Автор: holden
Дата: 07-06-05 03:12
Мда, назадваме, както обичаше да казва моята учителка по Химия. Реза е права (в затворената тема), че ние посетителите на ФотоФорум сме едно малко общество. Вярно е, че ни свързва една обща тема, фотографията, но не мисля, че само това трябва да е темата на всяко съобщение във форума. Трябва да има и "Петъчен хумор", и офтопици за сбирки и ваканции, не само за фотография.
Тези от нас които четат английски сигурно знаят за форума на Rob Galbraith, който е пълен с полезна информация, но е страшно сух. По което и време да отидеш, има най-много 15-20 човека да четат нещо из темите. А тук мисля че идват по няколко хиляди уникални потребителя всеки ден. Не мисля, че повечето са тук за да научат последните новости във фотографията--за това си има dpreview и куп други страници. Повечето от нас идват защото тук е весело, и кажи речи се познаваме един друг, макар и само чрез никове и авторски снимки. Ако темите бяха само за софт боксове и филтри, щяхме да станем като форума на Роб.
Това за офтопиците. За детето: Бони е прав, че не можем да помогнем на всички, и за съжаление ако помогнем на един, другите ще ни скочат на гърба и те да искат помощ. Аз затова се радвах, че Диджитал предложи да събира той парите, защото не искам да ми пишат името на страницата на детето. Защо трябваше да го банвате него просто не мога да разбера. Човекът само се опитваше да помогне (или аз съм прекалено наивен).
Последно: за цензурата. Дъвкано е стократно. Това е ваш сайт, и вие си имате съответните правомощия. Ние не спорим дали е легално, а дали е справедливо и уместно. Не знам дали САС ще се навие да имплементира някаква система на оценяване на теми, както е например в СликДиилс. Там като се появи някой изрод и започне някоя глупост, хората му слагат долен палец и темата потъва в забвение. Интересните теми разбира се получават горен палец. По този начин ние сами ще се цензурираме. Да живее демокрациата!
Хайде стига съм писал, че се изтърка клавиатурата .
|
|