Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 MalkiatPrinc - ?????
Автор: maceman   
Дата:   10-06-05 13:45

хареса ми снимката от първа страница на жената с бебето и рекох да поразгледам профила....
е там паднах от коня!!! такъв разностилен автор до сега не бях виждал!!!
(тука ше вметна една скоба за да се опитам да обясня за к'во иде реч)
- снимките варират от тотален ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ с перфектни композиции, цветове и пози на модели
до ГРУБ КИЧ, АМАТЬОРСКИ КОЛАЖИ, сканирани страници от списания, на които личи прегъвката и дупките от телбода, jpg-та с ОТВРАТНО качество- стречнати как де е, страхотни снимки омазани с обикновени шопски плъгини, абе с една дума МАНДЖА С ГРОЗДЕ...

та леко "шокиран" рекох да споделя тук моите съмнения (да ме прощава автора за което) и да попитам -
'що някои хора си мислят, че всички останали рупат зеленко????
според мен не може човек, който е снимал част от работите в профила на MalkiatPrinc да му е през оная работа за другата част и да срива имиджа си, който според мен в тези среди не се гради лесно...

ако се окаже, че съм сгрешил в преценката си , съм готов да се извиня публично на автора, да си махна профила от ФФ, и никога да не пипна фотоапарат (за фотошоп не обещавам) ;)
 Re: MalkiatPrinc - ?????
Автор: murnau   
Дата:   10-06-05 13:48

be nixon obiasni v cult-a za kvo bili skanirani ot spisania
(makar che ne vijdam zaglaviata na spisaniata, malko se gubi smisyla)

ma chudno kyde vidia tolkova profesionalizma?!?
Автор: Stoyan_5   
Дата:   10-06-05 13:49

А то прегъването и дупките от телбода може да са авторски замисъл, или пък човека да са му ги публикували в списания и да иска да се похвали.
Лично аз много харесвам всичко негово.
Не вярвам да ни разхожда по поляната.
Автор: neuromancer   
Дата:   10-06-05 13:50

http://photo-cult.com/forum.php?c=2&t=1483 по-към края
Автор: dau   
Дата:   10-06-05 13:50

Човека е на седмо място като най-харесван автор! Това мисля че не може да стане така случайно? На който не му харесват снимките да не гледа и обратното другите да гледат това е! Демокрация!

Дата:   10-06-05 13:57

dau.... ти нищо не каза:)))"х" място за най- харесван автор не говори за лични качества и критерии, а за предпочитанията на масовия зрител (което е съвсем друго нещо)!!!
sry, че повтарям дъвкани теми- не съм забелязал, че вече е коментирано и заминало- просто сега ми направи впечатление ...
Автор: юнга   
Дата:   10-06-05 14:14

Намесвам се с уговорката, че нямам право да сторя това, имайки предвид колко далеко съм от истинската фотография.
Мисля обаче, че човекът правилно се е ориентирал, защото е наблегнал предимно на мацките.
Излиза, че тук и магаре да си разголи крака или Баба Яга с разпусната коса да се покаже и веднага се получава рейтинг.
От тактическа гледна точка, той е успял.maceman написа:
Автор: юнга   
Дата:   10-06-05 14:15

Намесвам се с уговорката, че нямам право да сторя това, имайки предвид колко далеко съм от истинската фотография.
Мисля обаче, че човекът правилно се е ориентирал, защото е наблегнал предимно на мацките.
Излиза, че тук и магаре да си разголи крака или Баба Яга с разпусната коса да се покаже и веднага се получава рейтинг.
Автор: dau   
Дата:   10-06-05 14:17

Ахам нищо не казах всички в първата десятка нямат никакви личостни качества, просто се харесват на масовите зрители без да разбират нещо от фотография и така се получава ...
Дата:   10-06-05 14:21

пак не си разбрал нещо :)))) значи в тази класация могат да влязат хора от рейтинг Б и от рейтинг А.... но не всички дето са в рейтинг Б попадат в нея- това значи че масовия вкус не се съобразява с мненията на спецовете- чаткаш ли разликата???? [smilie18]

Публикацията е редактирана (10-06-05 14:22)
Автор: TPECHAT   
Дата:   10-06-05 14:23

и найш още кво се получава - те и лай.. на бял лист да пуснат пак ще се хареса [smilie21]
Автор: boni   
Дата:   10-06-05 14:32

Абе не е хубаво така да обсъждате човека. Така иска ,така снима,така сканира,така показва. Ако не ви кефи не гласувайте и не му гледайте снимките.
Ако искате да го питате защо така или иначе прави - питайте го на мейла.Иначе излиза,че си говорим за него зад гърба му,защото не е сигурно, че той чете това.
Автор: bloody_mary   
Дата:   10-06-05 14:35

темата беше предопределено, че ще се отвори
само не се знаеше от кого
maceman [smilie24]
Автор: Георги   
Дата:   10-06-05 14:49

аз лично се присъединявам към мнението на мейсмън за доста от снимките.

има и още една страна. може снимките да са негови всичките, в смисъл да ги е снимал лично той, но вече да не притежава правата върху тях (негатив, роу файл и т.н.). и тука вече нещата опират до това коректно ли е да се качват снимки, за които не притежаваш авторските права (това е все едно да сканираш произволно снимка от списание, за която нямаш права и да я качиш в нета)?

как се доказва това?

знам ли, 100% кроп от някой от края на 1-2 от по-рейтинговите снимки :)))))

(момента с писане на хубави коментари с афишираното голд! под всякакви бози с цел набиране на функлуб... добрия батко, който окуражава новите, както и писането на шльокавица без грам идея за пунктоация го прескачаме, понеже всеки има право да пише и харесва каквото иска.)

Публикацията е редактирана (10-06-05 14:55)
Автор: gorbi   
Дата:   10-06-05 14:50

Ами ако всички снимки са си негови, не виждам какъв е проблема.... ???
Дата:   10-06-05 14:55

gorbi

виж следната ситуация
искам да ме снимаш мен. плащам си за авторските права върху снимката. откупувам я, плащам си и ти респективно вече нямаш права върху нея. никакви. (или примерно ти пише името където ще я публикувам, все тая). и ти после я грабваш от сайта ми и я качваш на фотокомюнити.де. имаш ли право? примерно, съвсем хипотетично.

казах си мнението и спирам, понеже ми писнаха караниците. спорове за рейтинги, коментари и какво ли не.
Автор: fogas   
Дата:   10-06-05 14:58

Може да съм малко наивен, но все пак изброените до тук доводи не са достатъчни, за да го бесите. Снощи по подобен начин админ закри няколко профила напълно безскрупулно и фашистко. Ако целта е да останат само Бил Мърнау и Стрестнатия- that's the way folks!
Автор: gorbi   

та кога да те снимам, пък ти да плащаш каза....... ?? [smilie3]

https://photo-forum.net/i/130808&USER_ID=13414 ей тва рови яко [smilie21]
Автор: murnau   

абе той си ги е снимал нещата, 100%
и лично на мен това не ми е проблем, идеално се връзва с коментарите му, до един трагично-смешни, особено като се опита да каже нещо "по-така".

Напипа нишата (гола мадама, "art" обработка, тип косара) и сега никва детронация ;)

Кaквото повикало, такова се обадило!

Лично мнение : пълен бълвоч, никва дистанция, супер посредцвеност лъха от персонажа и тоя nick направо ме хвърля в размисъл.
Дата:   10-06-05 15:00

реже писуари с мигли [smilie10]
Автор: n1x0n   
Дата:   10-06-05 15:04

Авторските права са непрехвърляеми - навсякъде по света!
Независимо за кого, кога и как са снимани нещата, авторските права остават за автора, винаги и завинаги.
Клиента получава права за ползване, продажба и т.н. били те ексклузивни или не, били те безсрочни или не, но няма как да си плати за авторството и то вече да е негово.

Тоест аз винаги мога да ползвам с некомерсиална цел /включително постване във форум/ нещо снимано от мен, за който и да е клиент, стига това да не противоречи на NDA или друга подобна клауза от договора ни.

Защо МП го прави така- не знам и не ме интересува!
Може да няма слайдовете сканирани /да ги е дал направо на клиента, да ги е потурчил, да не му се занимава и т.н./, може да има само скенер за непрозрачни оригинали, може да го мързи... и какво ли още не!
Дата:   10-06-05 15:06

а, може и на марс да има марсианци? [smilie11]

това за правата не го знаех. благодаря за вметката. връщам си думите за правата. да се чете прехвърлени за определен период от време.
Автор: n1x0n   
Дата:   10-06-05 15:22

Единствената адекватна дискусия, която може да се случи относно този автор е : "негови ли са снимките?" - което се проверява елементарно.

Всичко друго са някакви лични мнения и възгледи за живота и фотографията, които всеки си ги има!
Нека не изпадаме в "Другарко, аз не харесвам Стефчо щото не го харесвам!" ситуации... големи хора сме все пак /за съжаление/.
Автор: fogas   
Дата:   10-06-05 15:28

n1x0n, като си прав- СИ ПРАВ!
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена