Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 До Бони АДМИНА и форумци
Автор: zinoviev   
Дата:   06-06-05 23:48

Това е:
Бони,въпреки че много пъти за които незнам дали си спомняш съм влизал в спор с теб аз много те уважавам и съм на мнение че си обективен.Което ти го признавам.Евалата.Но Жоро няма право да затваря теми ей така.Това е форум и ние живеем в свободна държава в която така нареченото свободно слово би трябвало да седи над всичко.Ако желае този форум да просперира ,което за сега става неможе току така да спира тема която е разисквана 50 пъти.Ние вече не живеем във времето на бай Тошо.Темата беше и фоотографска или поне засягаща желанието на хората занимащи се с фотография да помогнат на едно дете.А колко деца се нуждаят от помощ това е божа работа.Затова искрено се извинявам ,ако съм те засегнал,но не и на "цар"АДМИН Жоро.Н е прав да ограничи някакво си интернет пространство в "неговият" сайт.Така че ако ви прави чест ,което за тебе не се и съмнявам отворете пак темата и уточнете подробностите по нея за да знаят хората как да помогнат. С много голямо уважение към теб Бони.
Зиновиев
 Re: До Бони АДМИНА и форумци
Автор: boni   
Дата:   07-06-05 00:03

Зиновиев,админи на сайта сме аз ,Жоро и САС.
И тримата затваряме теми ,когато преценим.
Аз ти отговорих,че ще се наемем да направим благотворителна разпродажба + набиране на средства на изложбата "Движение" .Щом съм го казал,значи ще го направим.
Жоро правилно затвори темата,по нея нямаше какво повече да се разисква.
Искам да ви обърна внимание,че получаваме на мейла между 15 и 20 подобни писма със зов за помощ.Не можем да се наемем да помогнем на всички.Както и друг път сме дискутирали подобни въпроси предпочитаме да помогнем,когато е в беда някой от нашата общност(както беше с Ани,както беше с майката на един форумец и т.н.),защото и да искаме не е възможно да обърнем внимание на всички които се нуждаят. За ваша информация най-пресните писма са за момиче болно от левкемия(много тежък случай),за дете чакащо за трансплантация на бъбрек и за жена ,чакаща за трансплантация на бъбрек.
Какво да направим - да ги пуснем ли и тях във форума? Ами имаме още около 15 такива мейла от последния месец и тях да пуснем?
Просто не е възможно...
Поради тази причина Жоро реагира така.
Вече казахме за този случай за изложбата "Движение",че ще говорим със съорганизаторите и ако те също са съгласни ще действаме.Не виждам какво има да се обсъжда тук повече.
Автор: Stoevmobile   
Дата:   07-06-05 00:07

boni,
пуснете ме за Модератор на ФФ за един пробен срок само бе [smile]
Година, примерно....
?
[smilie6]
Дата:   07-06-05 00:10

Ами да го напрвим традиция.Съгласен?А относно копирането на снимките за Моника мисля ,че мога да помогна ,както и много други.Но целта всеки може да си даде идеята някъде.А къде другаде ако не във фото форум.Нали става дума за ФОТОизложба?
Дата:   07-06-05 00:12

(упс, успамих неподходяща тема, излизам)

Копирането на снимките е уредено отдавна.
Не можем да превръщаме в традиция такива неща,защото ще бъдем заляти и не ми е ясно по какъв критерии ще ги избираме.
Аз съм съгласен да предприемаме такива неща,само когато е в беда някой от фотографската общност.
Автор: Junior   

kakto sam kazval i predi - blagotvoritelnostta e kovaren porok - zapochvash ot dobri namerenia, a varshish vredni (za obshtestvoto, a ne za individa) deiania... sorry che zvuchi jestoko... welcome to the real world...
Дата:   07-06-05 00:16

Ок разбрах те.Няма смисъл да спорим излишно грехота е.Но когато някой фотограф е в беда значи ли ,че един шофьор примерно не трябва да му помогне.Ако си много против темата ми кажи ще спра.ОК.
Автор: elrisha   
Дата:   07-06-05 00:20

zinoviev , мисля,че е време да спреш! ДА!
каза ти се какво може да се направи по въпроса!
Дата:   07-06-05 00:21

ОК спирам.Просто не мога д аразбера защо се спират теми ей така.Лека нощ на всички[smilie5]

Публикацията е редактирана (07-06-05 00:23)
Дата:   07-06-05 00:23

Не ,ти не ме разбираш. Аз ти казвам,че след 5-тата тема от подобен род ,хората ще им омръзне и ще се покрият. Не може да се прекалява а и на какъв принцип ще избираме нуждаещите се? Те са много..
Като искате да се мисли креативно в тази насока - по-добре е да се организира една мащабна изложба ,разкриваща проблемите в БГ - социлани проблеми,скапани болници,изнемогващи деца в домове и т.н. и това да се раздуе мощно ,за да е шамар за обществото и управляващите.Такова нещо би довело наистина до реален реултат и верижна реакция ,а не събиране на жълти стотинки от няколко форумци.
Дата:   07-06-05 00:25

ОК ,Бони лека.От части си прав.[smilie24] [smilie5] [beer]
Автор: borissov   
Дата:   07-06-05 00:25

Съгласен съм с Бони и Джуниър.
Дата:   07-06-05 00:30

Спомням си разказът на Уилям Албърт Алард, който снимайки в Перу, се натъкнал на малко овчарче, чиито овце били помлени от едно такси. Детето било ужасено, защото това била прехраната на семейството му...Алард казва "...можех да му дам някой долар,но не го направих, защото нямаше смисъл да уча тези хора да искат пари от всеки човек с фотоапарат. Но направих няколко кадъра, за които се преборих да излезнат в списанието на всяка цена. Резултатът беше - хиляди долари помощи, получени от семейството на детето, с които бяха купени нови овце и беше купена нова помпа за вода на селото, а остатъка беше вложен във фонд за бедни ученици от Андите.
Съзнавам,че през годините съм правил снимки, които са забавлявали хората и са им доставяли удоволствие. Тази снимка обаче е променила нечий живот за добро..."

Това е пътя според мен и по този начин можем да бъдем много по-силни, а не като събираме жълти стотинки...
Дата:   07-06-05 01:00

[smilie8]
Автор: reza   
Дата:   07-06-05 02:09

:) дааа....хубаво е това, което казваш за мащабната атака, но имам чуството, че е малко невъзможно. Незнам защо..винаги ми е било чудно..това са неща, които се виждат от всички, само не и от тези, които реално могат да направят нещо по въпроса.

Може би в затворената тема се бях развихрила повече...вярно че по единично няма да спасим света, вярно е, че на хората ще им омръзне да помагат и ще се покрият...
Апелът ми не беше толкова за събиране на левчета...а за някаква реакция...да се покажем като общество, което не иска да бъде сляпо.

Както и да е.Каквото и да направите ще е добре.

Едва ли бих подхванала подобна тема в този форум, но когато я видях...неможах да се сдържа.
Автор: holden   
Дата:   07-06-05 03:12

Мда, назадваме, както обичаше да казва моята учителка по Химия. Реза е права (в затворената тема), че ние посетителите на ФотоФорум сме едно малко общество. Вярно е, че ни свързва една обща тема, фотографията, но не мисля, че само това трябва да е темата на всяко съобщение във форума. Трябва да има и "Петъчен хумор", и офтопици за сбирки и ваканции, не само за фотография.

Тези от нас които четат английски сигурно знаят за форума на Rob Galbraith, който е пълен с полезна информация, но е страшно сух. По което и време да отидеш, има най-много 15-20 човека да четат нещо из темите. А тук мисля че идват по няколко хиляди уникални потребителя всеки ден. Не мисля, че повечето са тук за да научат последните новости във фотографията--за това си има dpreview и куп други страници. Повечето от нас идват защото тук е весело, и кажи речи се познаваме един друг, макар и само чрез никове и авторски снимки. Ако темите бяха само за софт боксове и филтри, щяхме да станем като форума на Роб.

Това за офтопиците. За детето: Бони е прав, че не можем да помогнем на всички, и за съжаление ако помогнем на един, другите ще ни скочат на гърба и те да искат помощ. Аз затова се радвах, че Диджитал предложи да събира той парите, защото не искам да ми пишат името на страницата на детето. Защо трябваше да го банвате него просто не мога да разбера. Човекът само се опитваше да помогне (или аз съм прекалено наивен).

Последно: за цензурата. Дъвкано е стократно. Това е ваш сайт, и вие си имате съответните правомощия. Ние не спорим дали е легално, а дали е справедливо и уместно. Не знам дали САС ще се навие да имплементира някаква система на оценяване на теми, както е например в СликДиилс. Там като се появи някой изрод и започне някоя глупост, хората му слагат долен палец и темата потъва в забвение. Интересните теми разбира се получават горен палец. По този начин ние сами ще се цензурираме. Да живее демокрациата!

Хайде стига съм писал, че се изтърка клавиатурата [smilie19] .
Дата:   07-06-05 09:34

A изобщо прочетохте ли какво написах и примера с Уилям Албърт Алард или въобще не си направихте труда да вникнете?
Автор: J0R0   
Дата:   07-06-05 09:57

Зиновиев, казах ти има си места за такива начинания, ако не ги знаеш къде са, ще ти ги покажа.
Всеки трябва да си знае работата.
Като искаш да се занимаваш със спасяване на хора - запиши се в организация за спасяване на хора, а не превръщай фотоклуба в такава.
Виждам че си пуснал тема във Фото Култ и там харесват идеята ти.
Така че - пожелавам ти успех в реализацията на изложбата.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена