Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 KOFTI PRIEM
Автор: mlv   
Дата:   02-07-04 20:04

vijdali li ste izpita za kandidat studenti specialnost fotografiq na natfiz http://natfiz.bitex.com/

i moje li edin amatior vaob6te da bade priet tam...vse pak iskame da se nau4im

Отговори на това съобщение
 Re: KOFTI PRIEM
Автор: Krassy   
Дата:   02-07-04 20:06

Там не е за аматьори!
Учи се в школи и кръжоци, плати си за някой курс, и АКО има талант в теб, тогава в НАТФИЗ ще те 'ушлайфат' като професионалист [smilie7]

Автор: murnau   
Дата:   02-07-04 20:29

i az sum na mnenie, che tova e nepriemlivo kato uslovia za konkurs/izpit.

osobeno za Natfiz, kudeto prosto nishto ne uchish, a niama i ot kogo.
ne poznavam PABADJIEV, no poznavam studenti ot tam.
(gornoto mnenie e krajno, no durja na nego)

Автор: Brummaker   
Дата:   02-07-04 20:47

Пък на мен ми е много интересно да видя снимки на "ушлайфаните професионалисти" [smilie3]

Дата:   02-07-04 20:56

... и на мен [smilie7]

Автор: jumbo   
Дата:   02-07-04 22:14

ами аз съм от натфиз......[smilie7]

Дата:   02-07-04 22:20

jumbo znaem te, obache ti maj si operator
kat gledam ne si sburkal specialnostta :))))
moje bi 24/sec ili 25 ti otivat poveche [smilie5]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   02-07-04 22:36

murnau понякога прави точни изказвания, особено когато не ги прави срещу мен. Даже веднъж направи и добра снимка....даже няколко пъти направи добри снимки!!https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gif
Мурнау, Гената се прави на профи в междучасията, пък и ти вика мигпаи. Даже веднъж твърдеше, че е завършил нещо.

Автор: jumbo   
Дата:   02-07-04 22:37

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
е оператор съм ама съм учил и фотография (евентуално[shtrak] )

Дата:   02-07-04 22:38

Мурнау, Гената се прави на профи в междучасията, пък и ти вика мигпаи. Даже веднъж твърдеше, че е завършил нещо

Tuka logikata ne ia vijdam :))
inache za po-gore hahahaha :)

Дата:   02-07-04 22:42

Мър Мяу [smilie7]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   02-07-04 22:43

ми няма никаква логика и според мене, затова се възмущавам https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie7.gif

Автор: arien   
Дата:   02-07-04 23:36

на мен ми е интересно, за какво ти е изобщо да влизаш в натфиз, ако ги знаеш всичките тия неща, които те искат за изпита? [smilie10]

Дата:   02-07-04 23:45

arien,
нали требе заплати да се взимат, куминът да пуши [smilie3]

Автор: boni   
Дата:   03-07-04 00:31

Аз мисля ,че изпитът си е ОК.
Едно време като кандидатсвах в ТУ ,въпреки че съм завършил СМГ-то се наложи да чета здравата и да изреша маса сборници със задачи ,за да ме приемат.
Ама вие какво си мислите а? Отивате в Натфиз и казвате на изпитващите - "Аз много обичам фотографията и искам да уча ама нищо не разбирам още.Бихте ли ме научили"
И те ще ви кажат - Запишете се първо в някой курс по фотография или в техникума по фотография ,за да научите основите на фотографията и после елате да си продължите образованието тук
Абе тва да не ви е основното училище ???
Това е висше все пак и вие там отивате не да "научите нещо",а да си ПРОДЪЛЖИТЕ образованието дето се предполага ,че го имате вече...
Странни разсъждения чета тук.

Дата:   03-07-04 00:37

Ариен,тези неща са основни и се учат във фотографските училища и техникуми. В НАТФИЗ се учат разни други неща дето ти даже не се и сещаш какви са.
Що не кандидатсвате в консерваторията без да познавате нотите и да можете да свирите на инструмент бе ? Или те там са длъжни да ви учат на нотите .
Има си музикално училище първо.Там хората учат по 6-7 години музика,за да могат евентулано да ги приемат в консерватория и да учат висше.
Абе направо ме сащисвате с тези елементарни разсъждния.

Дата:   03-07-04 00:54

boni,
прав си. Аз също доста сборници изреших, преди да ме приемат в ТУ. И въпреки това, мисля че фотографията е изкуство. То и музиката е такова и там яко се учи,но все пак си мисля, че е "друга бира". Музикант, който не познава нотите май много-много не става. Докато фотографи, които не са завършили висше и с това се прехранват/и то доста добре/,не са изключения...Та, в този смисъл въпросният изпит ми се види висока летвичка [cool] .
Може и да греша - за това и поисках някой да качи тук снимки от "ушлайфаните профита", та да си сверим часовника [smilie3]

Дата:   03-07-04 01:07

Аз мисля ,че си е ОК изпита. Колкото и да е изкуство фотографията,трябва да знеш основните неща. Никой няма да губи време да се занимава и да ти обяснява как се проявяват филми ,какво е устройството на фотоапарата.Трябва да можеш и да направиш добър портрет или пейзаж. Това са основни неща.
По същия начин за да учиш пияно в консерваторията трябва си много добър пианист .трябва да можеш да изсвириш примерно "Малка нощна музика" на Моцарт,защото това се учи в 5 курс на музикалната школа по пиано.Освен това трябва да я изсвириш с чувство ,а не механично.Трябва да знаеш какво е Форте,Фортисимо,Пиано,Пианисимо ,Бекар,Диез,Бемол и т.н.
В консерваторията ще развият способностите и таланта ,които ти си длъжен да имаш ,но за да стане това е задължително да имаш всички необходими технически познания.
Така е и с изкуството фотография и НАТФИЗ според мене.
Не знам доколко е на високо или ниско ниво образованието там,но по принцип мисля ,че съм прав.

Дата:   03-07-04 01:11

Ако знаеш колко музиканти познавам дето не познават нотите и с това се прехранват:)))
Бягай във Факултето там има на корем.
И се прехранват с музика - свирят по сватбите.

Дата:   03-07-04 01:15

Бе boni,
прави си за музикантите. Ама едно е да се прехранваш като музикант у Факултету, а съвсем друго: като фотограф в някое списание, или реклам, мода и т.н. Нали?
А за изпита, то е ясно че от А и Б няма да те учат, ама пък и те искам мааааалко множко, чини ми се [smilie6]
За това: снимки, снимки тук на "ушлайфаните" - това му е цаката, пък да видим ние [smilie5]

Дата:   03-07-04 01:18

Що пък ушлайфаните ще се занимават да ти показват снимки ,не знам.
И кое точно не ти хареса в условията за приема ?

Дата:   03-07-04 01:21

Бе не да се занимават бе. Този сайт е известен, види се. Ми ще ми е интересно някой да си поства снимки и след известно време да обяви, че е един от "тях" [smilie3]
Пък за изпита - нищо фрапиращо няма, но така напраено ми се струва, че могат да "те отрежат" както си поискат...Не е точна наука това, затуй...

Дата:   03-07-04 01:28

Kato sa malko mestata,iziskvaniata triabva da sa po-visoki.Tova e iasno.

Автор: junior   
Дата:   03-07-04 12:22

Изискванията за ВСЕКИ кандидатстудентски изпит трябва да са УЖАСНО ТЕЖКи...
Така се отсяват още предварително кандидатите (тези, които мислят, че няма да се справят, изобщо не кандидатсват)... И освен това тези, които иначе биха получили средни оценки, на тежък конкурса направо са скъсани.

Идеалният вариант е да има 5 места (например) и след конкурса успешно да са преминали точно 5 човека... тогава и спорове няма..

Автор: arien   
Дата:   03-07-04 12:48

Бони, и в това което ти казваш има истина, но все пак не мога да съм напълно съгласна- "има си за тая цел техникуми и курсове"- аз за София специално се сещам за едно такова училище, което е с прием след седми клас, аз от фотография се интересувам от края на осми, по- сериозно от малко по- късно дори, тогава какво ми остава- курс- не ми казвай само, че един курс може да е до толкова задълбочен, колкото ми се иска и да ми замени няколкото години в оня техникум. И аз не смятам, че в НАТФИЗ трябва да те учат на А и Б но именно, защото фотографията не е точна наука, а изкуство, то по- правилно би било да се кандидатства както на всякъде другаде по света- с представяне на собствени работи, които да показват таланта ти, а не тестчета, които да показват способността ти да зубриш. Какво им пречи на така великите преподаватели там- може и да са велики, нямам от къде да знам, да се занимават да речем един семестър с обучението на талантливи хора(не говоря за себе си), пропуснали да се запишат седми клас в техникум, докато майка им им е поставяла дилемата- математика или език? Или това е прекалено над тяхното ниво... Да не говорим, че в моя справочник това училище дори го нямаше и аз научих за съществуването му чак след това. Приемат в НАТФИЗ пет души на година- това е правилно, с повече едва ли би се получило нещо за една група, но толкова ли няма в България хора, които да разбират от фотография и да преподават, така че да се направят няколко групи? А и как ти разширяват мирогледа в НАТФИЗ, когато пет години ти преподават едни и същи двама- трима души?
"Като са малко местата, изискванията трябва да са по- тежки"- а защо изобщо трябва да са толкова малко местата, сам виждаш от форума, че не малко хора се интересуват от фотография, не малко са и много добри фотографи и не мисля, че това са пет души..
Надявам се с това си мнение да не засегна Бликса, за която знам, че учи там и е великолепен фотограф, но не знам до колко това е така благодарение на самата нея и доколко- на НАТФИЗ.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна