Автор: dsp
Дата: 10-06-06 00:22
Tzanko написа:
> 1. Добра конфигурация на PC-то за безпроблемна работа - аз съм
> любител, но пътувам доста и имам много мат`риал. Последното
> беше на о.Корфу-горещо го препоръчвам на всички от форума-качил
> съм една снимка в албума ми - за повече ме е срам, защото
> снимам с дигитална "сапунерка" Olympus miu 500!
Значи най-лесно ще е да се ориентираш по цената и марката без да изпадаме в подробности - ще изброя само ключовите компоненти - препоръчителната система за теб е:
1) процесор за $150-$250 - без значение AMD или Intel макар че за видеообработка по принцип препоръчват Интел - по-производителния (което значи и по-скъп) процесор означава че видеото ще се кодира по-бързо, което е важно...
2) памет поне 1GB - не най-евтината, но и не най-най-скъпата разновидност
3) твърди дискове - 2 по 200-250ГБ с интерфейс SATA които ще вържеш в RAID масив с цел повишаване на производителността (за видеото е важно), може да добавиш и още 1 твърд диск после - там да записваш готовите неща ако на тези свърши мястото (а то свършва бързо!)
4) Видеокарта - някаква около $100-$150 - принципно няма голямо значение за видеообработката, ако искаш по-добро 3Д (за игри) се ориентирай към секстора $200-$300
5) хубава кутия с добра вентилация - Antec, Thermatake, Coolermaster и др.
6) марково 450-500 ватово захранване - примерно Antec, Enermax, Hiper, Sirtec, Thermaltake, FSP и др. - не се подлъгвай на система за $1000 да сложиш захранване за $30.
> 2. Прилична програма за обработка. Аз конвертирам в DVD формат
> това, което съм направил с Pinnacle, с WinAvi Video Converter,
> но липсват кодеци и не става добре.
> Въобще, нека който е в час да ми пише!
> Предварително благодаря на всички, които си загубиха времето да
> прочетат темата!!!![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
Уф... за ДВД не ти трябват кодеци... таз' програма WinAvi не съм я ползвал, но не ми звучи като хубава програма за правене на ДВД. Аз лично мога да ти препоръчам за кодирането Canopus ProCoder 2 - тя може да ти направи направо файловете за запис на ДВД или пък да ти подготви материала за някоя по-сериозна DVD-Authoring програма от рода на DVD-Lab, Sonic Scenarist и др. ... ауторинга (т.е. добавянето на менюта, субтитри и т.н.) и кодирането по принцип при сериозните програми са нещо отделно
|
|