Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ с 2 обектива !
Автор: droopy   
Дата:   17-02-06 11:37

Здравейте .. малко съм на вие с оптиката и направо да си питам знаещите и можещите, които се навъртат наоколо :)
предлагат ми 2 обектива .. за 20 лв парчето но не знам дали ще мога да ги ползвам на 300д ..
ето снимките, с които разполагам на лещите:
http://i32.photobucket.com/albums/d21/graphilla/d5b17fe2.jpg
http://i32.photobucket.com/albums/d21/graphilla/53246abe.jpg

благодаря Ви предварително за помоща ! ! !

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ с 2 обектива !
Автор: Julius   
Дата:   17-02-06 11:40

Взимай ги! [smilie24] Ако не ти харесат, на моя отговорност ще ти ги изкупя... [smilie5]
Само преходник да не забравиш да си вземеш ЕОС=>м42...
И не им викай лещи... че [smilie18] [smilie18]

Автор: turin   
Дата:   17-02-06 11:44

Ще можеш, с преходник M42-EOS. Обективите са на "универсална" резба М42.
Единия флектогон, този на 20мм не го знам какъв е, но другият, Flektogon MC 35mm f/2.4-22.0 съм чувал, че е готин. Не съм снимал с такъв, но определено си заслужава парите, ако питаш мен ;)
Ако пък не ти харесат, свиркай ;)

Дата:   17-02-06 11:51

Е флектогон 4/20 е "по-бавния" вариант на Фл. 2.8/20. Над бленда 5.6 почти няма разлика м/у двата. А и 35-цата е по-стария вариант, когато тези с автоматика на блендата са имали надпис "АУТО"... Оптически са идентични! [smilie24]
За тез пари - си е чист подарък! Още повече че е 35-цата е с МС-покритие... [smilie24]

Дата:   17-02-06 11:54

единия /незнам кой/ е за екзакта .. другия за практика .. притеснявам се че може да не са на м42 ...? сигурни ли сте че ще станат ?

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   17-02-06 11:54

Вземи ги, умножи цената по две, и ми ги продаи [smilie7] [smilie25] [smilie21]

Дата:   17-02-06 11:55

Флектогона е за Екзакта, разбира се.

Махни им задните капачки и снимай резбата /байонета/ им!

Автор: pmartinov   

ДА

Дата:   17-02-06 11:56

Флектогона 20/4 де[smilie7]

Дата:   17-02-06 11:57

Mobby, че те и двата са флектогони бря ;) Имаш предвид левия, 20-цата [smilie5]

Дата:   17-02-06 12:01

обективите не са в мен и само тези снимки имам .. собственика им в момена е на път .. към БГ .. и като се прибере ще очаква да съм взел решение .. затова ми трябжа информацията

Дата:   17-02-06 12:03

Така е, слушай Моби! 20/4 е за Екзакта, а 35-цата - за Практика, но с преходник ЕОС=>м42 ще я ползваш.
А 20-цата можеш да я продадеш и на петорна цена, че и повече [smilie5]

Дата:   17-02-06 12:05

Баси... [smilie2] Искам и аз обективи по 20 леваааааааааа! [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Дата:   17-02-06 12:06

Ами все пак е добре да ги видиш. Да ги огледаш, да пробваш малко снимки, после да гледаш за някакви дефекти.
Ама всъщност за тия пари може и да рискуваш и да ги вземеш. Външно изглеждат добре, дано оптиката им също е ок.
И, както ти казахме по-горе, винаги после ако не ти харесат, можеш да ги пуснеш тук или на някого директно. Все по 20 лева ще им вземеш ;) Аз за 35-цата бих дал и малко повечко ;)

Но ти си прецени. 40 кинта са си пари все пак. Ако познаваш човека, моят съвет е вземай направо.

Дата:   17-02-06 12:07

Дааа, и аз искааам...[smilie10]
droopy, как ги намираш тия обективи за дайсе лефа бре? [smilie11] [smilie24]

Дата:   17-02-06 12:11

хехе .. да ви кажа ама хич не ми беше до механични обективи .. даже не им знам достойнствата .. ама нали гледам майсторите че с такова снимат .. и да видя какво е ..
някой може ли да ми каже макар въпроса да звучи смешно какви са им достойнствата .. освен малката бленда ..?

Дата:   17-02-06 12:11

20-цата за Екз. на петорната цена са ми я предлагали [smilie3]
Не , че не си струва де петорната...ама мога да я взема на двойната [smilie5]
На петорна, нямаш гаранция , че ще я продадеш.
познавам само мене си, от хората дето още снимат чат-пат с Екзакта [smilie7]

Дата:   17-02-06 12:15

Аз снимам с механични обективи, ама... майстор... [smilie5]
Това кой с какво снима... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   17-02-06 12:26

Ами да кажем, че цената им е много голямо предимство. Освен това неуспялата докрай идея за универсални връзки обектив-тяло (най-вече м42) има много предимства днес - просто има много, много голям избор от добри, издържали времето, "пазени" от любителите обективи. Демек - класики, "оцелели" ;)
Сигурно си виждал в мрежата тестове на разни обективи - голяма част от тези стари стъкла губят разкост към периферията, или имат други дефекти. Но евтините съвременни обективи (и пак в пъти по-скъпи от старите механични;) също имат такива дефекти.
А пък са с пластмасови корпуси, износват се и се чупят бързо. И пак струват пари много. А най-хубавите пък са безбожно скъпи...

И все пак някои от тези стари стъкла се представят по-добре от масовите днешни обективи. А с м42 и с преходници можеш да си снимаш на новото цифрово тяло и да не се тормозиш "ох, кога ще спестя достатъчно за хубав обектив" ;) Това, че е с ръчен фокус не е недостатък - прехваленият бърз автофокус за какво ти е? Сериозно - само ако снимаш спорт или примерно водни кончета ти трябва. Иначе с хубав ръчен обектив си в джаза.

Иначе аз изобщо не съм спец, не ме слушай ;) Не знам с какво снимат "майсторите", дето викаш, но си е факт, че и с добра, и с лоша техника могат да се правят и добри, и лоши снимки ;)

Така че - да си снимаме с каквото ни е кеф ;) Аз просто ти се зарадвах на офертата - не един, ами цели два обектива, при това много добри. Не знаех за 20/4, мерси на Моби и Юлиус за инфото. Иначе на мен "в списъка" ми беше засега само 35/2.4 МС-то. Сега ще си добавя и 20/4 ;)

Публикацията е редактирана (17-02-06 12:28)

Автор: karavelov   
Дата:   17-02-06 13:23

Турин, по добре си добави в списъка 20/2.8

Към автора, защо ми изглеждат мътни предните им лещи? всякаш са покрити с конденз?

Автор: djore   
Дата:   17-02-06 16:14

droopy, изобщо не се замисляй... ако искаш може пък аз да ги взема, даже си имам преходниците[smilie21]

Дата:   18-02-06 02:04

karavelov идея нямам .. така ми пратиха снимките така ги гледам и аз и вие .. може би е станала малка грешка, че толкова се радвате на цената .. 20лв е единия ... :)

мисля 4е вече измислих приложение .. на единия .. ще се опитам да го хакна обърнат пред моя и да видя ще мога ли да разчитам на някакво макро :)

Автор: bobihot   
Дата:   18-02-06 02:15

20-ката криви-рибешко око

Дата:   18-02-06 02:21

това при нормална употреба или при обърнат ..
все си мисля, че рибешко око се търгуват скъпо?

първа  назад  1     всички  напред  последна