Автор: junior
Дата: 07-05-04 18:47
В една друга тема Пепи-то написа:
Opa-a-a,Gena i az da kazha,obache za "globalnoto" selo na Junior,abe malcik,ti kato si takuv kosmopolit,zashto trjabva da visish i da se maznish za edna viza pred US posolstvoto i na vsichko otgore da ti vzimat prustovi otpechatuci kato na njakoi prstupnik na vlizane vav"Nai Svobodnata Strana na Sveta"(i tova ne e USSR)?
Тъй като онази тема аз считам за затворена, ти отговарям тук:
1. Глобалното село не се отъждествява само със САЩ. То затова е 'глобално' - в него се включват и държави като Тибет, Чили, Лесото, о-в Ман, Кирибати, Комороз, Шри Ланка, Русия, България, Малави, Либия, Катар, Авганистан, Того, Аруба, Германия още около 220 други.
2. До сега съм обиколил не малко свят (за моята възраст) и никъде не са ме карали да се 'мазня за виза'. Просто съм подавал документи, питали са ме разни неща и са ми казвали кога да дойда да си взема паспорта с визата. О да, и никога не са ми отказвали.
3. "Най-свободната страна на Света" е субективно разбиране - за едни е САЩ, за други е най-западанта възможно до която могат да се доберат, за трети е Русия в необятната си част. За мен това е ХОЛАНДИЯ.
4. И аз като теб не съм доволен от факта, че ФБР събира отпечатаците ми на границата на влизане в САЩ, но това няма нищо общо с моите убеждения.
5. Наздраве!
|
|