Автор: boni
Дата: 06-11-05 22:57
Обективните реалности са факт Стоев и аз снимам на дигитал само, но за мен е факт и че с умирането на филма умира и истинското майсторство и най-романтичната част от фотографската история.
За мен има 3 вида фотография.
1. Художествената(артистична) - както при игралния филм, всичко е позволено, но все пак като се замислиш, осъзнаваш ,че историята е измислена и декора е основна част от играта, монтажите са нещо обочайно и главният герой гледа тъжно, защото така са му казали че трябва да гледа.
Не омаловажавам тази фотография,харесвам я ,както харесвам хубавото игрално кино.
2. Документалната - всичко е истинско, каквото е и документалното кино.Героите,съдбите,случките.
3.Фотографията пред която се прекланям е тази, при която фотографът успява да смеси двата жанра, но без никакви манипулации.
Малко са фотографите,които наистина успяват да го направят.Един от тях е Бресон :)Да покаже репортажна фотография с такъв заряд, личен почерк и отношение, не е по силите на всеки.
Поради тази причина казах,че може би наистина най-добре е да се раздават маркирани филми и стартът да е равен
Защото има гении на фотошопа и на идеята,има гении на уловения миг, но истински добрите са тези които успяват да съчетаят идеята,уловения миг,майсторското кадриране и т.н. само с едно натискане на копчето.За мен те са най-добрите:)
Разбира се това е лично мнение
|
|