Автор: Стефан
Дата: 03-08-04 16:53
Много си е добре даже А70-то, доскоро снимах с него, вече съм на G3 и трябва да ви кажа че основната разлика в качеството на изображението идва не от 4-те МPix-ела (ще се съгласите че 4 (даже 3.9 ако трябва да бъдем точни) не е кой-знае колко повече от 3.2), не е толкова и от по-голямата матрица (макар че това не е без значение), а от по-големия и много по-качествен обектив. Разликата в резолюцията идва главно от там, и в по-малка степен от матрицата. Наистина размера на матрицата има значение, но това си проличава най-вече в отделни случаи, при портретни снимки и голо тяло, не толкова при пейзажите и освен това за тези случаи си има NeatImage Така че примерно А80 ще даде с една идея по-качествени изображения, но само с една идея, защото обектива му е принципно същия и маже по същия начин при неблагоприятни условия... същото важи и за всички по-компактни вариообективи. Не че са лоши, вършат си работа, даже си имат предимства, например много по-лесно фокусират... (защо ли )
Та като искаш снимки ето ти моя профил:
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=99
Всъщност, последните са с G3, oт последния ред на 2-стр. вкл. нататък повечето са с А70. Ето тук линк директно към стр.3:
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=99&offset=24
Тук между другото някои от снимките са правени 20х30 за последната изложба, а тази от устието на Велека я има на фолио в последния брой на сп. Одисей. Е, при такъв размер почват малко да издишат, но все още са с приемливо качество.
Не знам как снимаш, но ако не си го разбрал да ти кажа, че трябва да внимаваш с зуума - освен да снимаш на зуум с ниски скорости избягвай и много отворените бленди - при макс. зуум блендата е мин. 4.5, но ти по добре снимай на Av и слагай блендата поне на 5.6 или направо на 6.3. Това само при зуум имам предвид иначе би трябвало да е наред.
Възможно е и нещо друго съвсем конкретно да бъркаш, да не си забравил някаква настройка на някакво шантаво положение... и съответно на ауто настройките като са отделни да се чудиш защо на ауто стават, а на другите режими не съвсем...
|
|