Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Отговор на pepi..
Автор: junior   
Дата:   07-05-04 18:47

В една друга тема Пепи-то написа:
Opa-a-a,Gena i az da kazha,obache za "globalnoto" selo na Junior,abe malcik,ti kato si takuv kosmopolit,zashto trjabva da visish i da se maznish za edna viza pred US posolstvoto i na vsichko otgore da ti vzimat prustovi otpechatuci kato na njakoi prstupnik na vlizane vav"Nai Svobodnata Strana na Sveta"(i tova ne e USSR)?

Тъй като онази тема аз считам за затворена, ти отговарям тук:

1. Глобалното село не се отъждествява само със САЩ. То затова е 'глобално' - в него се включват и държави като Тибет, Чили, Лесото, о-в Ман, Кирибати, Комороз, Шри Ланка, Русия, България, Малави, Либия, Катар, Авганистан, Того, Аруба, Германия още около 220 други.

2. До сега съм обиколил не малко свят (за моята възраст) и никъде не са ме карали да се 'мазня за виза'. Просто съм подавал документи, питали са ме разни неща и са ми казвали кога да дойда да си взема паспорта с визата. О да, и никога не са ми отказвали.

3. "Най-свободната страна на Света" е субективно разбиране - за едни е САЩ, за други е най-западанта възможно до която могат да се доберат, за трети е Русия в необятната си част. За мен това е ХОЛАНДИЯ.

4. И аз като теб не съм доволен от факта, че ФБР събира отпечатаците ми на границата на влизане в САЩ, но това няма нищо общо с моите убеждения.

5. Наздраве!

Отговори на това съобщение
 Re: Отговор на pepi..
Автор: Krassy   
Дата:   07-05-04 18:52

Абе вие наред ли сте?
Нека говорим САМО за фотография, че там най-малко се караме [smilie19]

Автор: pepi   
Дата:   08-05-04 14:44

Krassy,nie ne se karame,az se opitvam da go bazikam.Junior,blagorodno ti zavizhdam za puteshestvijata,tova e da zhiveesh,obache ne se zalugvai sas toja liberalizum zashtoto e falshiv,imam nabludenija ot "purva ruka",tova deto sega se opitvat da ni nabutat si e chist fashizum i klasichski kolonializum(bez dobrite strani na fashizma).
Koito ima kinti patuva,koito njama bachka kato rob,shtom si patuval si go vidjal i ne mozhesh da go otrechesh.Vodi se borba za svobodata na irakskija narod i vav sushtoto vreme se poddurzhat voenni pravitelstva koito machkat sobstvenite si narodi,za da moga az da si kupja novo digitalno aparatche.
Poveche hora,koito rabotjat za nishto,unistozhavaiki prirodata i narushavaiki ekologichnoto ravnovesie na cjalata planeta,za da mozhe "belija" chovek da putuva,kupuva,ebe...ne e nepremenno dobro,kofti globalizacija.

Дата:   08-05-04 14:47

Nazdrave!

Дата:   08-05-04 15:47

Pepi, и ти започваш мнооого дълга тема. Ето контратезата на твоя постинг:

Защо се грижиш за другите хора??? Толкова ли добре живееш, че да имаш време,сили и средства да гледаш по-далече от собствения си дом??? Дай всеки един от нас да си помисли и да установи своите интереси. И ако всеки в нашето (глобално/локално) общество си следва СВОИТЕ интереси, ще се окаже ,че цялото общесто следва ОБЩИТЕ преоритети. Това поне вече е доказано преди около 350 години. Но в последствие е било препотвърждавано през около 50 години дори и в момента.

Защо да ми пука за някой брадатко, който изобщо не познавам, когато аз не живея нормално. Нека първо аз си оправя живота, а пък за Световното затопляне после ще мисля.

Ако се следва тази логика, ще се окаже, че ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА е изгодна за всички (с изключение на лумпените и т. нар. "водачи на народните маси", които неминуемо губят властта си).

После ще се окаже изгодно да се запази Амазонията (ако действително е ценна), тъй като полезният продукт от естествени живи екологични ресурси ще е по ценен от полезния продукт от дървесина. И т.н. Само НАИСТИНА полезните каузи ще оцелеят, а например ненужната кауза за всеобщо безплатно висше образование естествено ще отпадне.

"Белият" човек в смисъла, който ти го използваш, ще "пътува, купува, ебе...", само ако си го е заслужил с МНОГО труд.

Публикацията е редактирана (08-05-04 15:52)

Дата:   08-05-04 16:12

Junior,postanovkata na nestata kakto ti gi vizhdash e bezumna(ne izpolzvam drugo prilagatelno za da ne te obizhdam:)Purvo ot kraja-Nikoi sas"MNOGO"trud ne e zasluzhil kakvoto ida bilo,pitai kogoto iskash,tova e zakon!Vtoro-prav si za evolucijata,na planetata Mars sa se zapazili samo naistina cennite($$$£££)produkti i ekosistemi,tolkova im e dobre,che na nikogo veche ne mu trjabva kakvoto i da e obrazovanie.Dali Amazonia e cenna,javno vaprosut ne e ritorichen i bih mogul da otgovorja -da,ako ne beshe shteshe da otpadne prez milionite godini evolucija. Treto-"Sled men i potop",chovekut kato mislesto sushtestvo mozhe da predvizhda rezultata ot postupkite si,zaravjaneto na glavata vav pjasuka(kvo mi puka na mene,vazhnoto e da se najam)njama da pomogne,svetovnoto zatopljane e SEGA i misleshtte hora misljat za nego sega,a ne posle!I mai nakraja-prav si za sobstvenite prioriteti,Petur Beron razkaza za Velicdenskite ostrovi,na horata tam im trjabvala durvesina-otsekli gorata,duzhdovete izmili golite veche hulmove ot pochva,slunceto bilo silnichko po tija mesta i nishto ne iskalo da raste,umreli 90% ot horata sus i bez prioriteti...

Дата:   08-05-04 16:31

"Nikoi sas"MNOGO"trud ne e zasluzhil kakvoto ida bilo,pitai kogoto iskash,tova e zakon" - Това е недоказано, детинско твърдение.

Няма научни доказателства на палнетата Марс да е съществувала, каквато и да е форма на живот някога. Гледай по-малко Канал 2003.

Начинът на мислене, който аз описвам, няма нищо общо със "след емн и потоп" и има общо с "ако аз не замърся тази вода, защото ми е изгодно да е чиста, а съседа затвори мини Бобовдол, защото са неизгодни и т.н. ПОТОП няма да има!"

Световното затопляне и охлаждане се се случавало през няколко десетки хиляди години. Пак ще се случи.

Примерът за Великденските острови не е уместен първо, защото е разказ, и второ (много по-съществено), защото описва едно локално общество без контакти към други локални общества, които например могат да имат дървесина в излишък.

Автор: GuruMMX   
Дата:   08-05-04 17:59

shhhhh eeej,, are malko po temata a?
aman ot prostotii!
za photographiha li se prikazva tuk ili e njakva pomijna jama?

Дата:   08-05-04 19:08

Nali ti kazah da pitash za "mnogoto trud"ako ne vjarvash,to njama nuzhda ot dokazatelstva,az gledam po horata okolo men,ne znam ti na koi svjat zhiveesh ta ne si zabeljazal takiva neshta.Za Mars si absolutno prav,ste trjabva da objasnjavam sega kato na malki deca-Njama nikakvi dokazatelstva che njakude na drugo mjasto sushtestvuva takava planeta kato zemjata,prosto sas raznoobrazieto ot zhivot tja e unikalna.
Ot tretoto izrechenie razbrah che ti bi pazil vodata chista samo ako ti e izgodno,tova e nachinut na mislene i na vsichki zamursiteli na chista voda-ako ne mi e izgodno njama da ja pazja a she zamursjavam,chakai saseda da zatvori i Kremikovci,Neftohim,da si izhvurli starata troshka...
Petur Beron ne si go e izmislil tozi razkaz,takache e napulno umesten,(oshte po-sushtestveno),tova lokalno obshtestvo E IMALO durvesina vav izlishuk.Zhalko che ne mozhesh da napravish analogija,e prirodata ne e nadarila vsichki sas fantazija.
"Samo virusite i horata ubivat sredata vav kojato zhivejat,i sled tova se premestvat na sledvashtata zhertva"(Agent Smith),ti kude she se premestish,na Lunata,grobishtata?

Дата:   08-05-04 19:30

Добре Pepi,
И ти и аз изложихме своите аргументи и е ясно, че няма да убедим един друг в правотата си. Тази дискусия я водя цял живот (а явно и ти) и може да продължаваме до безкрай. За да не разводняваме форума с не-фотографски теми, ти предлагам да спрем дискусията (явно никой няма да чуе нови аргументи по темата).

Благодаря ти за участието в този задочен разговор и още веднъж наздраве.

П.С. И наслука с по-хубави снимки.

Дата:   08-05-04 19:40

Mersi,nazdrave i na teb.

първа  назад  1     всички  напред  последна