Автор: arien
Дата: 03-07-04 12:48
Бони, и в това което ти казваш има истина, но все пак не мога да съм напълно съгласна- "има си за тая цел техникуми и курсове"- аз за София специално се сещам за едно такова училище, което е с прием след седми клас, аз от фотография се интересувам от края на осми, по- сериозно от малко по- късно дори, тогава какво ми остава- курс- не ми казвай само, че един курс може да е до толкова задълбочен, колкото ми се иска и да ми замени няколкото години в оня техникум. И аз не смятам, че в НАТФИЗ трябва да те учат на А и Б но именно, защото фотографията не е точна наука, а изкуство, то по- правилно би било да се кандидатства както на всякъде другаде по света- с представяне на собствени работи, които да показват таланта ти, а не тестчета, които да показват способността ти да зубриш. Какво им пречи на така великите преподаватели там- може и да са велики, нямам от къде да знам, да се занимават да речем един семестър с обучението на талантливи хора(не говоря за себе си), пропуснали да се запишат седми клас в техникум, докато майка им им е поставяла дилемата- математика или език? Или това е прекалено над тяхното ниво... Да не говорим, че в моя справочник това училище дори го нямаше и аз научих за съществуването му чак след това. Приемат в НАТФИЗ пет души на година- това е правилно, с повече едва ли би се получило нещо за една група, но толкова ли няма в България хора, които да разбират от фотография и да преподават, така че да се направят няколко групи? А и как ти разширяват мирогледа в НАТФИЗ, когато пет години ти преподават едни и същи двама- трима души?
"Като са малко местата, изискванията трябва да са по- тежки"- а защо изобщо трябва да са толкова малко местата, сам виждаш от форума, че не малко хора се интересуват от фотография, не малко са и много добри фотографи и не мисля, че това са пет души..
Надявам се с това си мнение да не засегна Бликса, за която знам, че учи там и е великолепен фотограф, но не знам до колко това е така благодарение на самата нея и доколко- на НАТФИЗ.
|
|