Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Карта ще си купувам:)
Автор: marek_fan   
Дата:   19-07-06 02:43

Здравейте хора:)

От известно време ме е хванала манията да се занимавам със снимане,ма пусто аматьор съм от всякъде :) Наскоро си взех Canon S2 и сега се ровя усилено из ръководството му и се чувствам като пред огромен учебник дето има купища информация,която трябва да назубря:) Може би не е най-подходящия модел за начинаещ,но от ревютата ,които изчетох и офертите ,които имах този най-ми допадна.ЗА него обаче ми трябва карта с памет и ми се щеше да попитам някой от по-разбиращите какво биха ми препоръчали.Ориентирал съм се към 512 Мб,но понеже нямам възножност да пазарувам често бих си купил и нещо по-така(като скорост, капацитет,марка),защотото не искам да купя нещо дето утре ще си чукам в главата:)
Отзиви за апарата ,както и съвети за ползването му също бих приел с радост.
Ако зависеше от мен бих си взел по-новия му събрат-S3,но го нямаше на пазара за момента,а и доколкото четох ревютата новостите не са Бог знае какви(може и да съм в грешка:)
Благодаря предварително на всички отзовали се:)[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Карта ще си купувам:)
Автор: georgi.bonev   
Дата:   19-07-06 07:50

Купувай винаги оригинала, малко е скъпичко но е надеждно сигурен !

Автор: haaho   
Дата:   19-07-06 08:16

Минимум 1Г, може и 2. Два пъти съм купувал трансценд и не съм имал проблеми, всичко над 80-100Х, ти върши работа. Разбира се има и по-добри, но по-скъпи.

Дата:   19-07-06 08:29

Айде сега обяснете на куция що е 80х и 100х за да не се пули като идиот и му покажете де е верното магазинче за да не се лута насам натам като мухъ без главъ [shtrak]

Автор: ahab   
Дата:   19-07-06 09:18

всичко над 80-100Х, ти върши работа

Нъц - всичко това е излишно набутване за S2. Дори на Д70 повече от 40х карта не му трябва.

Ето ти тема с цени. Избери си от нея:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=77556&t=77556&phorum_uriauth=

Автор: brunobanani   
Дата:   19-07-06 09:51

Здравей колега и добре дошъл в клуба на S-класата на Canon [beer]. От близо месец и аз съм собственик на същия модел - предпочетох пред следващия заради изгодните цени в момента, а и предимствата на С3 са незначителни. Единственото, което мога да кажа до момента е, че съм повече от очарован от машинката, въпреки че бях изчел всичко за нея и знаек какво да очаквам. Проблема с картата стоеше и пред мен. С това убийствено видео беше ясно че 512 Мб ще са ми крайно недостатъчни и затова се насочих към 2 ггб. Сега цените са направо бомбастични - аз лично взех моята от кварталния компщтърен магазин Kingston 150x 2 GGb за 92 лв. Бях много притеснен дали за тази цена ще държи заявената скорост най-вече при видео записа на 640*480 при 30 фрейма, но за щастие работи безпроблемно. Още в магазина е извадих, мушнах е и пуснах апарата на видео - извъртя се безпроблемно до 8:54 мин. и чак като достигна 1 ггб файла изписа busy и спря. След по-малко от 10 сек натиснах отново бутона за видео и започна да снима до 7:20 сек, когато запълни и последния свободен мб. на картата и спря отново. Не е такъв случая обаче със старата ми 128 Мб PQI, която на 14 сек апарата изписва busy и спира въпреки, че има още доста място - така че скоростта все пак е от значение, ако ще снимаш видео. Моя съвет е 2 ггб. PQI ili Kingston ili SanDisk - първите ще ги намериш във всеки компютърен магазин до 100 лв. Третата е малко по-скъпа.

Това което осъзнах обаче за 1 месец е че тази карта също ми е малка [smilie5] . Просто толкова ме кефи видеото, че тези 15 - 16 мин които ми позволява картата са ми недостатъчни и сега се оглеждам за 4 ггб. но най-вероятно ще поизчакам да поевтинеят още малко.

Това е колега ... ще се радвам и аз за вбъдеще да обменяме опит.

BTW откъде го взе твоя и за кви пари, ако не е тайна. Имаш ли намерение да го оборудваш с адаптер и конвертори - батерийките кви са и как ти държат!

Дерзай :)

Автор: ogimag   
Дата:   19-07-06 09:54

Аз пък снимам на PQI-никакви грижи! Евтина, не ме е оставила. Имам дори три. За мен си е живо набутване за големи скорости и разни марки. Снобарщина. По-добре да дам парите си за нещо друго. В крайна сметка и едните и другите записват информацията с единици и нули. Така, че проблема с картата ти е най-малкия- повярвай ми! Мисли за други неща! [shtrak]

Автор: krassimire   
Дата:   19-07-06 09:58

Малко вмъкване само: не всеки апарат може да поддържа 4GB,

Автор: stoyan_5   
Дата:   19-07-06 10:05

Един съвет, ако позволите!
Купувал съм всякакви марки карти, и те всичките работят, но не това е важното.
Първоначално замислях да си купя лабтоп за да си преточвам на него картите.
Да ама той е сравнително голям и тежък.
Сега си купих за 178 лв. фотобанка.
Какво е това чудо: - устройство с батерия зареждаема, което чете всякакви карти и ги копира на харддискче за лабтоп.
Предимството му е, че няма нужда от компютйър за да свърши това.
Всичко става с едно натискане на копчето и устройството създава отделни поддиректории за всяко вкарване и копиране на картата.
Така си имам 32 Гб. памет, която винаги е с мен.
Цялата джаджа е с размер на 2 цигарени кутии поставени една до друга.
Тежи 148 гр.
Намира се във всеки компютърен магазин.
За бога братя, не се набутвайте с ненужно големи карти и си спестете излишни разходи!
[thankyou]

Публикацията е редактирана (19-07-06 10:08)

Автор: haaho   
Дата:   19-07-06 10:06

ahab написа:

> всичко над 80-100Х, ти върши работа
>
> Нъц - всичко това е излишно набутване за S2. Дори на Д70 повече
> от 40х карта не му трябва.

При положение, че 40Х струва колкото 150Х, ти кое би взел? При клиповете по-бързо=по-добре. Д70 може ли да прави клипче???

Дата:   19-07-06 10:07

Взех си го от Щатите да не му е уроки за около 350$:)Ако стане нещо ще патува през океана на сервиз,ама не ми се вярва:)Изглежда Solid Rock[smilie24]
Ако е здраве и живот догодина може и Digital Rebel да си взема оттам като я понауча тая наука фотографията:)
Видеото наистина е впечатляващо на s2,но истинското изкуство е снимката според мен и мисля да се съсредоточа върху нея за известно време. Ще мина днес през Jar да видя що има там,че в нашия забутан град няма много свестни фирми за компоти:)
Някой да ми препоръча и място за ъплоуд на снимки плс:)(гледам във форума може,ама размера ограничен до 140 кб:(
Мерси още 1 път на всички отзовали се:)))[beer] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Публикацията е редактирана (19-07-06 10:10)

Дата:   19-07-06 10:16

Хитро, ако нямаш лаптоп! Ама за 178 лв. мога да взема още 2х2 ггб. и ще имам близо 1 час видео. Това вече ми стига, а за почивка или извън града ще мъкна и лаптопа в раницата то се е видяло. Пък и тва устройство му трябват сигурно поне 5 до 10 мин да източи една 2 ггб. карта. За това време може да изпуснеш доста интересни моменти, ако нямаш поне втора карта. А и освен това още едно тамагочи да го мисля и него гладно ли е, трябва ли да го храня от ел. мрежата и вече ще ми дойдат много. И сега мъкна 2 комплекта Ni-Mh батерии + едни неразпечтани Panasonic Oxyride за бек ъп [smilie5] ... остана ми един хард да помъкна ... добре че не си взех ДСЛР - сигурно и планинарската ми раница щеше да отеснее [smilie18]

Дата:   19-07-06 10:20

Батериата му е литиево-йонна и издържа много.
Откакто съм го купил не съм го зареждал.
2 Гб. точи за много време, но аз имам една карта 2 Гб. и една 1 Гб., които ми стигат за 1 ден.
Въпроса е, че когато ходя на почивка или в чужбина фотобанката ще ми е безценна.
Няма да компресирам повече снимките си или да им намалявам размера.
Та за това иде реч.
В момента една карта от 4 Гб. е около 160 лв.
[beer]

Публикацията е редактирана (19-07-06 10:29)

Автор: Wildkid   
Дата:   19-07-06 10:28

Само се чудя тия апарати за видео ли си ги купувате, или за снимки......за видео човек си взима камера, какво видео с апарат (айде няколко секунди да речем за нещо забавно или моментно ок, ама да ходя с един билюк карти, че да снимам видео.....не си струва), а и човека пита за снимки мисля! Аз лично имам карти по 1 ГБ и по 256 (за "резерва") и нямам проблеми! Скоростта не е толкова решаваща (евентуално личи при серийна снимка и гърмене в тиф или роу, че файловете са големи, а за моя апарат специално - и при дълги експонации, но дали ще изчакаш 0.7 сек или 1.1 сек. рядко е от значение)

Дата:   19-07-06 10:35

Прав си Дово-дете!
Обикновено от филмите правени с фотоапарат не става нищо.
Снимките са важни!
[beer]

Дата:   19-07-06 10:42

Аз лично си избрах този модел, защото има най-доброто видео, освен останалите му качества на фотоапарат. Мисля че това е най-добрия хибрид за тази цена. Сега за 800 лв. имам чудесен фотоапарат с 12х варио + видеокамера, с която си снимам по разни весели събития. Другата алтернатива, за да получа тези опции бяха диг. апарат за 600 лв + DVI Camcorder за още 600 лв. И какво ... да мъкна два уреда, да копувам ДВИ касети и после да се мъча да ги конвертирам на ДВД-та ... играчка и нерви. Сега си свалям avi-то от Канона, събирам си филмчетата в едно с Ulead Videoimpact и без да права компресии и допълнителни гимнастики си ги печа на ДВД ... просто и лесно. Кеф ти снимки - кеф ти видео ... достатъчно за един амбициозен любител на фото-видеото като мен да бъде щастлив! За по амбициозните и целеустремени фотографи естествено индустрията е създала други продукти, които не снимат видео. За всеки влак си има пътници ... нека бъдем толерантни!

... а Стояне значи не си виждал видео от този апарат - ако съдиш по паналайките наистина е така ... те са трагедия в това отношение, но си имат пък други предимства!

Публикацията е редактирана (19-07-06 10:45)

Автор: Тед   
Дата:   19-07-06 10:51

"Автор: stoyan_5
Дата: 19-07-06 10:35"

За S2IS - не е така - прави клипчета.
Вярно темата е фотоапарат или камера. Но щом пък фотоапарата има опция за видео = ЗАЩО НЕ?

Винаги един лаптоп е по-добре от която и да е фотобанка. Въпросът е дали ви се мъкне с Вас или не. Сега - добре е да имате и Двете - така ще е спокойно и няма да има НИТО ЗА, НИТО ПРОТИВ.

--------------------------------------------
Да ви кажа, като чуя че някой е изщракал 4 гб за един предиобед - ми се струва прекалено. Вярно ситуациите са различни - серии, пилета, и т.н. /роу, апарат, size/.

Но речта ми е за безцелното натискане на бутона пък ...после на монитора от 4 гб може да излезат 100 мб кадри [smilie5]
Това не е фотография лично за мен - това е случайна щраканица.
Т.Е. Стремежът към 8 ГБ карти - не ме впечатлява.

Дата:   19-07-06 10:52

Не бе Бруно, не бе братко!
Виждал съм всякакви филми от апарати, но нито един от тях не може да се сравни с филмите които правя с моята мини ДВ камера.
1. Нямат никаква стабилизация и кадрите играят много дразнещо.
2. Зума не работи в режим снимане на филм.
3. Качеството изобщо не може да се сравни с видеокамера.
4. Изгадния материал ти е в някаква компресия, която още повече влошава нещата.
5. Звука, като оставим, че не е стерео е с ужасно качество.
6. За слетлочувствителността няма да говорим, че ще отнеме много време, особено при ниско осветление.
.......
.......
.........
... и така до края на света!
[beer]

Дата:   19-07-06 10:58

мдаа - бих предпочел 40х Lexar пред 150х "незнамкво си"

Мъка ми е, че Д70 не прави клипче. Трагедия.
Въобще клиповете на Никон не струват. Д2Х даже прави някакво смотано - само 8 кадъра в секунда.. Няма и мп3 плейър :(

Плувайте, плувайте.. [ezik]

Дата:   19-07-06 11:11

Винаги един лаптоп е по-добре от която и да е фотобанка.

не съм съгласен много с това.

Лаптопа тежи поне две кила - фотобанката 200гр.
Лаптопа иска раница за 100лв или отделна чанта - фотобанката я мушкаш във вътрешния джоб.
Лаптопа буутва поне минута и иска да влачиш ридър или кабел - фотобанката тръгва за секунда и само пъхаш карти в нея.
Лаптопа ако го загубиш/изпуснеш оставаш поне с 1000лв назад - фотобанката и да я строшиш е максимум 200лв.
Лаптопа трудно ще го опазиш от дъжд и наводнение - фотобанката я спасих в плик от Билла тук:
Бурята

И пак - виж цената. Има фотобанки по 35 лева:
http://www.pcpazar.com/a2/offers.asp?p=1876084&parent=5279

Дата:   19-07-06 11:14

Автор: stoyan_5
Дата: 19-07-06 10:52

Не бе Бруно, не бе братко!
Виждал съм всякакви филми от апарати, но нито един от тях не може да се сравни с филмите които правя с моята мини ДВ камера.
1. Нямат никаква стабилизация и кадрите играят много дразнещо.
2. Зума не работи в режим снимане на филм.
3. Качеството изобщо не може да се сравни с видеокамера.
4. Изгадния материал ти е в някаква компресия, която още повече влошава нещата.
5. Звука, като оставим, че не е стерео е с ужасно качество.
6. За слетлочувствителността няма да говорим, че ще отнеме много време, особено при ниско осветление.
..............................................
Мдаа наистина не виждал от S2 IS явно иначе нямаше да си в такава заблуда:

1. Стабизация има - държи се удобно и картината не трепери и при 12х.

2. Вариото работи в режим видео благодарени на ултрасоник мотора, който е напълно безшумен.

3. Звука е стерео 44.100kHz + windfilter + настройки на чувствителността на микрофона от 1 до 5.

4.Изходния материал е в .avi без компресия - 1 мин. = 100 Мб.

5.Фокуса, баланса на бялото и светлочувствителността се държат много добре. При ниска осветеност в затворено помещение вече нещата изглеждат по- друг начин, но там и повечето DVI камкордерчета издишат!

Специално за теб ще ъплоадна едно самплче днес, за да се убедиш с очите си за какво ти говоря!

Дата:   19-07-06 11:17

Добре!
Ще го разгледам с интерес!
[beer]

Дата:   19-07-06 11:19

За сведение на посрещачите:
1.S2 на Канон ги прави със стерео звук
2.Зума работи и в режим видеоклип
3.Клипа е доста добър за фотоапарат(лично мнение)

Автор: Rosh   
Дата:   19-07-06 11:26

Аз пък купувам видео касетка за 5 лева и имам 1 час клип без компресия и нямам никакви проблеми със скоростта[ezik] [ezik] [ezik] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   19-07-06 11:29

Рош,
Не забравяй, че твоят филм може да бъде излъчен дори по телевизията!
[beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна