Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Моля да ми помогнете, сега стартирам.
Автор: mypo   
Дата:   06-10-05 15:01

Моля Ви за помощ в избора ми за фотоапарат. Начинаещ сьм и тьрся аналогов фотоапарат на разумна цена. Тьрся Nikon (по вьзможност) или Canon, но това не значи, че не приемам и други предложения. Може (даже е за предпочитане) и на старо. Под разумна цена разбирам сума до около 600 лева (вьпреки че и това е много за мен).Ако знаете за някой магазин с добри фотоапарати втора употреба Ви моля да ми кажете. Освен това - може ли някой да ми каже някакви добри параметри за фотоапарат (не дигитален) за да мога да потьрся нещо. Благодаря предварително. [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Моля да ми помогнете, сега стартирам.
Автор: Todd   
Дата:   06-10-05 15:05

https://photo-forum.net/forum/list.php?f=2

Автор: юнга   
Дата:   06-10-05 15:15

Виж това и това дали са още живи и може да ти останат парички за стъкла.
http://911.bg/a2/offers.asp?p=598039&parent=3941&lang=bg
http://911.bg/a2/offers.asp?p=598038&parent=3941&lang=bg

Автор: draev   
Дата:   06-10-05 15:18

Аз мога да помогна.Имам за продаване цял комплект:тяло,3 обектива,две светкавици,филтри,и всичко това сложено в чанта Хама.Погледни в профила ми,има снимки.Ако имаш интерес,може да говорим

Автор: ahab   
Дата:   06-10-05 18:20

Предлагам ти тяло Никон F80 за 350лв.
Обективи ще се намерят.

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=21485&t=20720&phorum_uriauth=#reply_21485

пак не бачкат линковете :(

Публикацията е редактирана (06-10-05 18:27)

Автор: Ted_74   
Дата:   06-10-05 18:56

да ве .... бати линковете - чудя се аз ко става с тия линкове...

Автор: Стоев   
Дата:   06-10-05 19:02

за да бачка линка се маха онова на края след знака за равенство "=", да се получи следното:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=21485&t=20720&phorum_uriauth=

[ezik] [beer]

Автор: volokin   
Дата:   06-10-05 19:08

Леле, това е подарък което ти предлага Ахаб, грабвай го този Никон, ще бъдеш щастлив с него!![smilie24] [smilie24]

Автор: trap   
Дата:   06-10-05 19:47

mypo, макар да не е за тук хайде една специална оферта и от мен.
Nikon FM2n + обективи - 28/2.8 + 50/1.8 + 35-70/3.5-4.8 + 135/2.8 + 200/4 + 400/6.3.
Ако те интересува пиши на hmm3@mail.bg

Автор: penchev79   
Дата:   06-10-05 20:35

Хубаво, че предлагате на човека директно разни оферти, но според мен той повече се нуждае от съвет и напътствия, на първо време поне.

myro - какво възнамеряваш да снимаш? Черно-бяло или цветно предпочиташ? Например - ако предпочиташ пейзажи задължително ще ти трябва статив и цял набор от филтри, както и оптиката (обективите) трябва да е съобразена с това.

Ако искаш да снимаш портрети е добре да имаш помещение за целта и разбира се - изкуствено осветление.

Ако ще снимаш цветно - добре е апарата да разпознава DX-кодирани филми автоматично. Ако пък ще снимаш черно-бяло ще трябва да си оборудваш лабораторийка.

А ако ще снимаш патки, като Стоев, ще ти трябва една яка "тръба" най-малкото (обектив поне 300 мм и нагоре).

Така че, въпроса е с много разклонения, с много възможности, с много избори.

Друго - какво предпочиташ - по-автоматизирана работа с апарата, което те оставя спокойно да се съсредоточиш върху творческия момент на снимането или си фен на механичните апарати, където всяка врътка си я нагласяш сам и не даваш пари за батерии [smile]

въпроса ти е така зададен, че е трудно да ти се даде съвет.

Дай ни малко повече "светлина" върху това, което възнамеряваш да правиш, за да ти дадем и по-добър съвет (такъв, който да ти е от полза на самия теб)

[beer]

Дата:   06-10-05 21:34

Първо - благодаря много на всички, които се отзоваха. Второ - трябва ми фотоапарат основно за университета. Лектора каза да е механичен. Той като цяло не обясни какво иска точно. Но това, което искам аз е точно това което казваш ти - механичен без батерии. Всъщност това иска и той. Засега набирам предложения и после ще се допитам до него. С две думи ми трябва апарат с които да мога да навлезна един вид - не напълно професионален но не и сапунерка. Трябва ми апарат със сменяеми обективи (огледално рефлексен) и съответно с лента (понеже в това се изразява и част от обучението ми - проявяване на филм и работа със сребърна фотографска хартия). Ам в обши линии май се поизложих с неподготвянето ми но дано ви помогна да ми помогнете Вие с това обяснение. Иначе офертата за 350 лева мисля че е добра и ше я обмисля. Ако реша ше се обадя.

Дата:   06-10-05 21:47

Искам да Ви помоля да погледнете тези страници и да ми кажете какво мислите че е подходящо. Искам и да питам за третия - същия ли е като офертирания по горе N80 (F80 в Европа) и ако е същия - откаде идва разликата в цените?

http://911.bg/a2/offers.asp?p=598038&parent=3941&act=0&loc=0

http://911.bg/a2/offers.asp?p=549588&parent=3941&act=0&loc=0

http://911.bg/a2/offers.asp?p=713253&parent=3941&act=0&loc=0

Благодаря Ви предварително !

Публикацията е редактирана (06-10-05 21:48)

Дата:   06-10-05 22:17

myro какво учиш и къде ако не е тайна ?

Иначе според мен имаш 2 варианта при описаната от теб ситуация :

1. ако самия ти си маниак и се кефиш на фотографията си вземи нещо добро, макар че не съм сигурен дали 350 лв си заслужават за този никон

2. вземи нещо евтино като за начало - има апарати за по 100-150 лв с обектив (примерно 50 мм, което е "класиката" при обективите) и можеш да му купиш няколко обектива допълнително и филтри. Не мисля, че всичко сумарно ще ти излезе повече от 300-400 лв.
това ще ти върши добра работа особено като за начало, а после винаги можеш да го продадеш и да минеш на по-скъпа техника

Аз точно днес си купих 1 тяло Chinon за 80 лв, с ТТЛ, ЛЕД дисплей, DX четене на филми, ел.двигател за транспортиращия механизъм и с много готино решение за "резервоара" за батериите - така е направено, че можеш да слагаш или 2ЦР5 литиева батерия ("бъбрек") или 4 обикновени батерии АА, включително и акумулаторни. Апарата има и компенсация на експозицията, селф таймер с ръчно определяне на времето за самоснимачка, мултиекспониране или нормално снимане на кадъра, продължителен режим или 1-кадров стандартен, К, КА универсален байонет за обективите, и тн и тн.

И се замислих за следното нещо - този апарат отстъпва на Канона ми единствено по това че Канона има автофокус, другото са глезотии и екстри. Основните възможности на двата апарата не са много различни един от друг, а цената на Канона няма ти казвам колко пари съм налял в хазната на японците :) Така че добре помисли ще се лигавиш ли или може да минеш без някоя и друга глупава екстра и ще си спестиш сериозна сума пари.

Колко много понякога, като малките деца, се подлъгваме да даваме купища пари за играчки, които сериозно погледнато не са много по-добри от 1 обикновен апарат.

изборът винаги си е твой, разбира се.

На твое място бих почнал с нещо подобно на описания апарат. Примери колкото щеш - кеф ти Пентакс, кеф ти практика, да не говорим от руската техника колко купища желязо за почти без пари могат да се намерят. Например гаджето ми има Зенит ХР с обектив Хелиус, апарата е с вграден светломер (ТТЛ), чудесна машинка !

Съвета ми е като за начало за тяло + 50мм обектив да не даваш повече от 150 лв максимум, като добавиш още толкова ще вземеш 2-3 допълнителни обектива и за не повече от максимум 400 лв ще имаш напълно "боеспособен" апарат, с набор от обективи и филтри. Това за мен е разумното решение.

Ако решиш да взимаш по-скъпичък - напр Канон или Никон и това не е лошо, в крайна кметка тва са си класиките в средния клас при 35мм лентови, но в този случай е добре да си наясно със себе си, че сериозно те интересува фотографията. Другото е купуване на играчки, като малките деца (то и това не е лошо де).

За обективите - широкоъгълен (18-35 мм), класически 50 мм обектив и да речем 135 твърд или някво дългофокусно варио - такъв комплект обективи ще ти върши работа за повечето нужди. Макар, че ако купуваш по-стара техника вариото не е препоръчително тъй като по-старите вариообективи са далеч под класата на твърдите.

филтри - ако снимаш черно-бяло, като за начало е добре да имаш това :

светло-жълт
жълт
UV
оранжев
поляризационен
сив-плътен
сив-градиентен

ако искаш да е пълен комплекта добави и тези:
зелен
син
червен
жълто-зелен

ми надявам се да съм ти бил полезен, това е от мен.

Дата:   06-10-05 22:35

Благодаря. Полезна информация ми даде и ти имам доверие. Явно разбираш никак не малко. Откога се занимаваш с форография и учил ли си някаде искам да те попитам. Освен това - занимаваш ли се професионално?
А и още нещо - откаде мога да намеря въпросната техника за която говориш - стари апарати и обективи.

Дата:   06-10-05 22:58

myro ми студент се водя във Варненски Свободен Университет, само че Департамент за филмово изкуство, което си е в София. На 1 година съм от завършване, но да ти кажа честно мисля да се махам и догодина да се пробвам в натфиз.

така че, съм далеч от професионалист и много разбиращ. Най-обикновен любител съм си [beer]

А за техниката - ами трябва да се пообиколи тук таме. Започни от БАЗАР-а тука на сайта, горе си има линк от менюто. Там изпадат добри нещица и вероятноста нещо да те излъжат е по-малка, поне според мен.

Друг вариант е 2та магазина, единия му викат "арабина" щото шефа им е сириец. Аз и на 2та магазина им викам арабите [smilie18]
до халите близо се намира ама как се казваше улицата.. нека някой каже ако се сеща.

При всички случаи 100 пъти мери 1 път режи. Важното е на теб да ти пасва апарата и да ти харесва, ако на теб не ти е приятно докато снимаш с 1 апарат - значи не е за теб просто този апарат и тва е! Човека е по-важен от техниката. Така че мисля че и сам ще се ориентираш добре, недей прекалено много да търсиш съвети и тн. защото така рискуваш да купиш нещо, което е по вкуса на друг, но не по твоя собствен. Разчитай на себе си.

А за цените - ми като видиш няколко обяви за 1 и същи апарат, а и в нета като сравниш цените, няма начин да не се ориентираш.Все пак ако купуваш нещо скъпо задължително вземи със себе си човек разбирач и на който имаш доверие.

Ако с още нещо мога да съм ти от полза - ramones79@mail.bg

Ако си от София отиди на сбирка на форумци, аз днеска я проспах сБирката ама другия път ще съм там, та ела и ти - има много форумци, които могат добре да те ориентират в обстановката, пък вече избора си е твой както казах.

айде стига съм дърдорил вече [smilie18] [smilie18]

Дата:   06-10-05 23:08

Ами същия е апарата да. Разликата е че единия е нов, но този който нашия съфорумец продава е в перфектно състояние и ако се ориентираш към такъв клас техника купи апарата на ahab. Цената е повече от приятелска.

Обаче както вече ти казах, се замисли дали ти трябва още в началото толкова да се изхвърляш. Само тялото 350 лв, тва като почнеш да му купуваш обективи, поне 1500 лв ще се изръсиш за да го окомплектоваш. Добре си помисли. Аз това и имах в предвид с това като казах преди :

1. ако самия ти си маниак и се кефиш на фотографията си вземи нещо добро, макар че не съм сигурен дали 350 лв си заслужават за този никон

тук нямам в предвид, че цената на апарата е лоша, напротив, даже е супер за този апарат тази цена. Тук имам в предвид именно дали наистина ти трябва още отсега да инвестираш толкова в техниката. Все пак ти си знаеш бюджета и нагласите най-добре. Избора си е твой [beer]

Дата:   06-10-05 23:31

Благодаря ти пичага. Свестен човек си ти. Досега повечето да са ме отебали. Благодаря, че ми отдели време да ми помогнеш. Ако се видим имаш една две пет бири от мен. Иначе може би си прав - да не се изхварлям. Но в края на краищата и офертата си я бива до колкото разбирам което е плюс тъй като рано или късно ще ми потрябва нещо по професионално макар и това да не е най доброто. При всяко положение ще трябва и с лектора да говоря, но всичко с времето си. Благодаря ти пак [beer] [beer]

Автор: 6traka4a   
Дата:   06-10-05 23:45

<<до халите близо се намира ама как се казваше улицата.. нека някой каже ако се сеща>>

Аз се сещам -- улица Сердика -- успоредна на Мария Луиза...

Дата:   06-10-05 23:57

Когато Волокин каже добра дума за фотощрак, лично за себе си го приемам за повече от Добра Препоръка. [smilie24]
Изкусителна хапка, но нямам какво да му завинтя отпред, а да отстъпя от канонското налично заради една изгодна оферта на хубаво Никонско тяло...

Автор: ahab   
Дата:   07-10-05 01:35

Ф80 = Н80. Няма разлика.

Сега като гледам за какво ще го използваш честно ти казвам - той не е за теб. Не че не искам да го продам, но на теб ти трябва това:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=21908&t=21908&phorum_uriauth=

За 70лв ще получиш чудесен механичен апарат + много добър обектив. Дори да не продължиш да снимаш след упражненията няма да си дал много пари за него. Никона ще те разглези с разните матрични измервания, Д-ТТЛ светкавици, автофокус и други джаджи.

Също така горещо съветвам да си купиш апарат от клубар, а не от джамбазите в антиквариата. При тях гаранция няма. Тук хората се познават и е ясно кой си пази техниката. Гледай в профила датата на регистрация - старите кадри по правило са свестни люде.

Ужулените ръбчета на апарата дето съм посочил горе да не те притесняват. Нормално е с времето да стане така. Все пак на него пише Made in Japan, а на Никона Made in Malaysia.

Успехи от мен.

Публикацията е редактирана (07-10-05 01:45)

Автор: draev   
Дата:   07-10-05 07:54

И аз имам страхотна Минолта за продаване.Комплекта > включва:тяло,3обектива,2светкавици,чанта,20филтъра.Всичко това > за около 400лв[shtrak]

Публикацията е редактирана (07-10-05 08:40)

Автор: kamend   
Дата:   07-10-05 08:28

Minolta Dynax 5 na 1 godina + kit 28-100 AF + UV + 2 novi baterii CR 2, otlichno sastoyanie - 450 lv. E-mail: kamend63@yahoo.co.uk

Автор: kamend   
Дата:   07-10-05 08:28

Minolta Dynax 5 na 1 godina + kit 28-100 AF + UV + 2 novi baterii CR 2, otlichno sastoyanie - 450 lv. E-mail: kamend63@yahoo.co.uk

Дата:   07-10-05 08:50

хехе, Базара репи да яде [smilie5]

Дата:   07-10-05 14:46

Благодаря, но ще си помисля. Все пак говорим за апарат за 850 лева свален на 350 лева. Вместо да го взимам за 850 мога да го взема и с останалите пари да му взема 50 мм и може би още нещо (филтри ще видим). Иначе не ме разбирайте неправилно - това ще следвам. Не съм на курсове. Благодаря за офертите. Според това което изчетох за Ф80/Н80 по различни сайтове и форуми мисля че си заслужава. Пък е и за 350 лева. Ако дам и още за обективи и филтри 70 лева после мисля че ще ги намеря все от някъде

Публикацията е редактирана (07-10-05 14:49)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна