Автор: kaic
Дата: 24-06-05 14:41
Хора може би не ми е работа да се намесвам в тази тема след като не съм професионален фотограф, но четейки многото постове по тези теми, се опитвам да разсъждавам като нормално мислещ човек, а именно: някой е направил прекрасна снимка на Бачковския манастир - за какво му е на него? По всяка вероятност да я помести в някоя туристическа дипляна, интернет сайт, пощенска картиячка и др. такива от които навярно биха му платили/нормално е след като е инвестирал не малко в фотографска техника и е платил транспорта си до съответното място за снимки/. Каква е целта на изброените по горе предназначения - навярно да рекламират както страната ни така и манастира респективно, а след като го рекламират и то директно нагледно с неговите красоти би било логично някой да се заинтригува от показаното и да го посети, а след като го посети би си купил я свещ, я светена вода или пък сувенирче от светата обител. Логично е да се предположи че тия неща не са безплатни и съответно биха помогнали да влезе нещо в хазната на храма. Мисълта ми е, не се ли замислят хората които не дават да се снима в манастири и църкви, че сами спират своята безплатна в случая за тях реклама, но нали трябва човек да се замисля преди да предприема нещо... Незнам вие какво мислите, това е мое разсъждение и не ангажирам никой с него.
|
|