Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Само аз ли не умея да снимам тука?(с А75)
Автор: kotzev   
Дата:   03-08-04 14:54

Вече две седмици се мъча да докарам приличен кадър достоен за този форум/сайт, но резултатите са плачевни. От направените почти 1000 кадъра има само 4-5, които евентуално след обработка биха ми харесали. Вярно за последно бях снимал през 1996г година със стария ми Зенит, но правените тогава снимки ми харесват далеч повече. Оказа се че апарата Canon Powershot A75 в режим Auto, снима много по-добре от мен в режим с ръчни настройки. Нощните ми опити и те сега са много зле (Апарата ли не става?). Ако някой от прочелите това има снимки с цитирания по-горе апарат, моля да ми даде линк към профила си където евентуално да разгледам. Утре отивам на Пирин за n дни, и барем направя поне свестен пейзаж.

Поздрави на всички!

Отговори на това съобщение
 Re: Само аз ли не умея да снимам тука?(с А75)
Автор: behemoth   
Дата:   03-08-04 15:10

http://www.pbase.com/cameras/canon/powershot_a75
Има към 2000 снимки сам си направи извода

Автор: ivcho   
Дата:   03-08-04 15:11

Aparata opredeleno mnogo ne stava...

Автор: maceman   
Дата:   03-08-04 15:35

ти па ше кажеш че не става... аз снимах дълго време на А70 и си ставаше много добре!!!

Дата:   03-08-04 15:38

ami ne stava...ima mnogo problemi....
kolegata mi go ima nali gledam snimki a i e s malkata matrica...1/2,5

Абе гъз...
Автор: GenaDP   
Дата:   03-08-04 15:49

...колегата ти не става, не апарата.

Пък като ти гледам постингите - ти също не ставаш.

Дата:   03-08-04 15:54

za men ne dej da sydish ...shtotonikak ne me poznavash...a kakvi postingi si gledala ne znam...ama i ti sigurno ne stavash....shtoto i az ne haresvam mnogo postingite ti...

Хе-хе...
Автор: GenaDP   
Дата:   03-08-04 15:57

Бе откровен малоумник си, по писанията ти личи. А с идиоти нямам желание да се запознавам. Тея, дето вече познавам, са ми предостатъчно.

Автор: v1   
Дата:   03-08-04 16:00

Не се излагай бе пич, как от 1000 кадъра канона не ще да направи поне 100 свестни??? Ти да не го джуркаш като снимаш?

Автор: pinokio   
Дата:   03-08-04 16:02

Gena DP spazvaj dobria ton zashtoto shte ti iztriem profila...ako drynkash cinizmi....
admin

Автор: pinokio   
Дата:   03-08-04 16:08

oT cANONITE....DOBRI SA VISOKITE KLASOVE....ILI OT NISKIA KLAS...A80...MALKATA MATRICA NA A70 GO PRAVI OUTSIDER

Автор: marto   
Дата:   03-08-04 16:12

pinokio - ти па откога стана admin бе???[smilie11]

Автор: boni   
Дата:   03-08-04 16:14

Пинокио,не споменавай името божие ,без нужда .

Автор: v1   
Дата:   03-08-04 16:14

Я кажи на една снимка какво точно не ти харесва, да видим дали апаратът е крив или който снима с него.

Дата:   03-08-04 16:52

Мисля, че проблемът е в мен, а не в апарата, но ето един пример:
Значи на първата снимка:
https://photo-forum.net/i/31580&USER_ID=3705
водата под катерещия дето е почти черна, в действителност беше зеленикава както на третата снимка в плитчината:
https://photo-forum.net/i/31803&USER_ID=3705
Вярно че имаше сянка от брега, но беше зелена все пак.
Същото се отнася и за втората снимка:
https://photo-forum.net/i/31804&USER_ID=3705
водата в плиткото е със зеленикав цвят, но на снимката не съм успял да го докарам.
И трите са правени в режим "Auto".

P.S. Бах забравил да ги направя линкове.

Публикацията е редактирана (03-08-04 16:58)

Автор: Стефан   
Дата:   03-08-04 16:53

Много си е добре даже А70-то, доскоро снимах с него, вече съм на G3 и трябва да ви кажа че основната разлика в качеството на изображението идва не от 4-те МPix-ела (ще се съгласите че 4 (даже 3.9 ако трябва да бъдем точни) не е кой-знае колко повече от 3.2), не е толкова и от по-голямата матрица (макар че това не е без значение), а от по-големия и много по-качествен обектив. Разликата в резолюцията идва главно от там, и в по-малка степен от матрицата. Наистина размера на матрицата има значение, но това си проличава най-вече в отделни случаи, при портретни снимки и голо тяло, не толкова при пейзажите и освен това за тези случаи си има NeatImage [cool] Така че примерно А80 ще даде с една идея по-качествени изображения, но само с една идея, защото обектива му е принципно същия и маже по същия начин при неблагоприятни условия... същото важи и за всички по-компактни вариообективи. Не че са лоши, вършат си работа, даже си имат предимства, например много по-лесно фокусират... (защо ли [smilie25] )
Та като искаш снимки ето ти моя профил:

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=99

Всъщност, последните са с G3, oт последния ред на 2-стр. вкл. нататък повечето са с А70. Ето тук линк директно към стр.3:

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=99&offset=24

Тук между другото някои от снимките са правени 20х30 за последната изложба, а тази от устието на Велека я има на фолио в последния брой на сп. Одисей. Е, при такъв размер почват малко да издишат, но все още са с приемливо качество.

Не знам как снимаш, но ако не си го разбрал да ти кажа, че трябва да внимаваш с зуума - освен да снимаш на зуум с ниски скорости избягвай и много отворените бленди - при макс. зуум блендата е мин. 4.5, но ти по добре снимай на Av и слагай блендата поне на 5.6 или направо на 6.3. Това само при зуум имам предвид иначе би трябвало да е наред.

Възможно е и нещо друго съвсем конкретно да бъркаш, да не си забравил някаква настройка на някакво шантаво положение... и съответно на ауто настройките като са отделни да се чудиш защо на ауто стават, а на другите режими не съвсем...

Автор: behemoth   
Дата:   03-08-04 17:02

Стефане аз имах А300 и бях много доволен от него въпреки че няма зоом качествотото е доста добро

Kotzev то снимай по обедно време с какъвто и да е апарат където "dinamic range" е доста голям и виж какво ще се получи

Автор: Стефан   
Дата:   03-08-04 17:15

Не са толкова зле снимките, колкото се изказа, I и II (по реда в профила ти) даже са си съвсем наред, може би ако им дадеш Auto Contrast или Auto Levels ще станат по-добре, по принцип в много случаи има нужда. На третата скалите са преекспонирани, а водата е тъмна, но това е защото сянката сигурно е била много дълбока, какво да се прави при такива ситуации е трудно да стане идеална снимка (още повече с цифров апарат). Може би заради това цвета на водата не е излязъл какъвто си го очаквал. Не разбрах съвсем точно от I и II какво не си доволен, на II водата е зеленикава, а ако и на I е трябвало да бъде имай предвид че там има силни отблясъци и ако в един момент си я виждал зеленикава в следващия като си снимал отблясъците може да са й променили цвета.

Между другото това дето го пише под III снимка за DWS на Камен бряг е много интересно има ли някъде допълнителна информация?[smile]

Публикацията е редактирана (03-08-04 17:18)

Дата:   03-08-04 17:42

Стефане, благодаря за коментарите. Не бях доволен от цветовете на две от снимките, само на едната да речем, че цветовете които очаквах са се получили, но почнах да си правя изводи и ще гледам да свикна с апарата.
Относно DWS срещата в Камен бряг - тук може да видиш повече подробности:
http://www.climbingguidebg.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=537&mode=thread&order=0&thold=0
Има и линк към сайт с повече подробности, но явно в момента не се отваря.

първа  назад  1     всички  напред  последна