Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 БГ "светилата"
Автор: that   
Дата:   13-12-05 13:34

Заблуждавам ли се, според вас, че фотографите, набедени за "светила" и работещи за модни и подобни списания у нас се научиха да снимат пред очите ни, докато изкарваха и пари от това? Смятате ли въобще, че някого го интересува да наема талантливи хора?
 Re: БГ "светилата"
Автор: explorer   
Дата:   13-12-05 13:49

Какво значи "научиха се", фотографията не е кой знае колко сложно нещо за научаване, има хора тук във ФФ които снимат от година-две и правят страхотни снимки. А дали "набедените за светила" фотографи са добри... ами според мен например Дилян Марков е доста добър... и не само той.
Дата:   13-12-05 14:30

Е, ще се учудя ако някой от вас тук не знае максимата "Фотографията е просто нещо, но не е за прости хора!"
По тази логика всеки хванат от улицата можеше да е на тяхно място!?
Автор: nanapak   
Дата:   13-12-05 14:52

Моля не бъркайте - "светила", или най-известни на публиката, далече не винаги значи и най-добри професионалисти!!! [ezik]

После, "светила" за кого? 90% от Фотофорумските светила са пълна тъмнина извън това общество. Светилата на репортажната фотография не щат да знаят за светилата на лайфстайл пресата и обратно.[smilie11]

Има фотографи, които предпочитат сянката пред прожекторите, но не отстъпват (и често превъзхождат) т. нар. "светила" [smilie25]

Автор: elrisha   
Дата:   13-12-05 15:00

някой ще ме светне ли кви са тези светила?![smilie11]
Дата:   13-12-05 15:13

Неслучайно "светила" е в кавички. Така наричам тези, чиито снимки са по списанията и натрупаха парички от това.
Автор: Avi   
Дата:   13-12-05 15:21

that написа:

> Неслучайно "светила" е в кавички. Така наричам тези, чиито
> снимки са по списанията и натрупаха парички от това.

демек хора кат дилян, васко къркеланов, ангел коцев и т.н. знайни и незнайни герои на комерсиалната фотография са "лоши", защото са натрупали парички от снимане, докато "талантливите" фотографи са правели АРТ и са приказвали по кафетата за сребърния процес и тъмната стаичка...? тай ли да разбираме поставения въпрос в контекст?
Дата:   13-12-05 16:09

какво лошо има да публикуваш в списания и да правиш парички?![smilie11]
Дата:   13-12-05 16:20

Ами тогава, въпрос кам всички Ви - Кажете как и аз да изкарвам парички от публикуване на снимки си? Как да печеля от фотография без да съм репортер във вестник или да снимам сватби?
А за кафенетата - хм - до края на следването си не бях стъпвала в кафене, камо ли да си губя времето там!
Автор: 5kan   
Дата:   13-12-05 16:25

щом им плащат за снимките значи, че са се научили да снимат (поне според този, който плаща)
ми то някои се учат по-бързичко ....
Дата:   13-12-05 16:30

амиии,that, докажи по някакъв начин,че можеш да снимаш и съм сигурна,че ще те потърсят от някое списание. като правиш протести, а в профила ти се мъдрят едни безфокусни пейки..няма как да те забележат..
хайде,стегни се и пусни нещо хубаво да му се порадваме![smile]
Дата:   13-12-05 16:31

даже и пейките ги няма вече....[smilie2]
Дата:   13-12-05 16:34

Един от тези, при които кандидатсвах да ми плаща беше толкова на "ти" с материята, че неловко се засрами, че не могъл да познае по снимките ми какъв е апарата .....
Дата:   13-12-05 16:35

Кой от вас би ми платил за снимки та да ги публикувам тук?
Автор: Brummaker   
Дата:   13-12-05 16:36

[smilie18] [smilie18] [smilie24]

Дата:   13-12-05 16:37

хей,момиче, имаш много грешен подход ми се струва...Когато започнеш да мислиш за Фотографията като Любов, а не като Пари, може и да стане нещо ...за сега си стой сърдита в ъгъла,щом така ти харесва.
Дата:   13-12-05 16:38

В профилът ми е споменат и интернет сайт, може би там има нещо м?
Дата:   13-12-05 16:39

Е, щом теб има кой да те издържа - всичко е любов!
Дата:   13-12-05 16:40

защо си се регистрирала тук? не искаш да показваш снимки, плачеш че не публикуваш в списания..сложила си си сайтче някакво..ами , извинявай, ама тук хората гледат какво имаш в профила...
Автор: gecata   
Дата:   13-12-05 16:41

Ами да те светна:на мен това ми коства 4 години, които измизерствах.Сега ме купуват най големите БГ издателства, немалко фотография продавам и в чужбина.Тази година имам 5 самостоятелни многолистови календара и поне дузина други в които има мои фотографии.Започнах да си предлагам снимките от врата на врата по издателства и рекламни агенции, докато попаднах на издателство, което рискува и ме купи и се започна.Веднъж като ти излезе името стъпваш здраво на него и разширяваш пробива.Така миналата година снимах календарите на офис 1 и редица други големи.Нека обаче подчертая, че това е 90% къртовски труд, стискане на зъби от неудачите и за жалост 10% талант.Ако очакваш че някой ще те забележи и ще те покани...може, но не в този живот!Така че не злобей, не завиждай,а си пипвай архивчето под мишничка и тръгвай, от врата на врата..., от издателство на издтелство и няма начин да не успееш.[shtrak]
 Re: БГ
Автор: luboar   
Дата:   13-12-05 16:41

https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonROFL2.gif

Публикацията е редактирана (15-12-05 09:46)
Автор: navy   
Дата:   13-12-05 16:42

иди си намери мъж !
Дата:   13-12-05 16:43

момиче, тук не се занимаваме с моята персона, а с твоята[smile] аз не съм обявила че съм недоволна или пък че съм прекалено доволна,нито кой ме издържа:) ти си авторът на темата, забрави ли?[smile]
Автор: J0R0   
Дата:   13-12-05 16:43

Автор: that

Как да печеля от фотография без да съм репортер във вестник или да снимам сватби?

Няма универсална формула, ако имаше всички щяха да я използват.
Трябва сама за си намериш пътя.
Може да се правят страшно много неща извън репортажната и
сватбарската фотография.
Аз например като ходя по разни интересни кътчета из страната снимам пейзажчета.
Събрах тия снимки, купих си музика, прибавих я към снимките и издадох диск "Музика и снимки от България".
В началото много хора ми казваха, бе ти си луд, ще ти крадат снимките така... верно е че много ги крадат и ползват за какво ли не, но пък и продавам някакви количества и съм доволен, защото си върнах първоначалната инвестиция и печеля всеки месец по малко от продажби.
Дата:   13-12-05 16:45

Ами направи си и ти такъв сайт ако можеш!
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна

Тази тема е затворена