Автор: Mobby_Dick
Дата: 15-05-04 16:09
"...той никога не критикува, нито коментира наред..." не е критика, а констатация. Пълния коментар:" Mobby_Dick : 12.05.2004 12:40
NinaNik - разбира се, че е прав, той никога не критикува, нито коментира наред. Аз съм напълно съгласен с него - чувай предимно себе си. И аз така правя, надявам се, че не ми се сърдиш за коментара. Снимката ще мине и замине, и ти пак ще отидеш на полето да правиш нови снимки - прави ги така, както си ги харесваш. "
от тук .
"Mobby_Dick, казваш за мен в коментар под снимка - прав си почти.
Критикувам, но наистина рядко." - напълно си прав, че почти съм прав:) думата "никога" трябва да заменя с "обикновено". Не ми отива да съм дипломатичен..."обикновено" е по-недипломатично, но по-точно. Найстина критикуваш, но защо аз да ти го кажа!? .. просто съм задапаратно устроиство, което никога не твори, а само регистрира творенията на Онзи горе!...:) Знаеш ли колко пъти съм го усещал, без да го чуя?!
Точно такъв се виждам, и това ми харесва. В това намирам вдъхновение не само когато снимам за удоволствие, но и когато пиша, чета , мисля, говоря. Доволен съм само да регистрирам, а не да имитирам Онзи горе, въпреки че ни е дал невероятно големи права - по негов образ и подобие, но пък стават и грешки. Аз регистрирам онова, което искам и мога и по начин, които ми харесва и то в момента - нищо по-различно от това, което правят повечето тук.
/Баща на две големи деца съм - "може да си прав, но защо ТИ да ми го кажеш?!"/ - кое да ти кажа? "...той никога не критикува, нито коментира наред..." - това ли? Нетолерантен ли съм бил с нещо към теб? Ако е така, извинявай. Аз мисля, че доста пъти съм харесвал и коментирал твой снимки, както и на много други от най добрите автори, вземали награди..и нехаресали нито една моя снимка. Не се влияя от това, нито от това, че пък доста са харесали. Моите любими снимки често са други, независимо, че може и да са без коментар. Иначе, мисля, че знам кое би се харесало, колко и къде..просто имам опит с доста фотофоруми, и знам стоиността на тази или онази снимка, обективно...не по мое мнение.
Иначе, съм коментирал критично тук доста автори, бащи на 2 деца....ако някои се чуства обиден, да каже.
За коментарите: Найстина незнам, дали имат смисъл. Често да, често не. Във всеки случай, автор които критикува, си навлича неприятели - те почват да му критикуват точно най-класираните неща, или да благославят конкуренцията. Това найстина ми е забавно, при липса на друго. Пускам 3 снимки...и през седмицата, когато влизам коментирам - похвалвам, критикувам конструктивно, и неконструктивно. Второто правя, когато виждам, че нещо се лансира, или подвеждат автора...мразя фалша. Когато дълго време не съм коментирал, изришно доста хора са смятали и ме подканяли да го правя. Аз нито правя кариера, нито продавам снимки, нито гоня награда. Моят макс.допустим кворум в най-добрия случай за "Снимката на века" евентуално:)) - е 200 точки. Няма ме в новият конкурс, нали? В никакъв случай не си правя труд, да привличам за гласоподаватели всички хора. Не правя нито политика, нито дипломация - защото нямам някакъв интерес, това тук ми е хоби, и съм откровен и честен, и надявам се, почтен - мисля , че несправедливо никого не съм убидил, теб най-малко.
Още за коментарите. Често пропускам снимки..ето сега не съм гледал 2 дни албума - доста добро и лошо ще мине без коментар:) Найстина рядко..но все пак, може да са полезни критичните коментари. "Защото не вярвам, че за форма, съдържание, композиция мога да "давам акъл" на някой!
Толкова е индивидуално всичко това!" - според мен не върви за повечето снимки. В повечето има груби грешки /не изключвам и моите и твоите/, които не е никак трудно да се видят и посочат на автора. Не всеки е мислил безкрайно дълго и точно, и може да го направи. Не всеки прави собствена композиция, защото така е по-добре, а защото просто хал-хабер си няма от такава, както и за цвят, техника и т.н. Има грешки, които всички виждат, други - по-малко, трети - повечето не виждат. Има доста автори, поучили се от грешките си, и направили нещата доста добри. Това не става с мълчане, или с потупване на този или онзи по рамото...а със мнение, по възможност фотографско и засягащо 3-те основни аспекта на една снимка. Така поне учат в школата, а тук не всички са изкласили..за да са над тези неща, а активно търсят помощ. Друг е въпроса има ли смисъл - често такъв не търся, забавлявам се или помагам. Не съм в ничия агитка, и нямам такава..още по-малко на географски принцип.
Незаслужени похвали или критики съм съгласен, и получавам, надявам се рядко раздавам. Доволен съм, ако няма само незаслужени обиди..или подобни тъмни чуства.
|
|