Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Препоръчайте книга за УЕБ ДИЗАЙН
Автор: грегари   
Дата:   19-04-06 20:41

Кажете добри книги и програми за навлизане в уеб дизайна.(техническата и креативната му част)
Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте книга за УЕБ ДИЗАЙН
Автор: Стоев   
Дата:   19-04-06 20:44

? [smilie8]

Автор: Marillion   
Дата:   19-04-06 20:46

трудна работа...

Автор: Георги   
Дата:   19-04-06 20:48

[smilie11]

Автор: 2metraninja   
Дата:   19-04-06 21:17

Взимаш една книга за HTML - 10-15 лв;
взимаш един фотоапарат някакъв за да снимаш и да имаш какво да слагаш по вебовете;
инсталираш си един фотошоп да си обработваш снимките от фотоапарата;
написваш един цял сайт (личен примерно) на Notepad и си го качваш някъде;
инсталираш си Dreamweaver;
правиш сайт на гаджето, на комшията, на клуб някой по интерес в който участваш;
почваш да се заглеждаш много по чуждите сайтове да черпиш вдъхновение и вече като се ориентираш горе- долу кое какво е, ще знаеш вече накъде да се насочиш - нещо артЪ за флаш или нещо по- с програмиране за разните сървърни езици PHP, ASP и т.н.
Също много помага да хванеш някой приятел, който ги разбира нещата и да го гледаш какво прави, също и да го питаш.
След 1-2-3 години ако имаш дадености ще стане от теб вебаджия.

Автор: incognitobg   
Дата:   19-04-06 21:22

Пратих ти едно писмо на мейла който си посочил в профила си + един файл, дано са ти полезни с нещо.. ;)

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   19-04-06 21:42

Почни с каквото и да е. [smile] Но просто почни. Иначе само ще продължиш да питаш и нищо няма да стане.

Всеки месец си купувам WEB DESIGN, WEB DESIGNER и PRACTICAL WEB PROJECTS, ама кофти, че в България никой не ги разпространява (най-вероятно заради цената).

Автор: robi-bobi   
Дата:   20-04-06 01:14

лумбер, какво разправят в този PRACTICAL WEB PROJECTS

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   20-04-06 02:15

Има основна тема всеки брой. Хващат един проект и го почват от началото - от белия лист и грубата схема. Минават през дизайнерските идеи (и причини за тях), обясняват и осъществяват навигацията, а след това бърникат из сорса. Накрая публикуват и пълнят сайта с инфо. Всеки път проектите са различни - eCommerce, Блог, Управление на съдържание, FLASH сайтове и т.н. Всичкото - от началото до края е записано на CD (сорс, видеоуроци, линкове, проект...). Има и кратки уроци по PS, Dreamweaver, FLASH и всякакви неща, които са основно приоритет на WEB DESIGN и WEB DESIGNER. На всяко CD пускат, освен регулярния софтуер, една или две пълни версии на разни проги, които иначе трябва да си купуваш.

... С две думи има какво да се чете и гледа. В тези списания има и специална част за WEB девелопери, която вече на няколко пъти ми е помагала, защото с PHP-то съм все още на "Ви". Има и ASP, MySQL и т.н. Почти всички статии (уроци) са разбити на стъпки и всяка стъпка е придружена със скрииншот.

Много неща има, ама не ми се качват на PDF-и. Отнема много време. Имам 30-40 броя и досега не ми е попадал безинтересен.

Автор: robi-bobi   
Дата:   20-04-06 04:43

браво, звучи интересно

Автор: Avi   
Дата:   20-04-06 10:17

във всяка по-голяма книжарница в българия могат да бъдат намерени общо взето всички хубави книги за дизайн, продавани в Амазон.цом. Цените са от 25 до 100тина лева, не е скъпо.

Автор: miladonna   
Дата:   20-04-06 10:28

Аз навремето си купих една много лъскава и шарена книжка "Уеб дизайн с Фотошоп и ИмиджРеди". Тя е предимно за фотошоп. Отделно си накупих разни други за хътъмълъ, да се науча да си пиша кода на ръка.

Ако ще си правиш сайт, напоследък набира скорост една система за управление "Джумла", с нея се работи готино.

М-)

Дата:   20-04-06 19:02

благодаря на всички.
ще наобиколя големите книжарници и реп-ове и вероятно ще изникнат нови въпроси. дано пак сте тук и да помагате.
LUMBERJACK, това, че заглавията са на английски, означава ли, че и съдържанието е на англ.??(извинявай, че питам преди да съм ги търсил по реп-овете)

Автор: ksietta   
Дата:   20-04-06 19:10

Това което ще ти свърши работа е "HTML за World Wide Web" на Елизабет Кастро. Другите книжки трудно ще усвоиш сам, а тази е и съвсем изчерпателна.

Дата:   20-04-06 19:23

incognitobg, благодаря ти.
разархивирах го и още не съм го изчел. обикновенно схващам бързо. дано и сега да е така.
чао за сега. обещавам да питам без да досаждам.

Автор: n1x0n   
Дата:   20-04-06 21:40

Ти първо си помисли дизайнер ли ще ставаш, дивелопър/програмист ли... щото и двете наведнъж - няма да стане.
Пък като си избереш сферата на действие, тогава подбирай книжки.
Че нета е пълен с хора дето плякат кофти снимки в гадни темплейти и гордо пишат "Created with Notepad", ама не е там работата, това не е уеб дизайн.

Дата:   20-04-06 21:47

еее n1x0n, късничко ми е да си сменям попрището, ама ми се занимава с това. пък живот и здраве може и да те изненадам приятно.

Автор: asahi   
Дата:   20-04-06 22:05

Ти първо изненадай себе си.
Ето едно сайтче като за начало.

Нета е пълен с бездарни уеб-полюции. Не се нареждай между тях, плс.

Автор: helix   
Дата:   20-04-06 22:25

Значи то е много обширно.
Ако ми говориш за уеб разработка по принцип има две страни - дизайн и код.
Към дизайна има достъпност, ползваемост отделно разни естетически гледни точки.
По кода - програмиране от страна на сървъра (PHP) и от страна на клиента (HTML, CSS, JavaScript).
Не си взимай български книжки ако питаш мен.
Поръчай нещо по-скъпо от amazon.com
Ако искаш да се научиш да правиш прости страници Photoshop, HTML, CSS. Търси книги за фотошоп, ВАЛИДЕН (подчертавам) XHTML и CSS2.
Това е общо взето но прекалено общо взето. Ако имаш някакъв точен въпрос ще ти дам ICQ/mail.

Дата:   21-04-06 19:11

ок. [beer] за сега съм в заревичака и само се оглеждам.

първа  назад  1     всички  напред  последна