Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 A80 ili G3?
Автор: georgiivanov   
Дата:   30-12-03 22:30

Ot izvestno vreme cheta reviuta na A80 i G3 i vse poveche se ubejdavam, che a80 e super mashinka za tezi pari.
Razlika v kachestvoto na izobrajenieto na dvata pochti nqma. I dvata s mnogo dobar jivot na bateriite.
Osnovni razliki (ne vsichki): A80 nqma hot shoe, po-malak i po-slabo kontrasten displei, RAW, tipa baterii, 35-140mm[G3], 38-114[A80], 2.0 blenda pri G3 , 2.8 pri A80, Flexizone avtofokus[G3],CompactFlash Type II slot compatible with Microdrives.
V obshti linii na men mi trqbva aparat, koito da pravi otlichni po kachestvo snimki, da ima rachni nastroiki (za da moga da postigam ideite si), dobri baterii, lesno prenosim.
Tezi razliki mejdu dvata, ako priemem che she preglatna po-malkiq zoom i blenda, i lipsata na vazmojnost za vanshna svetkavica, ot reshavashto znachenie li sa?
Ne razpolagam s golemi sredstva moga da si kupq na momenta a80 (800lv), no ako se spra na G3(1390lv) shte chakam da mu padne cenata ili naikoi ot usa da se zavarne :-).

Iskam da popitam oshte: Tolkova li e losho, che A80 e s AA baterii? Spored nqkoi towa e dori +. Drugite pak trqbva postoqnno da gi zarejdash, ne mi stiga GSM-a.

Tova e, koeto se seshtam. Blagodarq predvaritelno za tezi, koito shte polojat truda da mi pomognat v izbora :-).

Отговори на това съобщение
 Re: A80 ili G3?
Автор: junior   
Дата:   30-12-03 22:42

i men me glozga sashtia vapros ot izvestno vreme....georgiivanov написа:

Автор: georgiivanov   
Дата:   30-12-03 22:47

zabravih da spomena, che ne kupuvam vseki den aparati i tova shte mi e dalgosrochna investiciq.
Molq ako nqkoi znae za drugi po-sashtestveni razliki da komentira.
I oshte neshto vajno: kolko sec sled kato vkliucha fotoaparata shte moga da napravq parvata snimka?
Hubavo bi bilo da moje pri temperatura pone do -10 da raboti, no kato gledam nqma takiva cifraci. Losho e zashtoto prez studenata zima na otkrito nqma da moje da se snima.

Автор: waldimir   
Дата:   31-12-03 00:12

Zdrasti…

Chetoh za A80, che 3.5 sec sled kato se wkliuchi mozhesh da naprawish parwata snimka. Za G3 pisheshe neshto ot roda na: ideq sled 4sec.
Mozhe horata, koito pritezhawat tezi aparati, da zasekat i da napishat tuk kakaw e rezultata.

Chao…

Автор: msld   
Дата:   31-12-03 00:21

canon g3 e mnogo po-dobra mashina ot A80....snimah s takuv edna godina...ne e viarno che digital cameras ne snimat pod 10 gradusa...G3 ima oshte vgraden ND filter,intervalometar custom nastryki i drugi predimstva ...ako imate vazmojnost vzemete si G3,niama da sajaliavate...a snimaneto na RAW format e goliamo predimstvo...povecheto ot snimkite mi postvani tuk sa praveni s G3 ili G2...

Автор: Стефан   
Дата:   31-12-03 03:40

Да снимаш с АА батерии има едно голямо предимство - винаги можеш да си носиш резервни и от всякъде можеш да си купиш алкални. Вж. моето мнение в съседната тема: https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=3900&t=3900&phorum_uriauth=
И по отношение на студа май има значение - тези дето са го измислили, че цифровите апарати не снимат на студено май снимат с LiIon батерии [smilie3] Аз съм нощувал при силно отрицателни температури на х. Вихрен например, а и ей сега миналата нощ на засл. Страшното езеро - ако оставиш бутилка с вода извън спалния чувал замръзва, а фотоапарата до нея на сутринта тръгва без проблеми [smilie6]
Що се отнася до сравнението на А80 и G3, и на мен ми е много интересно някои да направи сравнение - нито RAW формата, макар че е важно предимство в някои случаи, нито другите екстри във firmwear-a, още по-малко гнездото за външна светкавица могат обективно да оправдаят такава разлика в цената, може единствено и само оптиката. Така че ясно е, че оптиката на А80 няма да е съвсем на нивото на Г3, то се вижда и от това колко по-голям е обектива на Г3, но интересното е доколко съществена е разликата в изображението и дали си личи само при по-сложни условия за снимане или във всеки кадър...

G3 naj veche zaradi RAW formata
Автор: GuruMMX   
Дата:   31-12-03 05:26

Mdaaa..

RAW file-a ti se javjava v sluchaja negativa, a tumnata staichka ti se javjava RAW convertora :)

Tva e!

a AA bateriite ne sa chak tolkova goljamo predimstvo.. povjarvaj mi :)

Автор: boni   
Дата:   31-12-03 22:47

RAW e naj-vajnoto predimstovo!!!

първа  назад  1     всички  напред  последна