Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблеми с K&K сервиз
Автор: zdimitrov   
Дата:   09-09-05 18:20

Започнаха проблемите с моя Samsung V50. От доста дълго време (може би след нова година) "jog dial" лостчето което се намира под спусъка започна да заяжда в едната посока при натискане, а и често пъти в освободено положение стоеше леко в ляво като натиснато и блокираше останалите бутони. Прецених, че мога да изкарам така за известно време и да го дам в сервиза в момент когато няма да ми е особенно необходим. Добре но през май и юни месец на няколко пъти спря да излиза и обектива. Нямаше съобщение за грешка, странни звуци или каквото и да е, просто обектива не излизаше. Добавям и няколкото прашинки по матрицата които бях забелязал преди време. Към края на юни реших, че е дошло времето най-накрая да занеса апарата в сервиза. Тук е мястото да отбележа, че апарата е гаранционен, закупен от "Техномаркет" преди една година и към датата на даването в сервиза е гаранционен.
На 21 юни си го занесох в сервиза който е посочен в гаранционната карта и ми беше казано, че ще бъде изпратен в Пловдив където се ремонтират фотоапаратите на Samsung. Мина време, след около 1 месец започнах да ходя в сервиза и да проверявам, седмица след седмица докато не станаха почти 2 месеца. Беше ми обеснено в сервиза, че те нямали никаква комуникация с Пловдивския сервиз и ми дадоха телефон да се оправям сам. В Техномаркет също вдигнаха ръце и казаха, че от тях нищо не зависело и посочиха същия телефон който имах и аз. От тук нататък се започнаха разговори всяка седмица. "Колегата е в отпуска", "Чакаме части" и какви ли не още обеснения получавах. Едва миналата седмица (на 1 септември) стана така, че на телефона се оказа управителя на сервиза и в разговора с него научих, че те (сервиза) имали съмнения, че въпросната повреда била по вина на клиента (т.е. моя вина). Няма да коментирам това тяхно мнение, само ще коментирам факта, че научавам за това след поредния (сигурно 10-ти или 12-ти разговор), и то именно когато аз вече съм тръгнал да си търся фотоапарата който стои на ремонт (към днешен ден 81 дни). Били пратили запитвания към централата в София и към Samsung, но нямали никакъв отговор. Поради липсата на такъв отговор управителя на своя отговорност даде обещанието, че апарата ще бъде отремонтиран като гаранционен и във вторник тази седмица ще бъде изпратен обратно. Да ама не. Два дни под ред отново се обаждам, първия път не особенно любезната дама на телефона ми обесни, че видиш ли куриера който са извикали не бил дошъл, а на втория ден - тъкмо го чакали и щял да бъде изпратен. Днес обаче нищо отново не пристига, по телефона ми казват, че въпросната дама я нямало и не можели да направят нищо, и щели да го изпратят в понеделник (което вече много ме съмнява).

Омръзна ми да въртя телефони и да ми се обещават неща които не стават. Като чуя вече Samsung и настръхвам. Честно казано ако трябва да правя отново избор - Samsung просто ми отпадат от класацията не заради друго а заради отвратителния сервиз който имат! Иначе от апарата съм доволен, само да не се случва нещо с него!!!

На никой не пожелавам фотоапарата му от същата марка да попада в този сервиз, чакат го вероятно същите проблеми!

Нямах намерение изобщо да коментирам това във форума, но вече търпението ми се свърши! Пропуснах цялото лято и куп интересни моменти които исках да останат запечатани.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблеми с K&K сервиз
Автор: ZENTEX   
Дата:   09-09-05 18:41

Некадърнициииии..........обаче аз съм чувал и за други такива сервизи[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   09-09-05 18:47

Само да добавя и мнението на Бони когато му писах за този проблем след като бяха минали 6 седмици от както е на ремонт. Тогава той ми писа, че не е нормално толкова време да стои за ремонт ... в момента тече 12-тата седмица (ако не греша, че спрях да ги броя вече).

Дата:   13-09-05 15:37

Най-накрая пристигна фотоапарата, може би и с помоща на комисията за защита на потребителя където пуснах и жалба. Много вероятно е (както ми каза човека от комисията) пък и като гледам някой от лепенките по кутията с която ми върнаха апарата, голяма част от забавянето да се дължи на това, че сервиза чака да се съберат няколко неща за да бъдат върнати заедно към сервиза който е в дадения град (с моята кутия е имало и друг фотоапарат). Просто К&К сервиз пестят от транспорт защото клиента може да почака с получаването на уреда си (чаках близо 3 месеца).

Другото разочарование беше това, че проблема с праха по матрицата изобщо не беше оправен, отново прашинки и изобщо нищо не е направено по този въпрос. Интересно ми е аз ли трябва да им обеснявам как трябва да чистят матрицата на сапунерка ?!? Добре поне, че jog dial бутончето отново си работи ... А проблема с излизането на обектива дано да го няма повече (да чукна на дърво).

И за финал ще кажа, че К&К сервиз sux, sux и пак sux!!!!

[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: Gen   
Дата:   14-09-05 11:55

Аз спрях да пазарувам от К&К (Техномаркет Европа) заради отношението. Всики път когато ги посещавам съм третиран като арабски терорист на NY летище. Първо задължително си оставяш всичката техника която носиш в стъклена клетка та всички да я видят хубаво. Нестава просто да я покажеш на входа - неможе - в клетката. Следва обискиране при влизане в магазина.
Няма да казвам че усминат и приветлив продавач в този магазин не съм видял.
При излизане обискирането е още по-обстойно с поне 5 въпроса "това какво е ?" на разните неща които са винаги с мене, много често се вземат и се носят някъде за проверка. Навремето съдбата ме срещна случайно с Бони, та той беше единствения който се държеше нормално там.

В Технополис ситуациата и отношението е съвсем различно. Pne4ev (там се запознахме) помогна изкюлчително много за един Олимпус8080 със съвети и по-добра цена. В последствие в Технополис съм оставил поне 5 цифрена сума.

Конкуренция - хубаво е да имаш избор.

Автор: RAFA   
Дата:   14-09-05 12:16

Искрените ми съжаления .. аз имах скоро подобен проблем с една пералня "Индезит" ...
ето си сайта на "Комисията за защита на потребителя" .. незнам до колко помогнаха на мен или просто онея от сервиза решиха да ме разкарат но 2 дни след подадената жалба ми оправиха уреда .. успех ти желая [smilie24]
http://www.ktzp.bg/

Автор: nolia   
Дата:   14-09-05 16:08

Здрасти zdimitrov ,в началото на юли си купих същия фотоапарат като твоя SAMSUNG V50,който също даде дефект.Купих му и голяма SD карта от 256 МВ,но тя работи не повече от 10 минутии започва да дава FILE ERROR или CARD ERROR (в същото времв тази карта работи с други модели фотоапрати).Имам карта в комплекта от 32 МВ с която апарата работи без проблем.Искам да те попитам имаш ли представа,какъв може да е проблема (предполагам имаш повече опит от мен)?.А не ми се иска да го оставя в сервиз за месез или повече.

Автор: xm_style   
Дата:   14-09-05 18:07

лошо .. лошо К&К
https://photo-forum.net/joro/emoticons/furious3.gif

Автор: Todd   
Дата:   14-09-05 18:35

Лошоооооо, лошооо.
Лошото е че повечето техници във фирмените сервизи са далеч от техниката :(
За чиновниците да не говорим !!!
Едно време през комунизма техниците си имаха ценз - разряд демек .И за него полагаха изпити .
Сега сульо и пульо става техник - и то фирмен .
Зентекс каза точната дума ....................
НЕКАДЪРНОСТ !!!!

Дата:   14-09-05 18:37

Нолия: Вероятно се касае за несъвместимост на картата с апарата. Незнам какво да кажа за този случай. Опитай да я форматираш през самия апарат и да видиш дали няма да се оправи (т.е. да започне да работи нормално с него). Ако е гаранционна - искай да ти подменят картата.

Рафа: точно комисията за защита на потребителите бях уведомил, може би малко късно ... иначе нещата можеше и да се ускорят по-отдавна.

Още нещо забравих да се оплача - от сервиза апарата се върна без въженцето за ръка което беше на апарата. Голяма грешка май, че го оставих. Иначе си прибрах батерията и картата преди да го оставя в сервиза.

Автор: kadar   
Дата:   15-09-05 08:19

I az sam prepatil ot serviza na K & K [smilie23]
Dve videokameri stoqha v serviza im v St.Zagora 5/pet/ meseca i nakraq nisto.....
Ujas !
Samo sto telefoni i patni razhodi napravih prez tova vreme , ne e istina !
Mnogo golemi tapanari ima tam koito hal haber si nqmat ot remont na tehnika !
Obslujvaneto im e ujasno !
Kato zadade6 malko po umen vapros i sledva edno dalgo po4esvane po glavata i ....... ti6ina !
Dalga i ma4itelna ti6ina !
Vazmuten sam ot tqh do nqma i kade !
Kak moje takova nesto ???
Nakraq otidoh vzeh si kamerite i aide .....!
4ao servizi na K & K !!!
Todd,saglasen sam s teb 4e sega sulyo i puplyo stava tehnik ! I to firmen !
Jalko za nas-klientite !

Дата:   15-09-05 09:18

zdimitrov:Това което направих първо беше да форматирам картата през апарата,но нищо не стана.Разбира се тя е все още в гаранция,аз я занесох за да ми я сменят,но от там доста внимателноо се отнесоха кум проблема и ми демонсрираха че тя работи със други апарати.Някак не ми се иска да дам още 100 лева,този път за MSD карта и да чакам да проработи.Като чета отзивите за К&К сервиз,не смятам да оставя апарата за ремонт.Благодаря за съветите, и за споделения лош опит.

Автор: ocb   
Дата:   15-09-05 09:49

nolia,
а може би е трябвало да ги помолиш да ти дадат друга карта да пробваш с твоя апарат.. според мен проблемът е именно в картата!

Автор: svilen2   
Дата:   15-09-05 09:58

Pla6ite me s tezi servizi!!!Moq fotoaparat Minolta Dinax 4 v momenta e na remont i 4akam sas svito sarce dali 6te stane izob6to i ako stane na kakva cena!Ne e vav vaprosniq serviz.Izpratih go v "RAIS OOD",za sega sa mnogo o4tivi i lubezni nadqvam se da prodalji taka.I dano da ne e seriozna povredata! Zamislqm variant ako ne stane da si tarsq vtora raka/ve4e pisah vav foruma/. zdimitrov pozelavam ti bezavariino snimane[smile]

Автор: darko   
Дата:   15-09-05 10:48

да кажа и аз нещичко за Самсунг.
преди време и аз си купих самсунг - ама видеокамера (от варненския техномаркет) и бая проблеми имах с нея. от варна я пратиха в софия и скоро след това ми дадоха телефон аз да се разправям със сервиза. позната ми е историята и с това "ами няма го - в отпуска е". май това им е задължителна фраза на секретарките когато се обади клиент.

Както си писал - и аз настръхвам като чуя самсунг - нищо от тази марка вече няма да си купя. явно е защо са им по-ниски цените на апаратите (и въобще всичко с тази марка) - пестят от обучение на техници.

Автор: solo5   
Дата:   15-09-05 11:40

Навремето чаках 4-5 месеца да ми отремонтират уредба Panasonic AK15 в Пан Сервиз - Бургас
то май това важи за повечето сервизи в БГ [smilie5]
По едно време като сметнах сроковете и се беше оказало че в сервиза беше стояла повече време отколкото у нас [smilie18]
Трябваше да и се смени оптиката за дисковете
И там ми ги говореха едни, че чакат части от САЩ [smilie18] скапаняци

Автор: Gen   
Дата:   16-09-05 15:00

За да налея още малко масло в огъня, колега преди около 6 месеца си закупи Самсунг V50. Току що ми каза, че отначало само при нощни снимки, а в последствие при всички излизали яки линии върху снимките. На екрана също ги имало. Иначе аз съм голям фен на всичко правено от Самсунг - телевизори, телефони, фотоапарати и т.н. но изглежда сервиза на К&К хич го няма.

Автор: navy   
Дата:   16-09-05 15:15

Интересно се получава, когато името на фирмата се прочете отзад напред [smilie7]

Автор: AngeNik   
Дата:   16-09-05 15:41

Nolia, смени картата с друга марка и пробвай - проблема е в нея.

Дата:   16-09-05 15:51

AngeNik,точно това смятам да направя,каква марка би ми препоръчал?

първа  назад  1     всички  напред  последна