Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Днес в петъчния хумор ще се ровим в архивите...
Автор: Junior   
Дата:   23-09-05 12:13

(Първият коментар на Трвснатия в този форум)[smilie18][smilie18] [smilie18]

Re: Д70 е вече тук TPECHAT 10-04-04 23:35

ti si edin debel pedal hahahaha i D70 si e chisto laino! hahahaha

Форум: Архив до 2005-03-22

Отговори на това съобщение
 Re: Днес в петъчния хумор ще се ровим в архивите...
Автор: Георги   
Дата:   23-09-05 12:14

хахахахахахаха :))))

Автор: Георги   
Дата:   23-09-05 12:15

ето виждаш ли, треснатия е канонец с раждането си още :) бил е преодпределен хаха

Автор: Niavaah   
Дата:   23-09-05 12:17

hmm ;]] kirliviti rizii... ;]]

Дата:   23-09-05 12:20

(без коментар)[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Мне... GenaDP 02-07-04 03:35

Буден съм, ама този не е за мен. Трябва някой ветеринар да се заеме със случая...

Форум: Архив до 2005-03-22

Автор: luboar   
Дата:   23-09-05 12:24

култови работи!!! още една от GenaDP:
"...Александра, като не щеш цигулка в устата нати лопата у гъза.."

Дата:   23-09-05 12:26

май за Гената можем да издадем книга [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   23-09-05 12:28

Yeah... tq she e dosta trudna za "zdufkvane"

Дата:   23-09-05 12:36

(Тука поради многото запитвания изкОпах едно позабравено)

Автор: junior
Дата: 04-10-04 21:20

аз ш'ти прераскажем:
Начи... треснатия кара крачен бициклет и понеже ногу убаво го кара ту у лево ту у десно, решава дека е по гот да маха с ръце като поморийски гларус.... щот так или иначе ръцете му пречат.... па по едно време като си расцепИ чутурата у пъта, му стана едно таково "тату, некой лопа" ... па те така.. а през целото време неговио авер с камерката кара коуеуото си исе праи ча знае на къде да сочи със снималото.....
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   23-09-05 12:38

Pfahahahahahahh mne az sega she pusna neshto det mn se smqh.. ;]]]

Дата:   23-09-05 12:41

Автор: diandimov
Дата: 21-09-05 03:22

Я кажете, моля, като отваряте началната страница на Форума надписите и рекламите горе и встрани виждатели ги на шлякани квадратчета или как?
Защото аз имам проблеми напоследък, смених и провайдера дори, но все още виждам началната страница и някои от снимките във форума недобре.
Дата: 21-09-05 03:24

И аз иам бате!!! Не на квадратчета! Ами на триЙъгълни роМПчета батеееееею!
И се ебе за кинти цялото положениеееееей!
Дата: 21-09-05 03:28

Как "на триъгълни ромбчета?"

Автор: luboar   
Дата:   23-09-05 12:42

:)))))))))))

Автор: Стоев   
Дата:   23-09-05 12:47

Не ми се търси да си чета глупостите, дето съм изписал [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Иначе темата на Черкезов бие патката в стената [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer]

Дата:   23-09-05 13:14

Я ппмогнете и вие с ровенето...[smilie24]

Автор: athom   
Дата:   23-09-05 14:51

Niavaah, [smilie18]

Мдам, човека беше звезда.

Автор: Pe.tya   
Дата:   23-09-05 17:57

Като ще изтупваме култови теми от прахта:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=3&i=27249&t=27249

После дъъъъъъълго ме боля коремът от смях [smilie5]

Автор: Mimic   
Дата:   23-09-05 18:07

МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

[beer]

Автор: ecobo   
Дата:   23-09-05 18:16

Чета и се хиля като луд[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Mobi_Dick и papi май ми липсват. Интересно беше с тях[smilie19]

Автор: TPECHAT   
Дата:   23-09-05 18:39

Автор: TPECHAT
Дата: 12-08-04 07:07

Какво разбрах за снимането с цифров фотоапарат аз.
Значи - трябва да използвам супер серията на тези апарати - Суперия, продават ги в лилави кутии. Висоият клас се основава на това, че те са дигитално рефлексни - т.е. изображението се отразява от дигиталния дисплей /или матрица, матричен дисплей/ върху специлна карта, която варира като размер, зададен в инчове. Как да снимам на различна светлина без да ми треперят ръцете - просто използвам различна по устойчивост светкавична карта. Определящото е водещото число в динове. На сисплея - поне при мен има специална таблица, която ми показва каква карта да използвам в избраното от мен време на денонощието. Ако използвам светкавица против червени очи трябва да вдигна хората на по-висока от хоризонта точка - така нареченият ракурс. Всичко зависи и от самите хора, какво са правили предишната нощ. Ако изглеждат като вампири - това е техем проблем. Меренето на светлината винаги ми е било любима част от снимките. Това става с всякакъв измервателен уред, който позволява проникване на светлина през него. Аз използвам ефтиния вариант - линия 20 см. Обикновено не греша в преценките си. Има няколко вида мерене поне за дигиталните фотоапарати - за всеки пиксел, за група пиксели и средно аритметично на елементите по редове и стълбове за цялата матрица. Това е сложна задача, която се решава от процесор поставен вътре в самия фотоапарат.
Скоростта на запис зависи от светкавичната карта и избраното от на Еф число. То определя под какъв ъгъл апаратът да заснеме обектите, по които фокусираме. Както знаем един дигитално рефлексен апарат има няколко точки на фокусиране. При мен има една,която мога да задам с копче, подобно на това за избор на станция при радиоприемниците. Естествено веднага виждам резултата на дисплея преди да се е отразил образът върху светкавичната карта.
Дали използвам допълнителен софтуер? Естествено! Понякога при отразяване ако съм мръднал /шейк - за него има специална икона върху дисплея/ картината се разминава по редове или стълбове. Използвам възстановяващ плъгин, който използва ЕКСИФ данните. В зависимост от апарата има ралични алгоритми. Все пак работим с матрици - лесно е да се пресметнат.

Аз снимам за удоволствие и разтоварване. Чета доста за съвременната дигитална фотография.

[smilie21]

Автор: TPECHAT
Дата: 12-08-04 09:33

Сега си дочетох главата за обективи. Много интересно написано. Значи се оказва, че за дадена снимка или обект е много важно да изберем оптиката за апарата. При дигитално рефлексните апарати ние имаме възможност да подменяме обективите. До скоро си мислех че обектива служи единствено за пропускане на даден образ до дисплея. Оказва се обаче, че има и други свойства.
Първо - обективите се делят на професионални и непрофесионални. Непорофесионалните наистина само допускат образите върху отражателния дисплей. Професионалните обаче могат да бъдат налагани с филтри подобни на тези във Фотошоп, но с разликата, че са стъклени. Това не ми стана много ясно де... как така?
Ще го пробвам това!!!

Също така имало обективи, които не можели да ми дадат образ на близко разстояние от мен. Трябвало аз да се преместя или обратното... Също така пък други можели да приближават обектите като бинокли. Хм? Еми то е легично!!! Все пак дигитално рефлексните нямат цифрово увеличение. Поне аз не знам де. Може би ако се снима с камера... Та мисълта ми беше, че даже на някои дори така пише - например 20x или 30x.
Представяте ли си? Вместо човек да си купува бинокъл, той си взима монокъл, който може да заснеме това, което се вижда на отражателния дисплей!
Единствено, което ме притеснява някак си, че на електронния дисплей не виждам това, което всъшност ще се случи, а трябва да гледам на другия. Но за сметка на това на нормалния, не на отражателния имам цифрово увеличение на образа.

Мисля да си закупя от тези обективи - професионалните, за да пробвам онва нещо с филтрите. Защото това ще ми спести после доста време за обработка в някой софтуер. Например ако искам да направя на някого очите зелени, а те са кафяви, просто трябва да приложа определен стъклен филтър...

Също така искам да имам увеличение. Защото имало и такива дето не увеличават. Тях не знам за какво ги използват??? Сигурно местят предметите или хората... въобще обектите... А представете си ако трябва да се снима планина с такъв обектив? Аз ли трябва да мръдна или планината? И то само защото някой гламак го е направил статичен.

Айде, отивам да почета малко и за различните видове изобразителни файлове.

Автор: nsirakov   
Дата:   23-09-05 18:55

Junior написа:

> Я ппмогнете и вие с ровенето...[smilie24]

Младши - имаше една тема за "Тайният живот на форумите" - много е обичам да е чета...

Автор: Marillion   
Дата:   23-09-05 19:01

TPECHATИЯ рулз....

https://photo-forum.net/static/forum/2007-06/obkp6263.JPG
http://deltalink.net/smiles/ico/36_2_33.gif

Автор: mad_rad   
Дата:   23-09-05 19:39

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Хахахахаха!!! Отдавна не съм се смял така[smilie5]

Дата:   23-09-05 20:25

Продавам Canon FD 50/1.4 ново nikkor

Автор: mus   
Дата:   23-09-05 21:53

Публикацията е редактирана (23-09-05 21:57)
Кой е най-якият ФОТОАПАРАТ
Автор: shtarkel
Дата: 08-09-05 16:53

С тази тема ще се опитам да направя нещо като класация за най-яките фотоапарати.

ЗА МЕН ТОВА Е CANON POWER SHOT PRO 1
...............................................

Автор: gorbi
Дата: 08-09-05 17:29

най-якият апрат е този, който има най-големи мускули.....

Тук се смях от сърце[beer] [beer]

Публикацията е редактирана (23-09-05 22:00)

Автор: nikolayradev   
Дата:   23-09-05 22:09

черкезов...хахахахахахахахахахах не натискам с молива и не мърдам с устни....хахахахахаха

първа  назад  1  2     всички  напред  последна