Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 ФОТОПЛЕНЕР В ОХРИД
Автор: J0R0   
Дата:   12-07-06 19:06

Решихме да направим един фотографски уикенд в Охрид. Хем близко, хем екзотично. Ето я и програмата:

4 август – Отпътуване от София за Охрид в 19.00 ч. от паркинга на стадион „Васил Левски” с автобус.

5 август – Фотостоп за изгрева на слънцето на билото на планината Галичица, която се намира между Преспанското и Охридското езеро и откъдето се разкрива впечатляваща панорама към тях. Пристигане в манастира „Св.Наум”, разположен на полуостров в Охридското езеро. Посещение на църквата „Св. Архангели Михаил и Гавраил”, параклиса „Св.Петка” със светената вода и гроба на Свети Наум. Пристигане в Охрид и настаняване в хотел 2**. По желание туристическа обиколка на Охрид с професионален екскурзовод: църквите “Св. София”, “Св. Кл. Охридски”, “Св. Богородица”, “Св. Панталеймон”, Самуиловата крепост, античния театър, чаршията. Свободно време за снимане. Вечеря (тук ще се лее руйното вино и ще се слушат комитските песни). Нощувка.

6 август – Закуска. По желание разходка с корабче по Охридското езеро. Свободно време. Заминаване за Битоля в 12.00 часа. Кратка разходка из Битоля – Чаршията, катедралната църква „Св. Димитър”. Време за снимки. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
Цена: 145 лв.

Цената е за група от 30 човека и включва:
- транспорт с автобус / климатик, телевизор, минибар /;
- 1 нощувка с вечеря и закуска в стая с 2 легла и собствен санитарен възел в хотел 2**;
- екскурзоводна обиколка на Охрид;
- медицинска застраховка.

Цената не включва:
- входни такси за музеи и атракциони;
- разходка с корабче.
Цена за дете до 12 г. – 100 лв.

Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност до датата на пристигане. За Република Македония няма визови, санитарни и медицински изисквания.

И така, на който му се идва, да се записва тук и да ми се обади на кюто, на телефона или на мейла за подробности. Надявам се, че ще бъде хубаво. Преди две години група от десетина форумци ходихме в Турция и беше прекрасно. Купонът ще е и по време на пътуването, когато ще сме си само наши хора с еднакви интереси. Местата са ограничени, още преди пускането на тая тема са записани 5 човека, така че има още 25 места :-)

Отговори на това съобщение
 Re: ФОТОПЛЕНЕР В ОХРИД
Автор: vanilla   
Дата:   12-07-06 19:10

Идеята е супер[smilie24]
Защо не си поднових паспортаааааааа[smilie9]

Автор: asahi   
Дата:   12-07-06 19:16

Става. Много е готино - ходил съм повече от веднъж. Август е малко натоварено там, но едва ли ще ни пречи. Ако не се случи нещо ще дойда със сина.

Автор: fafo   
Дата:   12-07-06 19:29

страхотна идея!

Автор: SLR   
Дата:   12-07-06 20:06

Хубаво е наистина на Охрид а и струва ми се че и хората са по любезни[smilie24]
Там за 3 марки бакшиш сервитьора ме е гонил по улицата да ми благодари,а у нас като остава 3 лева бакшиш ме гледат едно кисело,все едно съм им взел заплатата[smilie2]
Дано да се съберете цял рейс с форумци че началото на август хората тръгват по моретата[smilie8]
[beer] [beer] [beer]

Автор: джъмбо   
Дата:   12-07-06 20:27

145 лв????????
че за толкова се ходи с 2 нощувки до метеора и солун че даже за 130

ето пример и за охрид с 2 нощувки за 119

абе хора недейте така с рогата напред

то не бяха 3 дневни курсове не бяха чудесии [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Автор: Bili_Bo   
Дата:   12-07-06 20:31

Da niamam nishto protiv, hodila sam, mnogo e hubavo tam, no za sajalenie sam zaeta po tova vreme. Koito otide mu pojelavam priatno i polzotvorno vreme!!!!

[thankyou]

Автор: Junior   
Дата:   12-07-06 20:35

Мноо гот, ама така се изпуска Fear Factory.... друг път може би

Автор: pinko   
Дата:   12-07-06 21:24

Идеята е добра, но наистина е скъпичко.

Бяхме решили с една компания да отидем с колите и при 4 човека в кола целия масраф се връзваше по 100-110 лева на човек, при положение че тук се включва и зелената карта за всеки автомобил, 150 лева.

Моите проучвания са:

Цена на легло в хотел 2 звезди в Охрид, със закуска и вечеря - ~30-35 лева (~1000-1100 динара, онлайн резервация една седмица по-рано)

Разходите за път на автомобил са:

800 км е пътя, при разход 8 л на 100 км бензин по 1,80 лв = 115 лева (по 29 лева на човек)

150 лева Зелена карта за кола - по 37 лева на човек

Общо за път - 66 лева на човек

35 лева на легло на човек - общо 101 лева разходи на човек

Медицинска застраховка - около 10 лева

Абе ~110 лева излиза всичко, хем се плаща скъпата застраховка Зелена карта

Ако не се ползва вечерята в хотела, цената на стаята е с около 8 лева (250 динара) по-ниска. В повечето кръчми в Охрид може да се освиниш за 20-25 лева[ezik]

Не го казвам това, за да навредя на организаторите, просто съм проучвал нещата, може да са полезни на форумците. Предвидил съм това пътуване за началото на октомври, сега там е зверска и неописуема жега.

Дата:   12-07-06 21:27

пинко октомври и за мен е добре

и като гледам и ти си сметнал добра цена
какво остава за автобус с 30 човека.... за една вечер

нещо като поредния ускорен курс....

Автор: draev   
Дата:   12-07-06 21:57

Аз съм за[smilie24] [beer] [shtrak]

Автор: boni   
Дата:   12-07-06 21:57

Джъмбо:
1. Това не е организирано от Фото Форум, предложили са някаква агенция на Жоро и той го пуска като идея.
2. 3-дневните курсове в Пловдив на Принца нямат нищо общо с нас и никога не са имали.
3. Ние не правим подмятания, нито ви коментираме 3 дневните пленери в култа, ако обичаш въздържай се от злобни подмятания, и ако имаш забележка за цена или нещо друго направи го културно .
[smilie23]

Дата:   12-07-06 22:01

организираме ги да за 50 лв с 2 преспивания и с две вечери лекции

ние щото ядем доматите с колците затова сме злобни и виновни

да се бяхте обърнали към бохемия (линка по-горе) по престижна и с по-нормални цени [ezik] [ezik] [ezik]

Автор: boni   
Дата:   12-07-06 22:10

Твърде малко ме интересува дали ядеш домати или колци - просто се дръж културно.

Дата:   12-07-06 22:13

ясно щом не съм изгоден се държа некултурно
ок приемам го

Дата:   12-07-06 22:14

Охрид е близка дестинация и много фирми предлагат екскурзии до там.
Голямото предлагане прави конкуренцията да смъква цените.
За сметка на качеството.
Спане по квартири или хотели на няколко километра от града, компромиси с качеството на транспорта и т.н.

Вероятно хората организиращи това мероприятие биха могли да намалят цените, но това би било за сметка на качеството.
Екскурзии до Охрид има както за 80 така и за 250 лева.

Аз лично имам доверие на тия хора, това са същите хора с които ходихме в Турция преди две години. Вярвам че това което предлагат е добро и си заслужава цената. А всеки има правото да избира с кой и къде да ходи.

Автор: magnet   
Дата:   12-07-06 22:23

ооооохрид е суперррр![smile]
ето ви един линк, за да знаете какво ви очаква

http://stojtscho.blogspot.com/2006/07/blog-post_115106601428280842.html

Автор: zoomaniak   
Дата:   12-07-06 22:28

Забелязал съм, че фотографите са много скъпчиви. От това един ч-б филм да го намериме за 1лв. До фотопленъри ако може за без пари [smilie2] - че аз и с колелото ми мога да отида - ама не го правя нали.....

Жоро [smilie24] [smilie24] [smilie24] по-често пускай такива теми...........

Дата:   12-07-06 22:35

Хубавото на тая екскурзия е, че ще сме само хора от Форума, ще можем да си спираме където си искаме за снимки.

Автор: doktora   
Дата:   13-07-06 00:00

Ще го обмосля и след разговор с жената[smilie10],ще ти чукна на кюто.Идеята е страхотна,а и без друго ми се ходи.От 7 години не съм бил в македонско и ще ми е интерсено да видя разликата.

Автор: ivodam   
Дата:   13-07-06 00:06

Идеята е много добра, сядам и аз сериозно да помисля, че точно тогава съм отпуска. А Джъмбо и другите сметкаджий - абе хора, имате апарати и обективи за по няколко хилядарки, а правите сметка за някакви 20-30 лв.!?!?

Дата:   13-07-06 00:38

Записванията трябва да станат до 20 юли.
Моля, който ще се записва като начало да ми прати на мейла снимка (или скан) от международния си паспорт и да е готов с парите, ще му кажа на мейла адреса където трябва да се внесат - на пл. Гарибалди в София е.

Автор: astera69   
Дата:   13-07-06 09:12

Chudesna e ideata i nikak ne e skapo tova patuvane.Az bjah predi 6 godini na edin kongres v Ohrid i sam s chudesni vpechatlenia ot tam.S udovostvie bih doshla ako bjah v BG,no si idvam sled 19.08.Sigurna sam ,che shte e chudesno i sajaljavam,che ne moga da doida za 4.08.[smilie2] Priatno izkarvane!![shtrak] [beer]

Автор: убавица   
Дата:   13-07-06 10:31

страхотна идея обаче няма кой да гледа бебето по това време [smilie2] ако вбъдеще организирате нещо по-кратко-там съм!!!

Автор: Kiril_om   
Дата:   13-07-06 13:40

КОлко горе долу кинти ще трябват , мн ми се идва, още повече ,че искам да се запозная с хора със сродни интереси към фотографията.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна