Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за Canon PowerShot A530
Автор: PROLOG   
Дата:   05-07-06 15:50

Привет на всички ;) Токущо открих форума ви и съм приятно изненадан .
Обмислям в скоро време покупката на нов апарат и тъй като вече се прецаках с ненормално скапаните продукти на DaisyMM ,реших сега да питам . Някои има ли впечатления от този модел на Canon ? Добри ли са характеристиките за тая цена (в ebay.de го намерих за 200Е с 1 GB SD - доста тънко идва ). До сега съм чувал само добри мнения на Canon по принцип , но не е сигурно дали няма да попадна на изцепката - за това моля за съвет .
Успех в ... снимките [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Canon PowerShot A530
Автор: Георги   
Дата:   05-07-06 15:53

канон си е канон [smilie7]

Автор: fvm   
Дата:   05-07-06 17:31

WAZAAAAAAAAAA... полудявам като чуя за ПРОЛОГ... който се е занимавал с програмиране знае защо.

За фотоапарата мога да кажа, че е много добър като качество на снимки, но едно нещо ме притеснява. Незнам колко се интересуваш от клиповете, които правят тези джаджи... но 640-480 на 30 кадъра е един добър стандарт. Ако се слезе под него качеството страда.

За А530 има 2 мнение относно резолюцията на клипчетата. Едните казват, че прави клипчета на 10 каъра, което е много разочароващо за мен. А други казват че си ги прави на 30 кадъра. Същото е и в много известни сайтове за оценка на цифровите джиджавки !!!

Дата:   05-07-06 17:34

Става въпрос за 640-480 резолюция...

Правя това уточнение защото след малко ще се намери някой глупак,който ще обеснява, че това зависи от резолюзията и че при различнире резолюции има различни скорости на кадрите при клипчетата....

Автор: deathzone   
Дата:   05-07-06 17:34

Аз имах такъв прави на 10 и на 15 кадъра в секунда, взависимост от резолюцията.

Дата:   05-07-06 17:56

deathzone мерси за инфото, според мен това е крачка назад в това отнощение. Но все пак фотоапарата си е за снимане !!!

Автор: PROLOG   
Дата:   06-07-06 13:31

Благодаря на всички за инфото [smile] Недостатъкът при снимане на видео не е чак болка за умиране , но май ще предпочета Panasonic DMC-LZ3 .Има доста +-ве повече според мен .

Автор: kaki   
Дата:   07-07-06 04:05

Кои са +-вете ?

Автор: cicomanco   
Дата:   07-07-06 09:00

на тая цена...канон бе човек!

Автор: remonstrance   
Дата:   07-07-06 09:57

@PROLOG

Аз съм в чакане на моя A530+1GB памет от DE. Спрял съм се на същото, и това не е случайно !
Не отдавна писах тема, ако беше използвал търсачката, щеше да видиш, но няма проблем.
С апарата съм снимал, мога да ти пратя и samples (в случай, че искаш... драсни едно лично съобщение с e-mail) дори и на клипове.
Разгледал съм поне 20 апарата в този ценови клас до 400 лева и смея да твърдя, че по-добра машинка за такива пари, като параметри НЯМА !
Жалко е, наистина че на 640x480 снима с 10 fps, но въпреки този недостатък, това си остава машинката за мен.
Сериозно се бях замислил за Panasonic, но заради един оптичен стабилизатор, не искаm да се лишавам от ZOOM и Canon-ското качество.
Успех в избора все пак ! [smilie24] [smile]

Автор: deathzone   
Дата:   07-07-06 10:45

В крайна сметка купувате фотоапарат, а не камера и пристанете да се лиготите така. Като искате 3 в 1 си купете Дейзи[smilie19]

Дата:   07-07-06 10:51

Несъмнено си прав, но трябва да се знаят точните възможности на нещо, преди да отидеш и да хвърлиш известната сума в лицето на продавача, за него... [ezik]

Автор: The_Melon   
Дата:   08-07-06 09:36

Плюсовете на Панасоница са:

По - дълга и рязка оптика;
Стабилизатора;
Незамазана картина;

Това което липсва са ръчните режими

Дата:   08-07-06 11:06

С това, което се казва за клипчетата не съм съгласен. Това е опция, която според мен е много добре един апарат да притежава.

Да прави макли клип4ета с бебето, с приятели,с гаджето... с баща и... и т.н

Автор: rosentushev   
Дата:   08-07-06 11:23

Какъв Панасоник бе! Та той няма дори визьор!!! [smilie18] Който разбира от фотография, ще ме разбере![smilie5]

P.S CANON A530[smilie24]

Публикацията е редактирана (08-07-06 11:23)

Автор: barezz   
Дата:   10-07-06 18:50

Имам Canon PowerShot A530 от около месец. Първите ми впечатления - напълно доволен съм от избора си:
Много е бързо апаратчето (сега оценявам съвета на някой от форума да не бързам с 510-ката, а да изчакам новия процесор, благодаря).
Перфектни снимки за домашна употреба и за вадене на хартия, особено на светло, със светкавица макс до 2-3 метра, иначе шуми..
Хубаво макро, баланс на бялото,абе има си всичко... А да съм искрен, на мен AUTO настройките са ми напълно достатъчни.
Това на мен ми стига, не съм професионалист, просто ми омръзна да промивам ленти, и искам да си щракам на воля.
Засега единствените минуси, ако може да се нарекат минуси са едно леко прищракване на оптиката при фокусиране, и това че яде батериики (комплект duracell за 250 снимки, но това го знаех предварително.
Видеото не е отчайващо зле, става, има си звук, но все пак е фотоапарат, не е камера.

Направил съм към 600 снимки, много се кефя и моя съвет към търсещите "хубави" сапунерки е Canon A530 с 1 GB карта! На мен ми излезе 260$ от USA.[beer]

Успех и снимайте, лято е ....[beer]

Автор: imitev   
Дата:   10-07-06 19:10

Вземи си презареждащи се батерии със зарядно. Хем държат повече, хем не се харчиш за батерии.

Автор: sylis   
Дата:   10-07-06 20:28

Откаде си го взел от USA че ти е стъпал толкова пари...Моя А610 го взех за 225$ с доставка за 2 дни.Иначе е 217$
http://www.amazon.com/gp/product/handle-buy-box/ref=dp_start-buy-box-form_1/104-7290809-0170342

Автор: asahi   
Дата:   10-07-06 20:48

За 400 лева с ДДС се намира апаратчето, 1ГБ СД струва под 70 лева - какво има да го чакаш да дойде отвъд голямата вода? Поне Канон имат истински сервиз в Бг.

Дата:   11-07-06 01:14

На мен ще ми го пазарят от този сайт -> http://billiger.de/

Имам приятел в DE, който си е купил доста неща от там. Грубо ще ми излезе 350 лева със 1 GB SD карта на SanDisk... почерпката отделно, но пак съм на ПЛЮС.

Автор: barezz   
Дата:   13-07-06 08:57

От BESTBUY
Canon A530 200$:
http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=7686667&type=product&productCategoryId=pcmcat44100050011&id=1134703785643
и картата SD 1GB - 70$, но имаше някакъв дискаунт, и на място беше 60$:
http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?type=product&id=1083716072950

И като сметнеш 260$ х 1,55 = 403 лева, мен ме устройва напълно.[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна