Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Тия нормални ли са?
Автор: asahi   
Дата:   08-11-05 18:04

Иде реч за фотото Агфа на ул. Коста Лулчев 7, зад Плиска. За дигитално копиране на снимка 10/15 със картинки за паспорт искат 2,50лв!?!

Вярно е, че могат да си поставят всякакви правила в собствения бизнес, но не ми е ясно чии интереси защитават с тези антипазарни позиции? Не се сещам за разумен човек, който може да си направи сам паспортните снимки и да не намери фотостудио с нормално отношение към бизнеса. Дори не са монополисти.

Както и да е - отпечатах си снимките другаде експресно, за няма и 10 минути. Качествено, изгодно и с усмивка.

Не препоръчвам да давате пари на тези хора от Коста Лулчев 7.

Отговори на това съобщение
 Re: Тия нормални ли са?
Автор: sounder   
Дата:   08-11-05 18:07

аз се снимам сам и си се печатам сам, колега [smilie5] [smilie24]

Автор: MAX-1   
Дата:   08-11-05 18:12

Patent-750 lv.,turgovsko pravo-280 lv., turgovska plost x 18 lv.m2, tok , voda , zaplata ....... i bednia fotograf banica iska da yade . A s tova otnosenie za 1-2 leva ima da caka me drugite da ni oceniavat [shtrak]

Дата:   08-11-05 18:13

Абе за колегата зад мен е, че му свършиха страничките на паспорта. Пък и всичко цветно принтиращо разпродадохме, за радост на търговците.

Автор: cherenchainik   
Дата:   08-11-05 18:24

Бизнеса има уникалното свойство да се саморегулира - тези които не стоят добре на пазара биват изхвърляни - не виждам за какво се тормозиш ти? Че чак пък и нечии интереси да защитават с това си поведение[smilie10] - не го разбирам това??? Ето - отишъл си другаде и добре си направил.[smilie24] [shtrak]

Автор: C41   
Дата:   08-11-05 21:49

И колко плати за експресното изгодно качество?

Автор: tchani   
Дата:   08-11-05 21:53

Асахи, живея в този квартал и май-тук няма много избор. Според мен си прав, 4е поне тук трябва да си изказваме мнението, когато ни поднасят цокало с вътрешна дръжка[smilie24] [smilie24]

Автор: C41   
Дата:   08-11-05 21:57

това означава, че са монопол...

Автор: Han_Solo   
Дата:   08-11-05 22:54

tchani написа:
> Асахи, живея в този квартал и май-тук няма много избор. Според
> мен си прав, 4е поне тук трябва да си изказваме мнението,
> когато ни поднасят цокало с вътрешна дръжка[smilie24]
> [smilie24]

Хе, съседе има и един фотомагазин/фотоателие срещу Интерпред от другата страна на булеварда. Тръшнали са един монетен автомат за копиране от цифрови носители / ама те оперират с него / и се опитаха да ме убедят че за него също има нормална бърза и експресна поръчка... а и цените са им ми се видяха соленички.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   08-11-05 22:58

asahi, ako ателието в което си бил няма дигитална машина, а печата на плювалник или на термосублимационен паспортите то цената е нормална, но ако искаш да ти изкопират на цифров минилаб снимка 10/15, която струва 30 ст. , но понеже тя се явява паспортна снимка и за това да искат 2.50 е недоразумение. Аз редовно си правя визитки (по 3 на 10/15) и понякога паспортни снимки и никога не са ми искали повече от цената за 1 копие от дадения размер.

Дата:   09-11-05 09:35

Имат дигитална машина като слънце, Здравко. Значи - вариант 2.

Автор: yan   
Дата:   09-11-05 10:37

снимката за документи е различна услуга от копирането на снимки. Нормално е цената да е различна. За колеги може да е някакви стотинки, но за краен клиент трябва да е поне наполовина от снимането за документи.

Автор: n1x0n   
Дата:   09-11-05 10:58

"трябва" [smilie18] и защо точно да "трябва"?!
Да не би да се зарежда в машината някаква вълшебна хартия за паспортни снимки?
Или специални химикали? В какво точно е резликата?! 10х15 си е 10х15 и не виждам някаква реална причина да струва различно в зависимост от съдържанието!

Дата:   09-11-05 11:18

защото това е УСЛУГА а не е КАРТОФИ, за да продаваш на килограм

Дата:   09-11-05 16:29

"снимката за документи е различна услуга от копирането на снимки"
Снимката е различна услуга, но копирането е една и съща услуга. Ако някой предварително не ги разграничи. Ей с това не съм съгласен и го намирам за проява на лош вкус и бизнес поведение.
Да си заврат картофите в ушите.

Дата:   09-11-05 17:03

Kudeto iskas si gi zavri , no nie prodava me USLUGA .........I komentarite ot tozi vid sa mnogo ne zdravoslovni za biznesa / Dano go proumiavas / [shtrak]

Дата:   09-11-05 17:14

https://photo-forum.net/joro/emoticons/1381.gif

Дата:   09-11-05 17:23

ами тогава снимките за документи може да са 20 стотинки, защото нямаш разходи!!!

Автор: n1x0n   
Дата:   09-11-05 17:34

Я вие двамата с услугите и картофите, ми обяснете на мен, каква точно е разликата в копиране на копие 10х15 на което има пейзажче и струва 30 ст. и копие 10х15 на което има снимки за паспорт?! И двете не сте ги снимали вие, копирате ги на една и съща машина, на една и съща хартия. Човека ви е донесъл файл - все тая какво има на него - не сменяте обективи, просто го пускате точно както пейзажчето. Кое точно прави второто копие осем пъти по скъпо?!

Автор: matasel   
Дата:   09-11-05 17:50

Разликата е, че "крайният клиент", както казва yan, който явно много ги разбира и картофите и услугите и отношението между тях, трябва да бъде оскубан заедно с три кожи и минимум един портфейл [smilie5] - какво толкова не можете да разберете - та имало ли логика, нямало ли логика - има логика - клиентът не е човек и трябва да се издои максимално и докато пуска [ezik]

Публикацията е редактирана (09-11-05 18:26)

Автор: ntonev   
Дата:   09-11-05 18:35

къде е това фото дет продавали картофи ? [smilie11]

... ами то верно, че всичко е на върха на молива, но работата си иска нейното ...работа.

Автор: qavkata   
Дата:   09-11-05 18:42

първо:тия хора дето бачкат там са си много свесни,разбират си от работата,а мен лично Жоро който е кописта там е наи-добрия в БГ,поне аз друг по-добър не зная.
второ:мога да се обзаложа че господина,който си е занесъл снимките да му ги изкопират 4/6(като за документи)не си ги е приготвил и е трябвало колегата да ги парви.
трето:там са с цифров гретък,а между другото снимките за документи се нареждат 4 на размер 9/13 а не 10/15,от кудето съдя 4е точно този господин дето се оплаква хич ама хич не е в час,а и почвам да се съмнявам дали изобщо нещо такова ли е станало или някой му го е разказал...!знаели човек?!?
"на чужд гръб и сто тояги са малко"
хехе,сещате се.

Дата:   09-11-05 18:47

..... Istinata e niakude TAM .......

Автор: matasel   
Дата:   09-11-05 19:05

В ................ МРААААКА[smilie11]

Дата:   09-11-05 19:09

Явката,
Не съм против хората, а против тъпите правила, наложени от собственика. Не вярвам оператор да си прави проблеми с клиентите за удоволствие. И така по точките:
1. Евала на Жоро! Евала и на свестните хора, бачкащи там.
2. Губиш облога. Снимките бяха във файл 4/6" 300dpi sRGB и си бяха за директно копиране, без операторска намеса.
3. Господинът е в час, даже съвсем. И не му го е разказал накой, защото сам го е преживял на 08.11.05 малко преди обяд.

Допускам, че сценария, който си описал, е възможен. Друг е въпроса, че ако ме познаваше хич нямаше да ти мине през акъла да допускаш тази вероятност.
Със здраве!

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна