъ спамиш бре майна...[smilie18] [smilie18] [smilie18] мен кораба майка ме подмина..Ако не знаете аз съм Закс(връзка с друга тема в ФФ) [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   09-08-06 22:41

Автор: WiShY
Дата: 09-08-06 22:32

За мен лично, ако искаш по-сериозна подготовка, трябва да ходиш на два абсолютно независими един от друг курса:

1. Фотография;
2. Обработка;

Смесването на двете в един - прави лоша шега на желанията, които имаш.
Нито от едното ще наблегнеш, нито в другото.Камо ли някой да се интересува на Фотошопа на кой хълм си заседнал.

Изключение има - да -> да се лепнеш за някой като кошара -> ша научиш това което искаш.
Занаят се краде, не се учи.

А за продължителност - ами относителна е сигурно. Висшето е 5 год. [smilie25]
Един месец за фотография и Начален+напреднал курс на шопа ще е задължителен.
Предимствата на фотографиите зависят много от обработката. Това е истината. От краче врабче може да направиш вече [smilie3] /ама нали разбирате - едното не може без другото и обратното/.

Дата:   09-08-06 22:46

Тед висшото не ме влече..ако съм разбрал нещо от студентсвото, това е че там ти пълнят главата и с мнго мнго излишна информация. Предпочитам стойностен курс по фотография..щото като снимката е в Д нищо не можеш да направиш...А за ретуш на портрет..хм...имам идеи горе долу как става ама има и още да уча..но по принцип си падам по не мнго бараните снимки..все пак това е рисуване със светлина а не с шопа [smilie5]

Дата:   09-08-06 22:47

Мен ако питаш ако искаш по-сериоза подготовка отивай в специализираните учебни заведения...

Дата:   09-08-06 22:48

"специализираните учебни заведения..."
В Бг до колкото разбирам не обичат много цифровата фотография и ша бъркаш в лайна и тъмни стаи.

Дата:   09-08-06 22:50

Първо никъде не съм казал БГ, и второ май е време някой хора да си припомнят, че фотографията не се прави от матрици и филми, а от светлина[smilie8]

Автор: SB   
Дата:   09-08-06 22:51

Абе то и за 3 дена има какжо да се научи,но не чак до там,в интерес на истината може да се покажат някой неща при които би се блъскал много време докато ги откриеш сам,просто да ти се дадът някой идеи на готово,а от там вече сам да си ги разшириаваш,но неможе да очакваш нещо което не си правил и за два - три дена да започнешда го правиш все едно се занимаваш от години с него.А и всичко е до самият човек.Прво трябва да осузнаеш това което правиш да знаеш защо е така а не просто механично

Дата:   09-08-06 22:51

Тед аз против химията нямам нищо...иска се да се знае малко история на фотографията..иска се да се знаят основните похвати и методи(правя аналог с студентските ми години по химия..) но това да са против цифровата е чиста проба тесногръдство...[smilie23]

Дата:   09-08-06 22:55

eXile не е от светлина а е от електромагнитни вълни [smilie18] [smilie18] [smilie18] носителя не е важен да...важна е визията и начина на запазване, предаване и реализиране на светлината....А за тия неща се иска яко снимане..ама се иска и малко побутване от някой дето го е минал това...щото е все едно да откриеш топлата вода...когато откриеш собсвената си визия..хм..това е друга бира[beer]

Дата:   09-08-06 22:58

Малко ни се разминават понятията напреднал и начинаещ фотограф, ама както каза това е друга бира[beer]

Дата:   09-08-06 23:03

eXile ти кво разбираш под напреднал фотограф...такъв на който похватите и методите и начините на снимане са му ясни, но просто му се губи още намирането на собствен почерк[smilie11] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна