Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна
 Дискусия за новата галерия Видове 2
Автор: emmmo   
Дата:   07-10-05 00:59

Отварям отново темата, защото я смятам за полезна както за изясняване на концепцията на новата галерия, така и за самите и модератори. Моля тези, които имат желание да участват в нея, да изразяват мнение по същество, за да не се налага админите пак да я затварят. Който иска просто да си чеше езика, от вчера има място къде да го прави.

И така, очаквам от модераторите murnau, frida и niavaah да се включат активно, като за начало разяснят какво разбират те под алтернативна визия. За справка за началото на дискусията могат да погледнат вече затворената тема със същото заглавие или коментарите под първата качена снимка в новата галерия.
 Re: Дискусия за новата галерия Видове 2
Автор: penchev79   
Дата:   07-10-05 01:10

и тази "дискусия" й давам не повече от 24 часа живот, дано не се окажа "лош пророк" ама.. [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Автор: vizioner   
Дата:   07-10-05 01:16

Чуствам се малко неудобно ,защото съм от избраните за тази галерия , но ще попитам не е ли по-уместно да се съберат поне десетина ,че и повече снимки там преди да се коментира концепцията и?

Автор: Green   
Дата:   07-10-05 01:20

Като наблюдател на случващото се в този сайт ми е интересен този въпрос. Какво означава "алтернативна визия" за показаното в новата галерия хората са му измислили и име фото-манипулации. Ако това е целта ок, нека има такъв раздел, който да бъде модериран тематично както всички останали, момента обаче със "само някои" очевидно няма да донесе нищо хубаво. Ако само някои ще пускат там, то по добре само някои да си ги гледат - елементарна логика. Първото нещо, което се вижда когато влезеш в този сайт е "Този сайт е направен за вас. На него всеки фотограф, професионалист или любител, може да се изявява свободно и да общува с останалите. Всеки може да покаже снимките си, да разбере какво мислят за тях и как ги оценяват. Да сравни себе си с другите автори. Да анализира творческите си попадения и грешките си." това така ли е или не е?!
Автор: nikolayradev   
Дата:   07-10-05 01:26

и аз искам в галериятааааа[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/fkwq8851.JPG
https://photo-forum.net/img/107/k_1128637212_n1.jpg

https://photo-forum.net/images/k_1128637212_n1.jpg
вземете ме и мен[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/bwod5313.JPG
https://photo-forum.net/img/107/k_1128637240_n2.jpg

https://photo-forum.net/images/k_1128637240_n2.jpg
глей кво става,особено това[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/kdgx3821.JPG
https://photo-forum.net/img/105/i_1128637265_n3.jpg

https://photo-forum.net/images/i_1128637265_n3.jpg
ша има и още,ако трябва и члена ша си снимам[smilie5] [smilie5] [smilie5]
Автор: penchev79   
Дата:   07-10-05 01:28

Green и според мен е така - не е лошо да има допълнителен раздел, ама да е по списък това си е равносилно на секта/каста/отцепление/снобизъм и т.н. (определенията не са мои, цитирам от предишните затворени вече теми).

Но и така да е, какво ви пречи, това е което не разбирам...

дреме ми на мен, че имало еди какъв си "специален" раздел за много специална визия и тн. Ми нека си има, в крайна сметка, както ти сам казваш - като само някои си пускат само те ще си ги и гледат, и самите те рано или късно ще осъзнаят че е глупаво да се прави такъв затворен, изолиран и сектантски раздел.

по-малко вълнения и повече [shtrak] + [beer] да има ! [smilie19]
Автор: pinko   
Дата:   07-10-05 01:28

Ама бива ли толкоз врясък, истерии и словесни диарии за три картинки без фокус.

Нищо не разбирам вече...

От два дни толкова приказки се изприказваха, толкова псувни се изрекоха, толкова клетви произнесоха, заради три (3) размазани(при това безсмислено и самоцелно размазани) изображения???

Публикацията е редактирана (07-10-05 01:31)
Автор: boni   
Дата:   07-10-05 01:36

Пак казвам, че въобще не ми е ясно какво ви пречи и какво ви бърка всичко това.
Няма точки, няма рейтинг, няма в албум, няма в избрано.
Никой нищо не губи, на никой не са отнети никакви права.
Ако стане хубаво - всички печелим.
Ако се провали - ние ще сме тези,които ще кажем,че сме сгрешили ,а вие ще викате "нали ви казах"
Нищо не губите
Автор: Green   
Дата:   07-10-05 01:36

Въпросът не е "до трите снимки". Вероятно избраните автори има какво да покажат - и смятам, че наистина е така щом са избрани. Мен просто ми направи впечатление, чисто логически как новият раздел е в пряк разрез с обявената философия на сайта.
Автор: volokin   
Дата:   07-10-05 01:40

Хубаво се затварят теми, явно така ще е в бъдеще, не е чудно, това сме научили 45 години и явно не стигат [smilie2] [smilie2] [smilie2]

Въпрос: след като е решено вече да има такава галерия, защо изобщо се дискутира, т.е. защо се пуска тема? Да не би да симулираме свобода на мненията?
Алтернативна фотография е точно толкова неопределено понятие колкото понятието "кич", за което вече видяхме опита на някой да ни го покажат що е то![smilie2]
[smilie2]

Както виждам, това понятие за Ниава е аналоговата фотография,а за мен тя е все още конвенционална, т.е. не се покрива с нейните разбирания!

От посочените от модераторите личности, има ама много малко които правят "алтернативна" фотография, да не казвам двама, според моите разбирания. Алтернатива е нещо което се предлага успоредно на стандартното, и не значи непременно добро авангардно или модерно или каквото и да е там. Пак повтарям, според моите разбирания, които непременно се различават както виждам от тези на посочените модератори.

И накрая, че форума се нуждае от модериране е ясно, както в говорилнята, така и при картинките. Но не смятам, че начина който сте избрали е демократичен и още по-точно либерален.

Като гледам горния списък, се питам, що там не е Чичо Жоро (в пъти по алтернативен от някой в списъка), Макс-1, Зафтето, Андреев, Емакс, МакДрагнев, Ниагара, Япанезе и още други които със сигурност ще пропусна??????

Е, кво, не сте съгласни с моя списък, ми точно там е работата, аз не съм съглсен с вашия, и кой е по-алтернативен от другия??

И най-накрая, аз лично се чувствам обиден ако някой ми каже: "ей това е, не онова", ми имам мозък ще го видя, ако не, сори и да ми покажеш колко алтернативен фотограф си, като нямам глава да го разбера, може и да кажа "да" ама ще си мисля друго. [smilie3]

Жоро, наистина не мога да повярвам че го правите това, особено ти, щото съм те мислил за силно либерален човек!!!
Имам още какво да кажа, ама много хора ще засегна.
Абсолютно съм против, иначе вземете и ми изтрийте профила, това е начина ми на протестиране, съвсем сериозно!
Дата:   07-10-05 01:43

bаси изпревариха ме,в по горния постинг казах че ако трябва и члена ще си снимам за да влезна в галерията и докато включа камерата-глей кво става[smilie5] [smilie5]
https://photo-forum.net/i/200241
Автор: GOSPODIN   
Дата:   07-10-05 02:02

boni, JORO след , като ми изтрихте темите , които с нищо не противоречат на правилата на форума ми кажете къде може да се води нормална дискусия за новия раздел "Видове" . Защо не представихте модераторите с кратко CV та да знаем поне малко за какво иде дума. Какво лошо казах ?
Дата:   07-10-05 02:05

Никой нищо не ти е изтрил - темата ти е в "свободната зона"
Ето тук води разговор,но да е нормален.
Автор: J0R0   
Дата:   07-10-05 02:12

Волокин, винаги съм те уважавал и съм смятал, че ти си един от хората, които имат какво да покажат на сайта.

Либерализъм... да, именно от либерализъм го правим това.
Писна ми да ми казват, че се опитваме да определяме облика на сайта.
Какви 45 години те гонят, не знам.
И ти ли мислиш, че теми на бива да се затварят? Че не бива да се местят?
Погледни какво става оттатък в Зоната.
Не се месим, не трием, не банваме никого...
Това ли искаш и тука?
Единия ще каже "лумпени" и "некадърници", друг ще му отвърне "да го духаш" и отиде темата в тиквите.
Това ли е либерализмът?
Искаш ли да ти дам админските си права (това съвсем сериозно ти го предлагам) и ти да се оправяш тук, ако можеш направи така, че хем да няма изтрити и затворени теми, хем да си говорят хората културно.

Та за Видове.
Приемете го като друг отделен сайт.
Като сайт в сайта.
Като експеримент.
Като каквото искате.

Дайте шанс на тия хора.
Какво лошо има група млади хора да си направят едно по-различно място.
Не казвам по-добро. Или по-лошо.
Просто по-различно.
Не е ли либерално това?

Дайте им шанс!
Техните снимки не участват в конкурсите, защото не стават за това.
Не участват и в изложбите защото и за там не са.

С какво ви пречи всичко това?
Или защо да го има, когато може и да го няма.
Защо да се опитваме да правим нещо, когато можем да не правим нищо...

Защо трябва да смачкаме всичко още в зародиш?
Каква е тая унищожителна страст?
Ясно е че има много какво да се желае. Ясно е, че ще идват нови хора в тоя експеримант, други ще си отиват...
Че това ще се развива с месеци, да не кажа с години, докато стане.
Но нали трябва все пак да се направи първата стъпка.
Да се качи първата снимка...
Дори и не дотам издържана...

Защо отказвате да дадете шанс на тия хора?
Това ли е либералното?
Дата:   07-10-05 02:15

хубави думи........[smilie24]
Дата:   07-10-05 02:17

Бони, пуснах 3 теми, а остана 1 ....даже и във фрее. Въпроса ми остава : Къде и как можем да водим спор/диалог/ разговор/ с новите модератори относно идеите, визията и критериите с , които се пуска "оня списък" и как може да се влезе или излезе от него...Толкова ли е страшно та ги пазите като писани яйца??
Автор: pinko   
Дата:   07-10-05 02:18

Май си прав, Жоро, какво пък, нека има и такава секция, нека проявим толерантност и им осигурим "медиен комфорт" за известно време поне.

Дайте им шанс[smilie24]
Дата:   07-10-05 02:19

[smilie24]
С всяко нещо е така - трябва да го унищожим в зародиш преди още да му се е оформила физиономията.
Новия дизайн - 3 нощи обяснявахме защо сме го сменили.
Новия тип гласуване - пак така.
Рейтинг Б - разсипахте ни преди да е получил облик още.
Всяка промяна - на нож преди да се е развила,преди да се е видяло ще стане ли или не.
Едно нещо за да се създаде,трябва да му се даде шанс на поникне и да укрепне малко,пък тогава да се говори добро ли е или лошо.
Какво ви става на всички...
Дата:   07-10-05 02:26

Бони, нещо не разбираш ли или ....Аз не искам унищожаване на новите идеи, а само разговор с тези хора... Какво ти/ви пречи да направите и отделен форум (контролиран за да няма псувни и простотии) във новата секция "Видове". Така ще се избегнат недоразуменията.
Дата:   07-10-05 02:28

Ти нещо не разбираш или? Казах - говори колкото искаш, но без нападки лумпени,дрога и т.н. приказки.
От това по-просто здраве .
Автор: volokin   
Дата:   07-10-05 02:44

Жоро, радвам се, че си направи труда да ми отговориш така изчерпателно!!! Респект![smilie24] [smilie24]

Не, не съм на мнение, че не трябва да се затварят теми, даже напротив, но говоря за конкретната тема, тази най-първата, там нямаше никакви нападки обиди и т.н., що я затвори?

Какво ми пречи?
Нека има едно такова представяне в сайта на определени хора, макар като гледам горепосочените личности така или иначе са известни на посетителите на сайта. на мен някой от тях са ми и любими автори!

Не искам да засягам определени автори, затова няма да посочвам имена, но самият факт че вече има изготвен списък, при това набиващо се на очи, точно една определена група от хора, която съставя половината от така самоизбралите се "други" някак си ми говори за позната в България практика [smilie2]
Щото в този списък можеха да бъдат далеч по-радикално "алтернативни" автори!! Та виждаш ли къде е конфликта? Що не този ми онзи, що не тая, ми оная?!?!?!?

А сега за модераторите: от горепосочените единствен мурнау има нещо общо с изкуството. Ако ще говорим за модератори на сайт за фотография, трябва и малко разбиране на материята да имам, добър фотограф не значи добър модератор. И нещата както казах повече ми намирисват на сектанство. Моите уважения към горепосочените автори, ама не смятам някой да ми казва "...ей това е "друго", не това...!!!" имам достатъчно мозък да го видя според моята култура и разбиране, според моя мироглед.
Основният конфликт произлиза от фиксирания списък на авторите наречени "други". Всеки иска да е друг!
Конфликт номер две: фиксираните модератори!
Ясно е, че не всеки става за модератор, но също така е ясно, че никой не иска да му сочат пътя определени лица.
Та още веднъж, искрено ти благодаря, че точно ти ме нарече някога "друг" за което се почувствах силно поласкан, но ако изобщо искате да модерирате нещата, то поне не делете хората на групи, да не говорим че това деление в момента е направо смешно.

Ако искаш да даваш път на хората, това е прекрасно, има само един начин, просто фотофорум да се напрегне и организира изложби на точно тези хора, без да правят конкурси или каквото и да е, направете една изложба на Ниава например, ако трябват средства, сигурен съм ще се съберат, нали всеки втори месец си сменяме камерките, все пет лева ще може да отделим за една такава изложба. но начина така както сте го избрали направо дразни, звучи като: '' ей на, ние сме други, различни от вас, сори, че не ни разбирате, ама що пък да не ви го напомняме!!"
И сега се сещам, че точно горепосочените автори, не само, че не са незабелязани, даже напротив, нито пък смятам, че са недооценени.
А какъв път ще давате на любоар, мисля че той без вас се е справил доста добре, пък и дори една Ниава, мисля доста хора оцениха нейните неща, пък и останалите като Лола, Фабер и т.н. не виждам да са неразбрани недооценени. та ако търсите нови "таланти" ей ви един МакДрагнев например, да ама той не е от агитката на Шаро [smilie2]

Публикацията е редактирана (07-10-05 06:58)
Автор: geezer   
Дата:   07-10-05 02:57

diskusi q bre deiba
Дата:   07-10-05 03:19

Явно споря с телевизора...Жалко...Налагането , натрапването на нещо пък било и то соцреализъм винаги води рано или късно до бунището...Това , че форума е частен е ясно, че определяте правилата както ви харесва също е нормално, но все пак през 2005 би трябвало или да раздадете лампазите официално или пълна девоенизация...Така мисля и го чувствам. За мен темата е затворена.
Автор: n1x0n   
Дата:   07-10-05 09:13

90% от нещата в тази галерия не са и няма да са алтернативни по никакъв начин, ама щом на хората им харесва да наричат някои похвати от традиционната фотография - алтернативни, какъв е проблема?!
Стоят си там, модерират си се, никому не пречат, не ви се бутат в рейтингите, не ви крадат от златото... що не ги оставите на мира?

Само идеята да бъде затворен/ограничен този раздел, намирам за безмислена при липсата на рейтинг и наличието на модератори... ама вие си знаете.
Автор: scrap   
Дата:   07-10-05 09:41

JORO : Дайте им шанс!
Техните снимки не участват в конкурсите, защото не стават за това.
Не участват и в изложбите защото и за там не са.

Жоро,от изброените в списъка на Frida хора,двама-трима са печелили награди от конкурсите,а сигурно 90 % от тях са участвали по изложбите..

Иначе успех им пожелавам [smilie24]
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна

Тази тема е затворена