Автор: geminarius
Дата: 20-01-06 09:48
В момента правя любителски снимки, няма да кажа с каква техника, да не ми се смеете , но имам голям мерак да се подобрявам
Бях си набелязала, като за първа камера, Nikon D50, навсякъде в тестовете казват, че за начинаещи е много добра.
Вчера разгледах камерите на този сайт и Панасоникът ми грабна окото с качеството на снимките и минимумът настройки, нужни за (според мен) много добро качество снимки.
Преди да купя камерата, ви моля за мнения дали Panasonic DMC FZ 30 е подходяща за мен?
Обичам да снимам цветно (предимно портрети и пейзажи), макар че ми се иска да имаше ефекти сепия, черно/бяло и негатив...
3а мен е от голямо значение да не ми се налага да обработвам прекалено много снимките, понеже не харесвам резките и натруфени ефекти.
Доколкото мога да преценя, Панасоникът в това отношение изцяло отговаря на изискванията ми.
Друг огромен плюс за мен са: функциите 5 см супер макро, MEGA OIS, 12х Zoom.
Не знам дали на този етап за мен е от значение, че Панасоникът не е огледално рефлексна камера?
Може ли да бъде минус това, че обективът е скрит в корпуса?
В момента се ровя в сайтове, чета тестове за различни камери, но нямам база за сравнение.
Много благодаря на всеки, който ми отговори.
|
|