Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Към снимащите с филм! Ситуация!
Автор: navy   
Дата:   05-01-06 16:17

Веднага искам пак да подчертая, че темата не я пускам, за да подчертая нечие предимство или да се заяждам. Просто ми е много любопитно кой как разрешава тази ситуация.

Това ми хрумна, след като лятото ми се наложи да снимам за корицата на едно дългогодишно българско списание. От софийската редакция изрично подчертаха условията за снимане: професионално студио, цифров фотоапарат!

Хайде, там пращам файл, мога им кажа каквото си искам.
Но доста са случаите, когато клиента на място държи снимките му да бъдат направени с цифров фотоапарат! Дори гледа имаш ли екранче и там дали се вижда снимката!
За големи или малки поръчки, един от основните му въпроси в голяма част от случаите е това!

Интересно ми е тези, които снимат на филм, как излизат от ситуацията?

Re: Към снимащите с филм! Ситуация!
Автор: TpEcHaT   
Дата:   05-01-06 16:26

che koi komersialen fotograf snima na film [smilie11] [smilie18]

a? [smilie18]
Автор: psychoiho   
Дата:   05-01-06 16:28

navy, човеко, престани с тези теми
много си прозрачен, всички разбраха какво мислиш по темата. не си никак хитър, да знаеш.
И ми е интересно какво мислиш че ще ти отговорят хората.
Дата:   05-01-06 16:29

ostai go da pishi brya - demoKARAcia da ima [smilie21]
Автор: cmac   
Дата:   05-01-06 16:32

СИТУАЦИЯ: Вадят цифровия апарат. Демонстративно правят "ЩТРАК" и после пак с Mamiya-та за да стане както трябва :-)

navy: Теб клиента пита ли те ти с GIMP или с PhotoShop му обработваш снимките? И с кой RAW процесор конвертираш?
Като те виждат че не можеш да направиш нещо - обикновенно питат и се опитват да обяснят и помогнат. Като виждат желания резултат - не питат.

[beer]
Дата:   05-01-06 16:34

brei - taa mamia beee - sama snima, cvetni karti4ki prai da ya e... i mamiata [smilie21]
Автор: krassimire   
Дата:   05-01-06 16:36

Залепвате едно цифрово сапунерче на филмовия и готово :-)
Дата:   05-01-06 16:41

TpEcHaT: Ами ставаше дума за фОтОгрАфИтЕ бееее. Пък нашите апарати сами снимат - ние защо според теб имаме време да го губим по форумите :-) [beer]
Автор: explorer   
Дата:   05-01-06 16:42

То заради такива като тебе има клиенти, които настояват за "дигитално", щото някои им е казал, че на филм "не било професионално". Предполагам никой в България не е виждал списанието "W" - това е модно списание във формат почти А3. В него ясно се вижда, че някои от снимките не само са снимани на филм, ами дори на ISO 800. Редица големи имена във фешън фотографията продължават да снимат на филм - защото ги кефи.

А колкото до гледането на снимката на "екранчето", какво точно ще види там клиента? Хистограмата ли? Ако имаш полароиден гръб и средноформатен апарат, клиента наистина ще види нещо близко до крайния резултат, но осветеността на LCD-то няма нищо общо с крайния резултат - пробвай да снимаш нещо на бял high key и да провериш резултата в LCD-то. Аз така съм свикнал, че не го гледам, предпочитам да вярвам на флашметъра.
Автор: niavaah   
Дата:   05-01-06 16:43

navy... v4era temata ti beshe seriozna..
dnes oba4e QVNO pod4ertavash i se prismivash ... ;]]

kakvo zna4i..

AMA ZADULJAVAT TE S CIFROV.
A KVO PRAVISH KAT NQMASH?

MI zimash si cifrov..
kat sh vadish pari ot STERILNA FOTOGRAFIQ hahahahaha
Автор: Brummaker   
Дата:   05-01-06 16:45

стерилна, ама съ ареса [ezik] [ezik]

Автор: mrge.org   
Дата:   05-01-06 16:46

На поръчка съм снимал и със Смена 8м - държах и една Супер Иконта 6х9 за авторитет. После никакви проблеми за качеството. Мойта Смена си издържаше ч/б 30х40. Иначе с Иконтата много по бавно, на 8-мия кадър сменяй лентата и т.н. [shtrak]
Дата:   05-01-06 16:47

nivaah: Не беше сериозна. Просто поредния опит.

explorer: [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Дата:   05-01-06 16:48

Ето ви малко "W" да поразгледате:
http://www.style.com/w/feat_story/110205

кликнете на "see more photos".

А ето го и фотографа:
http://yangabin.club.fr/photographedemode/paoloroversi/paoloroversi.html

и без да знам френски виждам за какво става дума в статията.
[shtrak]
Дата:   05-01-06 16:52

mrge.org - същите тези клиенти допреди 3-4 години като видеха 3 мегапиксела цифрак и цъкаха с език - брех, брех, красота, хай-технология!
Снимаш с каквото ти е най-удобно и каквото ТИ сметнеш за най-добро в дадена ситуация. Егати клиентите!
Дата:   05-01-06 16:52

тОЧНО ... СТЕРилна , купена и изказанаа фотография .,.. нищо не влагаш от себе си.. ;) онея ти казват..как да дишаш
мани ...
Автор: Brummaker   
Дата:   05-01-06 16:55

а а Въх, н'дей тъй ...

казва си тоя който я праи мама ...

Дата:   05-01-06 16:59

Кликнете и на другата серия - "glamtastic":
http://www.style.com/w/feat_story/111605

Фотографа е някой си Майк Томпсън, ето какво намери Гугъла за него:
http://www.talentnetworks.com/news/photography/michaelthompson/index.html

цитатче:
"Той е отворен и към възможностите на Цифровата Епоха. Въпреки че Томпсън не използва цифров апарат, почти цялата му обработка се извършва дигитално"

Те ти още една странна птица, снима на филм и после обработва цифрово. Ама той не е никакъв професионалист явно.
Дата:   05-01-06 16:59

[cool] слагайте стерилни ръкафКИ....по4Фаме манипулацията...оня пък проявява ЛЕНТИ мол' ти са ;))) ленти .. за художествена гимнастика
Дата:   05-01-06 17:00

Не мога да Ви разбера какво Ви дразни в тази тема?

Вие виждате в думите ми това, което искате да видите. Искате всяка моя тема да бъде заяждане, за да се джафкате с някой и накрая да излезете добрите!

Е да ама не. Това е съвсем сериозна тема от моя страна!

А това аз какъв фотограф съм ко Ви бърка в съня? КОЛКО пъти да казвам да ме оставите на мира? Аз нямам нищо общо нито с фотографията нито с фотоапаратите, снимам за кеф!

Ето на, признавам си го!

Край, ясен съм пред всички!

Сега дайте по темата [smilie7]

Публикацията е редактирана (05-01-06 17:00)
Дата:   05-01-06 17:01

ами щом ти казват с кфо да снимаш... мисля ясно е .. има натиск;)
Дата:   05-01-06 17:03

Ниявъх, за мен е ясно!

На Вас просто случвало ли ви се е клиента да ви поставя условие с какво да снимате?

Толкова ми е директен и ясен въпроса!

И ако да - как излизате от ситуация?
Дата:   05-01-06 17:08

никой не ми казва как и с какво да снимам ;)
радвам се 4е хората около мен са разбрани ( поне засега)
Автор: psychoiho   
Дата:   05-01-06 17:08

кат ти кажат дигитално - снимаш дигитално
кат ти кажат "ма апарата на жената е със 8 а твоя със 6 mpix" им казваш жена им да го снима
ако не можеш да го снимаш дигитално, гледаш тъжно
ако може, обясняваш на клиента защо не искаш на дигитално. Ако върже се радваш, ако не, пиеш една студена

Колко още опции има?

ако си профи си си продал дупката на геврека. Подписал си се с 2те ръце че клиента има винаги право. Само имаш право да избираш и чат-пат да казваш "ее ма аз такива неща не правя" ама не трябва да прекаляваш. Като станеш голямо профи, може и характер да проявиш.
Дата:   05-01-06 17:10

Мерси psychoiho, все пак това е нормален отговор, колкото и ясен да е на всички.

Интересно ми беше някой тарикатска или абсурдна ситуация ако се е случвала на някой, но както и да е...

Трудо се правят интересни разговори с някои... винаги търсите заяждане[smilie23]
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Тази тема е затворена