Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Цифров апарат поне 10х и 3 мп
Автор: riff   
Дата:   11-06-04 20:36

Може ли някой да ми препоръча цифров апарат с поне 10х оптичен зум и 3 мп, ръчни настройки. Аз съм любител и ми трябва за хоби, така че да не е много скъп защото няма да си изкарвам хляба с него.

Отговори на това съобщение
 Re: Цифров апарат поне 10х и 3 мп
Автор: dsp   
Дата:   11-06-04 21:44

Canon S1 IS - 10x Zoom i 3.2 MP malko mu e malka matricata (1/2.7"), no da se nadqwame che nowoto pokolenie matrici kompensirat razmerite... a i ima mnogo ekstri - stabilizator na izobravenieto, mnogo dobyr rezhim za zapis na video (30 fps 640x480 max)
Ili drug wariant HP 945 - 8x Zoom i 5.0 MP - 1/1.8" CCD - malko po-eftin syshto ima nqkoi ekstri... shte prawi po-detailni snimki, shtoto ima po-dobra matrica.

Автор: carl_cox   
Дата:   11-06-04 23:49

moje i Minolta Dimage Z1, no e bez cifrov stabilizator mai....

Автор: ognyan   
Дата:   12-06-04 00:03

Panasonic FZ 10
[smilie24]

Дата:   12-06-04 00:43

Canon Powershot S1 IS ili FZ10? mai sa na edna cena. Koy ot dvata?

Автор: cristo   
Дата:   12-06-04 00:53

За какво ти е 10х зум [smilie11] да не си решил да снимаш девойките от съседния вход как се преоличат [smilie3]
Няма хоби-апарат (което ще значи евтин) който да прави добро качество в горната граница на зум-а
иначе нямаше да има обективи за по 5000$ нали?

Иначе Panasonic FZ 10 може би е най-доброто решение,но и за него в нета има доста негативи, да не говорим че апарата е обемист и тежък!
За HP 945 забрави - имат още да се учат как се правят апарати!

И аз мислех да взимам нещо с по-голям зум,изкушен от това да снимам от далеч без да ме забелязват, но като прочетох повечко насам-натам по нета, и като си представих че трябва да мъкна постоянно със себе си някой голям и тежък кютук...[smilie2] и се отказах. И си поръчах от щатите Canon A80. По добре апарата да ти е винаги под ръка (или на кръста като GSM-а) отколкото да има супер зум и да си стои в къщи на полицата!

Автор: stoevmobile   
Дата:   12-06-04 08:41

Аз съм с Canon S1 SI, имам и телеконвертера (общо 16х = 610мм 35мм камера еквивалент), използувам го изключително за скрита камера, когато е за удоволствие, а ако е за работа...е, не работя в разузнаването, ама става и за това.
При голям зум качеството на изображението доста спада, а още не мога да открия у фотошопа и у други програми за обработка нещо като у филмите с агенти от ЦРУ и т.н., дето снимат от космоса как някой чете вестник и увеличават и изглаждат, величават и изглаждат...и хоп-виждат текста и картинките.......[beer]
За Панасоника съм чувал подобни истории, ама не знам някой да е успял да ги сравни.
Камерата ми не е малка и джобен формат, Панасоника е по-голям.Канона е "доста шумен" дори и за Канон,няма макро режим (иначе снима макро от около 10 до 150см) ама има богат избор ръчни настройки, дето още (за мой срам) не успявам да изуча поради липсата на време и тлъстото упътване, писано за професори и профита в бранша.Панасоника не знам.
Можеш да намериш ревюта и за двата на доста места.
Относно Канона, що не потърсиш малко във форума - не отдавна го пооплюх малко, както и доставчиците му за БГ.[smilie7]
А за снимането при недостатъчна светина...[smilie11] там не ми се разказва...няма я онази ценна оранжева лампичка..[smilie23] [smilie23].
Сигурен ли си, че точно "поне 10х и 3 мп" търсиш?

Автор: ivcho   
Дата:   12-06-04 23:08

naj dobroto e....Fudji S5000
1050leva...mnogo hubav aparat...10x optichen zum ...

Автор: machine_head   
Дата:   13-06-04 00:01

а бре ивчо....

тичай до техномаркета, беше днес около 700 лева с ДДС...

cristo:

ако съдиш по картинките че е обемист и тежък не е...

"който да прави добро качество в горната граница на зум-а" : дали си напълно сигурен?

Автор: Георги   
Дата:   13-06-04 02:27

по-скоро говори наизуст, да ти покажа ли кадри в горната граница на 6 зуум да видиш как нямат качество?

Автор: RAMZE   
Дата:   13-06-04 11:46

Panasonic FZ 2 - лек, удобен,евтина карта,12х оптично,много светъл обектив F 2,8 и на 12х,оптичен стабилизатор,ръчни настройки,много добро макро. Минус -слаба резолюция.

Дата:   13-06-04 15:40

100% процента съм сигурен, че от апарат със 10х зум за 500$ не можеш да изкараш при максимално увеличение ОТЛИЧНО качество, приемливо може би, но не и отлично
а Георги е прав - говоря наизуст, така е, нямам такъв апарат, но това за зума, качеството и цената са принципи!

колкото до размера на апаратите... действително дигиталните са по-малки от старите апарати и това важи и за тези с 10х и 12х зум, но не могат за минат за компактни в никакъв случай, а аз имах в предвид удобството апарата да е винаги с теб

всъщност всичко зависи от това кой какво търси... за удоволствието от снимането тип "скрита камера" спор няма, а и там няма нужда от кой знае какво качество...

и много ми се иска stoevmobile да публикува тук нещо снимано веднъж нормално на f=50мм. (еквивалент) и после с максималния зум + телеконвертера за видиме колко "шпионско" става [smile]

Автор: Георги   
Дата:   13-06-04 16:39

за повече от 6 незнам, на 6 си е перфектно поне за моя поглед :) Все пак сигурно се губи нещо, както казваш иначе защо ще се продават такива обективи. Все пак за любителско снимане 6,8,10 е с приемливо качество, особено след малко фотосопа :-)

Дата:   13-06-04 17:43

Зарекъл съм се да не публикувам, докато сам не си харесам фотография, ама ще пробвам да ти покажа долната и горната граница със и без телеконвертера[smilie3]

Дата:   13-06-04 17:58

заядох се с тази тема [smilie3]

понеже и преди се интересувах от Panasonic FZ10 (но цената му ми идваше в повече) и сега се поразрових в нета (viva Интернет [smile] )

намерих любителски снимки с този апарат

http://bright.dlancer.net/fz10/

от EXIF-инфото се вижда при какви настройки са снимани
има една снимка на птиче, снимана при 12х зум (35мм еквивалент = 420мм.) и изглежда доста добре!

но иначе има много шум в снимките, при ISO 100 се забелязва, при ISO 200 вече дразни окото, но апарата почва от ISO 50 и там е на приемливо ниво

сензора му е малък на апарата 1/2,5 а е 4 MP и от там идва толкова шум в картината;
Olympus C-750 е със същият сензор;
Canon S1 IS е с 1/2,7 но е 3 MP и би трябвало да е по-чиста картината, но пък той май няма асферични лещи...

абе я го зарежи този 10х зум - ще се приближиш до гаджето на плаща и ще я попиташ любезно "Мога ли да Ви снимам циците от близо, че ми е малък зума" и това е [smilie5]

Автор: machine_head   
Дата:   13-06-04 18:03

cristo:

още като излезе тука спорехме и тогава се видя че шуми няма как да не шуми на тази малка матрица.

от личен опит останах приятно очарован от телеконвертора tcon17...

смея да твърдя че на пълен зуум с телеконвертора качеството по ми харесва отколкото без него....

няма апарат с голям зуум с голяма матрица това трябва да го разберете...

Дата:   13-06-04 18:25

machine_head:
когато е излязъл и тук сте спорили мен не ме е имало тук - от два дни съм "тук" [smile]

а това "няма апарат с голям зуум с голяма матрица това трябва да го разберете..." нещо не ми стана ясно - как няма? и защо?
или имаш в предвид "няма евтин апарат"...
на DSLR-ите се слягат какъвто си искаш зум и те почват от около 22х15мм. матрица

от размера на лещите ли идва това "няма"?

Дата:   13-06-04 18:43

http://img67.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/Canon%20S1%20SI/IMG_1413.jpg

Camera model name Canon PowerShot S1 IS
Shooting date/time 13/06/2004 17:38:56
Image size 640 x 480
File size 127 Kb
Av (Aperture value) 4.5
Tv (Shutter speed) 1/800
Focal length 5.8 mm
Lens 5.8 - 58.0 mm
Flash Off
White balance Auto

http://img67.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/Canon%20S1%20SI/IMG_1414.jpg

Shooting date/time 13/06/2004 17:39:27
Image size 640 x 480
File size 140 Kb
Av (Aperture value) 4.5
Tv (Shutter speed) 1/60
Focal length 58.0 mm
Lens 5.8 - 58.0 mm
Flash Off
White balance Auto

http://img67.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/Canon%20S1%20SI/IMG_1415.jpg

Shooting date/time 13/06/2004 17:40:30
Image size 640 x 480
File size 102 Kb
Av (Aperture value) 4.5
Tv (Shutter speed) 1/640
Focal length 5.8 mm
Lens 5.8 - 58.0 mm
Flash Off
White balance Auto

http://img67.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/Canon%20S1%20SI/IMG_1416.jpg

Shooting date/time 13/06/2004 17:40:47
Image size 640 x 480
File size 138 Kb
Av (Aperture value) 4.0
Tv (Shutter speed) 1/60
Focal length 58.0 mm
Lens 5.8 - 58.0 mm
Flash Off
White balance Auto

Публикацията е редактирана (13-06-04 19:07)

Автор: dsp   
Дата:   13-06-04 20:42

Ne e losh na HP modela 945 - 8x optika ot Fuji, 5MP, 2" LCD panel. Ot Canon A80 e dosta po-dobre, a pyk sa na edna cena priblizitelno...

Дата:   13-06-04 21:31

вижте това за нощна снимка

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1010&message=9136661

колко струва конвертора и откъде може да се вземе

aако се поровите могат да се видят много свестни нощни снимки, не може да е толкова скапана

Публикацията е редактирана (13-06-04 21:41)

Дата:   14-06-04 22:28

А бе riff
СКАПАН Canon няма!!!- не го вярвах това, но един приятел (професионален фотограф) ми го доказа с мойто SureShot апаратче, от което аз лично не съм доволен. На свадбата на един приятел, на неговият Canon отслабнаха батерите на светкавицата и взе мойто апаратче за да не изпусне някой момент, докато сменя батериите... Няма да ти казвам какво снимки направи с мойто апаратче... Кой си може си може [smile]
Та така, Canon просто няма да пуснат в продажба нещо скапано.

На мен S1 ми допада повече от Panasonic FZ10 дори само заради използването на CompactFlash (по-евтина памет) и АА батерии. И заради това че е CANON. Така че, ако ти се дават парите за S1 - взимай го. Аз за мен си прецених че предпочитам по-доброто качество на А80 пред големият зум (и 50% повече пари) и си взех А80. За 309$ (490лв.)!!! Тия нашите български търговци са болни, луди, друсани или не знам какво още щом му искат 850 лв!

Ще му се редваш толкова много, че няма да усетиш пропуските в качеството [smile]

Виж все пак снимките на Стиви, ако не си ги видял вече:
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/s1is_samples.html

и това, което ми помогна за моят избор (към края има и за S1 малко)
http://web.tampabay.rr.com/onlinesharing/A80/review/
много полезен сайт

Дата:   15-06-04 01:03

абе аз си плюя по апарата, ама в събота вечер изснимах около 300МВ на сбирка на випуска в тъмното на открито, а нямам много развалени или нефокусирани снимки, само много "червени очи", работих до едно време с настройките, после след многото бира отперках на пълна автоматика и надеждата само да се е фокусирало и настроило ...е, почти "нема празно"...само тук там съм поотрязал ръка или нещо друго.....

Дата:   16-06-04 00:21

благодаря на всички за мненията, купих S1 IS.
ето и първи снимки, пълно авто, някои биват, други не много заради светлината.

http://img78.photobucket.com/albums/v296/stanislavmarkov/first%20shots/pic2.jpg

http://img78.photobucket.com/albums/v296/stanislavmarkov/first%20shots/pic1.jpg

http://img78.photobucket.com/albums/v296/stanislavmarkov/first%20shots/pic3.jpg

и малко зум 10х

http://img78.photobucket.com/albums/v296/stanislavmarkov/first%20shots/pic4.jpg

Автор: turlak   
Дата:   16-06-04 00:30

zashto nikoi ne govori a Olympusite ultrazoom- 10x y ot 3,1m do 4 i 5 sega, mnogo dobra optica i tcenata mislia che e ot nai-dobrite sravnenie kachestvo, tcena i produkt. edin priatel ima tozi 3,1mega y e mnogo dovolen, s convertora1,7 pravi snimki na vsitchki vrabtci iz seloto....[smile]

Дата:   16-06-04 07:51

Честито, riff!
[smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна