Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какво не ми достига ?
Автор: exo99   
Дата:   21-05-06 16:07

Какво не ми достига ( знам че е много но все пак)?
Защо правя такива скапани снимки ( виж профила)?
Много от форумците ще ме наплюят за темата, но нищо.
Разчитам на добронамерена и остра критика - даже и да напишете, че съм кретен който се прави на интересен.

Отговори на това съобщение
 Re: Какво не ми достига ?
Автор: murnau   
Дата:   21-05-06 16:09

zashto snimash?

Автор: hash   
Дата:   21-05-06 16:18

Замисли се какво искаш да снимаш и как да го снимащ вместо да снимаш просто.

Гледам ти снимката с черквата и си мисля защо си пуснал ужасно размазана снимка. Ако имаше нужната острота нямаше да е много лоша снимка. Ето тук идва единия момент според мен - стараеш ли се като снимаш? Защо като ти е харесала гледката не дойде със статив да я заснемеш?

Гледам ти почти всички други снимки и се чудя защо забиваш обектите в средата на кадъра. Явно не си чел нищо за композиция, защото това да не се прави го пише на първо място във всеки източник.

Още може да се замислиш да ползваш по-нестандартни гледни точки. Тази от човешки ръст е най-скучната възможна.

Надявам се да съм ти дал някои насоки поне.

Автор: nikolayradev   
Дата:   21-05-06 16:19

а ти??[smilie18]

много рано го задаваш този въпрос...
наи добре разгледаи разни сайтове със хубави фотографии и сравняваи..

Автор: IChertov   
Дата:   21-05-06 16:19

Такава драма си заслужава едно метане през терасата...
ехо99 направо незнам какво да ти кажа ... живота ти явно е към краят си.. направи смисленото нещо и го прекрати....
П.С. Говори с директора на Посредствените фотографи на ФФ и може да те ФКАРА.. срещу скромна сума.. щото твойте са ЕПТЕН посредтвени :)) [beer]

Автор: Marillion   
Дата:   21-05-06 16:23

Хех... той от наш'те.

exo99 - 2 бири бате и си член!

Ся по въпроса - липсва ти опит.

Като поснимаш малко и позяпаш снимките ша му хванеш цаката!

Автор: tnt   
Дата:   21-05-06 16:24

фантазия.... може би, не че аз съм разбирач..
Учи се
Портретът на кучето ми хареса

Автор: chiphead   
Дата:   21-05-06 16:27

иванчо, дан'си са напушил, бре ???
кви са тез приказки ?
[smilie2]

Автор: borissov   
Дата:   21-05-06 16:27

Пич, учи се с гледане на добра фотография. Разгледай тука двата рейтинга, отиди на photo.net и разгледай внимателно top photos. Свали си тези, които ти харесват, и ги гледай до побъркване. И после пак. След това прегледай отгоре-отгоре някое семпло обяснение какво е бленда, скорост и т.н. и как се отразяват те на крайния резултат. Това е - ако имаш фотографското у тебе, това е напълно достатъчно да го изкараш наяве.

А, да, най-важното - отвори си очите и се оглеждай около себе си, търси красотата, мига. Не снимай глупости.

Дата:   21-05-06 16:28

Виж кво тъз работъ ни стаа ей тъй на... трябва да читеш, да дзяпаш у на Стоев паткити... и посли вечи саму да снимъш.. и може би аку имъш усещънйе за нищата тогаз вечи мой са пишеш за аматьор .. аку немаш дух за туй.. вече тогава скачай през терасата и туй то...

Death solves all problems. No Man No Problem
Ай са познайти кой гу казъл туй... :) [ezik] [ezik] [beer] [beer]

Дата:   21-05-06 16:29

chiphead ами ненам... и аз бях поставен под тоз въпрос преди две годинки примерно... :)) И са ми стана веселичку като си спомних :)) [beer] [beer]

Автор: Marillion   
Дата:   21-05-06 16:30

Сталин [ezik]

Автор: chiphead   
Дата:   21-05-06 16:32

[smilie18] [smilie18] [smilie18]
[beer] [beer] [beer]
(за Сталину)!

Дата:   21-05-06 16:35

[beer] [beer] [smilie24] [smilie24]
Е кво са бира ли искате :))[beer] [beer] [smilie5] [smilie5]
(става да си търси батерия за светломера на зенита и да си праи тестове)

Автор: msld   
Дата:   21-05-06 16:36

нямаш "виждане",имаш проблеми с композицията,ъгъл на снимане,отсечката...
"репортажната" ти снимка на локомотива направо ме развесели:-)

Автор: nsirakov   
Дата:   21-05-06 16:46

трябва ти малко уроци по Фотошоп

Автор: gorbi   
Дата:   21-05-06 16:50

по добре си преименувай темата да изчезне, че те разсипаха тука .....[smilie5] и си чети на спокойствие темата после - постналите до тук са казали всичко което ти е необйодимо.....

Автор: Rumi_7   
Дата:   21-05-06 16:55

Много малко снимки си качил.. или те мързи, или малко си снимал преди да стигнеш до извода, че не можеш да снимаш. Аз "снимам" от 4 години, последната малко по-усърдно, но въобще не мога да кажа, че снимките ми стават. Справка: профила ми [smilie10] .

https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/oodo3358.JPG
http://i73.photobucket.com/albums/i209/orlogin/GIF/36_13_13.gif

Фотографията зависи не само от техниката, с която разполагаш, нито пък само от това, как я ползваш. Зависи от това ти самият какъв си, как разсъждаваш, какво имаш да (по)кажеш на другите. Така че основните препоръки са същите - много гледай снимки, прочети някой ред за композиция, светлина и т.н., МИСЛИ и снимай, снимай, снимай![shtrak]

Автор: digitalgab   
Дата:   21-05-06 16:55

Фотографите са добри хора винаги са готови да помогнат. Да, ама тука не е училище. Аз каквото знам сам съм го научил, с гледане, четене и снимане. Много гледане и снимане трябва докато се научим да виждаме това което другите подминават. Гледане, четене, снимане и работа муй майката.

Автор: nsirakov   
Дата:   21-05-06 16:58

аа забравих - един ДСЛР няма да ти е излишен, каквото не ти достига в техника на снимкане с него ще го изравниш

Автор: ro-tex   
Дата:   21-05-06 17:00

Съгласен съм с gorbi - от тук нататък темата ще става само по-зле.
Иначе - прочети e-book-а (https://photo-forum.net/ebook/start.htm) и разгледай снимите за критика (https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=14844)

И да не ти пука - снимай за кеф!

Автор: gogo   
Дата:   21-05-06 17:02

:)) Пич, ... кучета и кокошки...[smilie5] снимай две три голи мацки, да видиш какво става с рейтинга [smilie5] [smilie19]

Автор: PiToMeN   
Дата:   21-05-06 17:15

Тфа е странен въпрос. То и аз не мога да снимам, щото нямам фотоапарат :) Само с чуждите боравя. Е, не ми казвайте какво не ми достига - не ми достига един фотоапарат, пък и да го имам, пак не се знае дали ще мога да снимам. До седмица ще разбера ;)

Автор: next_time   
Дата:   21-05-06 17:58

А аз мисля че си шегаджия.

НО ако не си - тогава просто отиди някъде където има само интересни неща.Подчертавам "само" и щракаи каквото ти падне.

Другия ваянт е вземи един евтин портретен обектив и снимай на най-отворена бленда и възможно по-близо до това което снимаш и ефекта пак ще е като в първия случай - ще се вижда само интересното.

И разбира се съобрази се със съветите писани по-нагоре.

И да не ти пука.Все има нещо в което си добър.Защо се вживяваш.Фотографията за нас е хоби и е хубаво да не го забравяме.За други това е професия и също е хубаво да не го забравят.Защото ако някои от профитата тук избере мойта професия за хоби наи-вероятно ще му трябват няколко живита да ме догони.

Аиде успешно снимане ,аз отивам да пия една бира за здраве твое и мое и на всички любители.

Автор: tnt   
Дата:   21-05-06 18:03

[beer] [beer] [beer] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна