Автор: brunobanani
Дата: 19-07-06 09:51
Здравей колега и добре дошъл в клуба на S-класата на Canon . От близо месец и аз съм собственик на същия модел - предпочетох пред следващия заради изгодните цени в момента, а и предимствата на С3 са незначителни. Единственото, което мога да кажа до момента е, че съм повече от очарован от машинката, въпреки че бях изчел всичко за нея и знаек какво да очаквам. Проблема с картата стоеше и пред мен. С това убийствено видео беше ясно че 512 Мб ще са ми крайно недостатъчни и затова се насочих към 2 ггб. Сега цените са направо бомбастични - аз лично взех моята от кварталния компщтърен магазин Kingston 150x 2 GGb за 92 лв. Бях много притеснен дали за тази цена ще държи заявената скорост най-вече при видео записа на 640*480 при 30 фрейма, но за щастие работи безпроблемно. Още в магазина е извадих, мушнах е и пуснах апарата на видео - извъртя се безпроблемно до 8:54 мин. и чак като достигна 1 ггб файла изписа busy и спря. След по-малко от 10 сек натиснах отново бутона за видео и започна да снима до 7:20 сек, когато запълни и последния свободен мб. на картата и спря отново. Не е такъв случая обаче със старата ми 128 Мб PQI, която на 14 сек апарата изписва busy и спира въпреки, че има още доста място - така че скоростта все пак е от значение, ако ще снимаш видео. Моя съвет е 2 ггб. PQI ili Kingston ili SanDisk - първите ще ги намериш във всеки компютърен магазин до 100 лв. Третата е малко по-скъпа.
Това което осъзнах обаче за 1 месец е че тази карта също ми е малка . Просто толкова ме кефи видеото, че тези 15 - 16 мин които ми позволява картата са ми недостатъчни и сега се оглеждам за 4 ггб. но най-вероятно ще поизчакам да поевтинеят още малко.
Това е колега ... ще се радвам и аз за вбъдеще да обменяме опит.
BTW откъде го взе твоя и за кви пари, ако не е тайна. Имаш ли намерение да го оборудваш с адаптер и конвертори - батерийките кви са и как ти държат!
Дерзай :)
|
|