Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 18 май, 13.30 откриване на фотоизложба „Различията ни събират”, Раковски100
Автор: AnyBodyGirl   
Дата:   17-05-06 17:48

Ще се радваме да присъствате на откриването на фотоизложба „Различията ни събират”, организирана от фондация Европейски Институт с финансовата подкрепа на Комисията на ЕС.
Ще бъдат представени одобрените 20 фотографии от професионално жури, след проведения интернет фотоконкурс на http://diversity.europe.bg/page.php?id=1726&category=318 Първата награда iPod ще бъде връчена от г-н Владимир Кисьов, председател на СОС.
Извадка от поканата
Айде и един линк към финалистите, който се интересува http://diversity.europe.bg/photo.php?fin
Да, все някой трябваше да напише тази тема. Все пак експозицията е фотографска и едва ли е абсолютно маловажна.[beer] [shtrak] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: 18 май, 13.30 откриване на фотоизложба „Различията ни събират”, Раковски100
Автор: avramil   
Дата:   17-05-06 19:10

[smilie24] [shtrak]

Автор: Стоев   
Дата:   17-05-06 20:19

[smilie24] [beer]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   17-05-06 20:29

Гледам, почти "форумски" конкурс...без реклама във форума (преди това, тогава щеше да бъде полезен...защото форумци щракачи, а не гледачи)[smilie5]
Гледам, странно преливане на стилове на форумци.[smilie8]
Различията не ни събират, а ни разделят - това е очевидна истина, която се среща из всеки произволен труд на всеки ерудит в тази сфера.
Що за популизъм!?[smilie25]
Доказано е, че дори в любовта търсим в партньора желаният образ на себе си в увеличен огледален образ.
Нещо почва сериозно да се спекулира със съвременната грамотност на народонаселението. .
Селекцията на този конкурс като, че има главна цел реклама на малцинствата в "мултиентическата" ни държава - реклама на щастлив живот ли, що ли..или просто присъствие в 95 процента от снимките на страницата. Дали така се оправят въображаемите или реални проблеми? Тази тема има ли аналог в една Франция, Холандия или произволна европейска страна?
Уви, различията в нашата страна имат съвсем друг характер, и контраста им е силно поляризиран и проблемите от това се увеличават...за сметка на така бленуваната любов ...от някои, че дори само на книга.[smilie18]

Дата:   17-05-06 20:44

Прави ми впечатление, че подборът е бил тематичен, като се е наблегнало на хубавите моменти от живота на малцинствата, имаше доста добре оценени и добри кадри на хомосексуални индивиди в конкурса. Определено идеята е била за интегриране на малцинствата, може би за това са избрали кадри, които не показват подцененото отношение към малцинствата, а тяхното веселие, не знам, аз лично доста се изненадах, когато ми поискаха снимката за печат, но явно е отговаряла на темата[smile], а то тук си имаше някаква тема за този конкурс преди, ами аз научих за него от тук[smile]

Дата:   17-05-06 21:01

AnyBodyGirl
Значи съм го подминал, пропуснал или забравил - извинявам се за което.

Такива тематики бяха модни в един стадии на късния социализъм, си спомням - тогава на всяка изложба задължително се появяваха доста снимки на ромчета [smilie5]

Настоящата социална реалност предизвиква сблъсък на различни култури, умело провокиран икономически и политически. Култури с различна ориентация, и различна степен на агресивност и динамични демографски показатели.
Добре е, организаторите да демонстрират това привличане, като минат вечер през някои ромски квартал. Опасявам се, че така може да установят и различията в толерантността на различните култури , и че той не зависи от общото съотношение в народонаселението, а само в частното съотношение в конкретния случай. Ромите успешно демонстрират обратния вариант, но имат някаква нетърпимост когато в техните общности и поселения се мерне друг.
Не говоря за отделни личности, а за групи - а поведението в група се определя от мнозинството в нея, или от лидерите и. Очевидно нещата доста куцат.

Дата:   17-05-06 21:08

Освен това има разлика от ромите в Карлуково да речем...дето със всеки от тях разговарям дружески и си пия кафето...и тези в някое крайградско гето.
Това може би се дължи на факта, че в Карлуково не гледат ТВ (жиците постоянно някои ги краде) и не знаят, колко са онеправдяни, или какви джокери им се пускат...или може би хората си имат автономно препитание - овчарлък, и си живеят доволно и щастливо с хармония с околната среда и себеподобни.

Дата:   17-05-06 21:09

съгласна съм за агресията, прав си[smile] аз като гледам обаче нея я има навсякъде, причината е икономическия ни упадък, той ражда агресия, недоверие, конфликтност, подозрителност. А темата за ромите, като че ли като цяло е модна във фотографското общество, истината е, че има достатъчно българи, които са и на по-лош хал от ромите, но те не са от малцинствата и за тях няма изразени помощи, само се страхувам да не се отплесваме много по темата, ще ни бият, отклоняваме се от фотографската тематика[smilie3], но пък си говорим за доста актуални истини касаещи цялото ни общество[smile]
Хе-хе, Моби Дик, а като знам какви силни кадри беше включил в конкурса на БГ Булфото, наистина съжалявам, че не си участвал, очарова ме особено онези, които си правил със обектива СОНАР:)

Публикацията е редактирана (17-05-06 21:19)

Автор: IChertov   
Дата:   17-05-06 21:09

Браво на сички наши :) няма да мога да отида за съжаление на откриването.. ама ще видя кога ще мога да отида по-нататък :)) :))[beer] [beer]

Дата:   17-05-06 21:20

Ок, хайде на тематиката:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/fkoa8807.JPG
http://img359.imageshack.us/img359/9159/rr1sp.jpg

Взаимни снимки с овчар от Карлуково (снима доста успешно със сонито ми, бях сам щото и го помолих)
По-упаднало икономически село трудно е да се открие!

Мога да покажа подобни снимки от райони, населени почти изцяло с български турци, с които съм се срещал из полетата, и дори са ме транспортирали кои с каквото има.

Не мога да го кажа това за големият град например.
Тази тематика засегната ли е? [smilie3]

Автор: J0R0   
Дата:   17-05-06 21:33

(чуди се дали да ходи на откриването, щото има снимка в селекцията)

То агресията няма общо с икономическия упадък.
Първо - България не е чак толкова в упадък, хората живеят доста по-добре от много други райони в света (имаме късмета че сме все пак в Европа, можеше да е Африка, примерно). Друг е въпросът с кого се сравняваме.
Второ - в много по-бедни райони от света агресията е много ниска.
Друго я ражда нея, ама темата отива за Зоната.

Автор: rossko   
Дата:   17-05-06 22:00

нали щяха да са 20 снимки?
аз видях само 16

Автор: bobihot   
Дата:   18-05-06 00:47

и аз искам да не ни дискриминират, ама...

Автор: nanapak   
Дата:   18-05-06 11:26

То и без това темата си е Зонална... [smilie25] що да не поспамя и аз [smilie11]
Моби, за твоите любими карлуковски роми...
Не знам доколко отблизо ги познаваш. Но се загледай - в якетата им от полартек и горетекс, краката им в катерачни еспадрили, вързали магаретата и кравите си с алпийски въжета...
Или питай който е и да е катерач/пещерняк, осмелил се да остави там без надзор колата си за няколко часа... [ezik]
[shtrak] [beer] [smilie24]

Дата:   18-05-06 11:58

nanapak
Аз съм пещерняк [smile]
Мен не са ме обирали, защото от демокрацията насам нищо не съм оставял без надзор така.
Иначе си прав, но и едно момиче е достатъчно да пази палатката там [smilie3] Трябва в днешно време да сме доволни и на това, а кражбата на облекло и оборудване да не я вземаме за нещо много сериозно [smilie5] [smilie18] [smilie18]
Преди в онова, милиционерското време, като отидехме с приятел там на пещери, палатката с багажа разбира се се оставяше така цял ден, докато скитаме цял ден из дупките в Задънен дол.[smilie5]
Дори сме спали на открито там нееднократно, в чували, без опасения.
Сега вероятно е така, не съм го изпитвал, но гледам да не създавам предпоставки за това.[smile] Сериозен проблем си е където и да скиташ в цяла България, явно много се привличат различията [smilie18]
Има села като Цибър, където ако замръкнеш, трябва да сте поне двама, и единият да дава въоръжен караул. Още през деня ромското разузнаване там достатъчно добре се информира за състоянието, хората, намеренията и инвентара...под формата на случайни разходки до теб в пустоща. Няма да забравя един случай, където половината село гледаше как сме закъсали с колата и боксуваме по дигата вечерта, и никои не дойде да сложи една ръка, с тайна надежда да я зарежем и потърсим помощ, т.е. изоставим за известно време.[smilie25]
Намекнах горе за това...с жиците.
Междувпрочем, жици отдавна няма и в Цибър, нито ток..нито ВиК.[smilie21]
Но това вероятно са зонални проблеми и са за зоната, а не за такива възвишени теми като тази в конкурса [smilie7] [smilie5]

Автор: bobihot   
Дата:   18-05-06 12:00

Щом го считаш това за нормално...?
Какво ти е нормалното?

Дата:   18-05-06 12:09

Когато веднъж бях в Цибър на риболов, видях какво се казва зонални малцинствени проблеми на...българи.
Рибарите-българи бяха загубили лодките си постепеннно - изпопродадени надолу по течението.
Същият ден стана едно убииство. Един българин-ловджия беше застрелял ром в къщата си (докато вторият за пореден път се опитвал да му открадне коня...без да му пука за предупрежденията). Цялото село беше настръхнало, и движението с кола през него не биваше да се спира. Когато ромчетата застават отпред, отношението не е долре да е много хуманно ако искаш да продължиш, преди да изникне барикада.[smilie18] [smilie7]

Дата:   18-05-06 12:17

bobihot
Нормално е констатация за настоящата реалност, а не идеал.
Ако нещо много ми пречи в сегашно време, е точно тази нормалност...която пречи на всички, и която ме кара с носталгия да си спомням други по-спокоини времена. Дори мултимилионерите се обграждат със замъци и въоръжена охрана. Ето това е нормалното което си докарахме сами, и не мисля, че на някой му е приятно...освен на криминалните елементи.[smilie7]
В развитият свят го няма - щоли?
В неразвития - също [smilie25]

Дата:   18-05-06 12:18

Щото представата ни за демокрация е толко изкорубена, а стадото толкова найвно ...че просто няма спасение [smilie7]

Автор: Phoki   
Дата:   18-05-06 13:43

Току що минах през Културния център-изложбата е ОК.На печелившите и участниците ЧЕСТИТО[smilie24] [beer] [shtrak]

Автор: 21   
Дата:   18-05-06 17:28

А докога ще продължи изложбата?

Автор: elrisha   
Дата:   18-05-06 21:45

21, една седмица казаха[smile]

Автор: slivenski   
Дата:   18-05-06 21:53

Е, хайде, де! Имаше няколко колеги от форума, които снимаха... Някой няма ли да пусне снимки?! [shtrak] [beer]

Автор: delchev   
Дата:   19-05-06 09:52

да се похваля и аз с първо участие [smile]

Финалистите:
“Да догониш шампиона /Тодоровден във Велинград/”, автор Александър Иванов
“Със специфични възможности”, автор Диляна Стойчев
“Детска надежда за.......!", автор Виолета Апостолова
“...и всички за един”, автор Стилян Стойчев
“All ages”, автор Биляна Илиева
“Светлините на сцената и тези, които не ги виждат (Съвместен концерт на училището за глухонеми и училището за незрящи)”, автор Петър Делчев
“Ъндърграунд кючек”, автор Георги Величков
“Срещи на бунището”, автор Александър Иванов
“Шарено детство”, автор Росица Недялкова
“Другите ...”, автор Радила Радилова
“Въглищарчета-2”, автор Женя Боева
“Нашите усмивки :)”, автор Антон Гавраилов
“Най-богатото хлапе в мах'лата”, автор Даниела Аройо
“Бащини чувства”, автор Десислава Генкова
“Закърмени с еднаква вяра”, автор Десислава Генкова

http://diversity.europe.bg/page.php?category=313&id=1755

не можах да остана за коктейла и да снимам, защото се бях засилил да снимам едни приятели на откриването на SEEME, а и на изложбата имаше предостатъчно хора с апарати :-)

Публикацията е редактирана (19-05-06 09:54)

първа  назад  1     всички  напред  последна