Автор: boni
Дата: 27-02-06 17:58
Borko, аз примери давам с мои снимки.
Спора беше за шума, аз обясних, че разлика в шума на матриците няма.Има в JPEG-a и идва от по-добрата софтуерна манипулация при Фуджито.
При RAW разлика няма.
Тогава казах - разлика в шума няма никаква, недостатъка на фуджито е, че е с 1 стоп по-несветосилен обектив при дълъг фокус и няма стабилизация, както и че видимо маже повече по края на кадъра.Също така посмъртно не може да направиш с него портрет с такъв плитък ДОФ както с FZ30.Това е голяма разлика според мен.
Казах, че този модел ми се губи като избор, защото не виждам с какво бих го предпочел пред един Canon PRO1, който е с по-добра матрица и по-нисък РЕАЛЕН шум.Не виждам и с какво бих го предпочел пред един IstDL с обектив 18-200(27-300 приравнено).Светосилата му е скапана, няма стабилизация, RAW-а му е супер тежък и бавен, АФ му е на светлинни години далече от тоя на DSLR-a...Цената му е същата..Просто абсолютна дупка е този апарат като избор, няма никаква логика да го избера пред istDL с обектив 18-200 или пред Pro1,който го бие със светосила, матрица и бърз RAW или пред FZ30,който го бие със светосила и стабилизация.
Като си толкова мераклия, дай да се видим и да ударим по някой кадър на еднакви сюжети при високи чувствителности с FZ30 и istDL, за да се убедиш, че на тази цена е напълно нелогичен избор.
|
|