Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Я се вижте отново ... 2
Автор: ФОТО   
Дата:   05-05-05 13:50

admin, немисля че има нещо обидно в темата за да се заключва.
admin, няма да коментирам... Гузен, негонен бяга...
 Re: Я се вижте отново ... 2
Автор: Brummaker   
Дата:   05-05-05 13:52

ти явно не можеш да четеш между редовете...

https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif

Автор: ФОТО   
Дата:   05-05-05 13:54

[smilie11] [beer]
Автор: azazelo   
Дата:   05-05-05 13:54

Щом продължаваме:
Rebellious
Имаш основание. Малко си краен, но такива са правилата на естествения подбор. Това включва и идеята, че по добре организираните групи, имат по голям шанс за оцеляване (оценяване), но аз лично го приемам като напълно естествено. Важното е да се снима и да се развиваш, а не кой как те оценява. Добрата оценка е просто допълнителен бонус.
Дата:   05-05-05 13:57

ФОТО,

в другата бях писал че тази тема си е готова за спамване...

а колкото до темите - ами на който не му харесва...знаеш как ...

затова го написах горното...
[beer]

Автор: Avi   
Дата:   05-05-05 14:07

Brummaker написа:

> ФОТО,
>
> в другата бях писал че тази тема си е готова за спамване...
>
> а колкото до темите - ами на който не му харесва...знаеш как
> ...
>
> затова го написах горното...
> [beer]
>

тука малко противоречия, Бруме - хем на който не му харесвали темите да си заминава, хем ти решаваш, че някоя била за спамване... що и ти не я подминеш, кат не ти харесва?

ми верно си е тва дет го казва ребелиус, треа да си сляп за да не го виждаш, па и Гуруто скоро имаше изказване "тоо форум сме си в него от едиколко си години и шси праим кот си знаем - ти си заминавай", което е доста красноречиво...

толкоз от мене - форума е тва, което го праат потребителите, добър - лош, за всеки различен, драма няма.
Автор: volokin   
Дата:   05-05-05 14:09

Бони, да може и да няма сайт с повече фотографска информация, но това не значи, че тук бъка от такава. Истината е, че информацията клони към нула. Аз не смятам, че въпроси от рода какъв апарат да си купя огледалнорефлексен или компактен са фотографски, щото този който ги задава, можеше поне малко да си направи труда да почете и да зададе по-компетентно.
А темите които излязоха в последно време няма да коментирам.
Не трябва да се мери с два аршина.

Интересно що така в немски форуми а ла
http://www.phototec.de/frame39.htm изчитам всичко, дори това, което не ме интересува, а тук започнах да подбирам не само темите които да чета ами и авторите, т.е. които да не чета, и трябва да ви кажа, че количеството на нечетените теми нараства [smilie2]

Бони, ти естествено може да ми кажеш, ми стой си там и аз може наистина да не влизам повече тук, ама мислиш ли че това ще ни оправи сайта??
Не мисля че Ребелиоз е нагрубил някой, мисля обаче че с такива призиви като неговите няма да се стиге до никъде, просто няма кой да го чуе.
Вчера Жоро зададе въпроса; ''има ли смисъл?'', аз бих го перефразирал, има ли смисъл от този форум в това му състояние?

Не ми се сърдете, но не си ли задавате въпроси що хора като Х, У, рядко пускат теми, а има какво да ни кажат (визирам някой профи фотографи). Не мисля че нямат време, а по-скоро не им се занимава, като знаят аудиторията тук...
Знам, че е трудно да се модерира един форум с такава големина, но мисля пътят не минава от другаде, ако изобщо имате някакви цели, иначе ако това е форум за вицове или забава, си оттеглям изказването, сори не съм го разбрал...Но не бих го нарекъл фотографски.

И накрая едно положително нещо: с въвеждането на опцията за изключване на анонимните изчезна и боклука от коментари, или поне намаля значително. Значи има решения, трябва да ги търсим само [smilie3]
Автор: Todd   
Дата:   05-05-05 14:09

А бе тия хора са много интересни !!!! Говорело се за фалоси , за това дали техниката правела фотографа , за черен хапарат и т.н .
Добре де - а за какво да приказваме ????????
За това колко % съм десатурирал еди коя си снимчица ли ? Или де да знам какви други фото термини дето си ги приказват профитата ???
Някой май забравят че тук повечето хора са любители а ??? Демек - извън професионалните им занимания .[smilie19]

Дата:   05-05-05 14:12

Тод, само ако знаеш за колко неща може да се говори, ама, ти явно си далеч от фотографията, сори, много сори [smilie23]
Автор: nsirakov   
Дата:   05-05-05 14:15

ВОлокин - не може сите да сме на вашето ниво... колкот и да ми се иска...
Дата:   05-05-05 14:16

Ави,

прав си [smilie24] за кръговете то се вижда от километър и аз затова по изключение гласувам вече...ей така...ако нещо и така...иначе е нормално да разглеждам някои автори, които познавам, а вече гласуването...казах ти...

да де - аз малко по- хард : не подминавам само, а когато съм на кеф : спамммммм...[smilie18]

[beer]

Автор: Avi   
Дата:   05-05-05 14:20

Brummaker написа:

> Ави,
>
> прав си [smilie24] за кръговете то се вижда от километър и аз
> затова по изключение гласувам вече...ей така...ако нещо и
> така...иначе е нормално да разглеждам някои автори, които
> познавам, а вече гласуването...казах ти...
>
> да де - аз малко по- хард : не подминавам само, а когато съм на
> кеф : спамммммм...[smilie18]
>
> [beer]
>

нема икона на ръкостискане, ма е хуу да се разбираме :)
Дата:   05-05-05 14:22

Сираков, ми не знам на какво ниво съм, но мога да твърдя, че поне 30 % от информацията съм я получил от такива форуми, щото хората говорят за фотография, ако искаш мога да ти преведа няколко въпроса на темите, за да видип какво се коментира там и да сравниш тук, а не някой да ми твърди, че нямало за какво да се говори...
Дата:   05-05-05 14:23

https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/olie6239.JPG
http://www.thegifcollector.com.ar/images/comics0505/TgC_comic142.gif

[beer]

Автор: Rebellious   
Дата:   05-05-05 14:29

Дали ми харесва или не ,не е важно. Не търся светлината на прожекторите ,но и имам правото както всички останали и смятам,че няма нищо обиждащо в това да кажа мнение ,което по принцип май не е само мое ,нищо ,че е по-добре явно да се правиме ,че не забелязваме тенденциите тук.

За мен,този форум е нещо повече от залъгалка-разтоварка и затова не приемам чорбаджийския тон -"пътувай като не ти харесва"! Най-малкото не мисля,че съм се държал по начин, оправдаваш такова отношение !

Абсолютно подкрепям да се закриват теми с явно груб тон,обиди и недопустимо отношение към който и да било ! Но е факт ,че admin видя нещо такова тъкмо в тази тема, интересно защо. Кой обидих? Преминах ли добрия и възпитан тон с нещо ,въпреки ,че бях провокиран? И кога съм го правил това,кога? Да,за админа е най-лесно да квалифицира нещо и да мотивира постъпката си с общи фрази и под вездесъщото "админ". Има правата,не го оспорвам. Но не смятам,че е заслужено това!
Да си админ ,това значи и да имаш отговорност и доста да помислиш дали не ще сбъркаш с определена репресивна мярка !

P.S. Не съм от хората дето се приемат толкова насериозно ,че да се обиждат и да се пръждосват обидени. Да се приемеш за неразбран и обиден и да напуснеш,това е просто слабост и безхарактерност. И рай за изброените примери в една друга тема...

С уважение към всички ,дори и към тези,дето ме питаха веднъж кога покрай сухото са изгорили и суровото ...

Дата:   05-05-05 14:31

ето ти няколко въпроса които си задават хората там:

На каква дълбочина влиза светлината във филма и осветява кадрите?
Ръчно оцветяване на чернобели филми?
При Три-Х не ми се получава острота, какво не правя както трябва?
Коя фирма производител стои зад Фото Райнхард-филмите?
Агфа Ноитол Концентрат?
Прекалено плътни негативи, чрез употребата на светкавица?
Участие в изложба.
Тюркоаз-тониране при РА-4 процес, какво да правя?
Бета стойност?
Фиксаж, хим. съствки сам?
Шпур СД 2525?
АПХ в А49?
......................................................................
.....................................................................
колко от поставените въпроси се разбират изобщо тук от колко процента от народа?
Това е само форум за аналогова техника, в дигиталните форуми не е другояче, във форумите на Канон, Лайка, Никон е същото.....
Айде направете сравнение с нашия форум ....[smilie2]

А забравих да кажа, че темите не са подбирани, а подред карани, и така върви до края...

Публикацията е редактирана (05-05-05 14:34)
Автор: wsgar3   
Дата:   05-05-05 14:38

volokin

много си прав...струва ми се подходящо
https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/jowg7019.JPG
http://pages.cthome.net/itv/faq_bart.gif

мислех, че това е място където можеш да научиш нещо и да се забавляваш. Меренето на тва кой е по-по-най май беше на друго място.
Автор: Божидар   
Дата:   05-05-05 15:01

Волокин, а там да си видял отговор от админите, заснети(всичките накуп) в поредица кадри, натаралянкани до козирката?!:)))))
Нема се пуашиш копеуе!
Булгар, булгар!:)))
Ей сеа ша доди бай ви Админ да ва изплющи, като затвори темата!:)))))
Автор: boni   
Дата:   05-05-05 15:06

volokin,zachto ce obrachtach kum men ne razbrah
vmesto da ci cheschete eszicite - daite primeri za nedoocenesni cnimki i za preoceneni takiva cpored reiting b
drugoto ca prazni prikazki i ala bala
chupi mi ce klaviaturata,i zatova picha taka
Автор: acidness   
Дата:   05-05-05 15:11

сега да кажа и мойто мнение - отскоро съм в този форум, отскоро съм и във фотографията - една година и няколко дена.....
няма да спра да гласувам и коментирам нещата които ми харесват и тези които не ми харесват - това е идята на форума... по този начин и аз се уча... благодаря на всички, които через коментарите си ми помагат да се уча... за въпросните кръгове....хммм, навсякъде в тази държава е така... затова почнах да пускам снимките си и във фото. нет - там добивам реална представа кое ми куца и кое не ..... СНИМАЙТЕ И СЕ ОБИЧАЙТЕ, от сърце пожелавам на всичики успех и реализация
Автор: avela   
Дата:   05-05-05 15:12

volokin, Rebellious, не ми харесва назидателния тон и стремежа към превъзпитание.
тук все пак пълнолетни хора има, а всички общества си развиват някаква собствена динамика. пък и хората имат една естествена, базирана на личната им интелигентност избирателна способност.
исках да кажа- свят шарен, хора всякакви, никой не е длъжен да се грижи за нечия комфортност.
според мен, ако ви боли за нещо конкретно- в конкретната тема или снимка.
пък драмата"смислени" теми- ами погрижете се, отворете си, водете си темата в посока, която ви интересува... сигурна съм, че ще се включат по подходящ начин достатъчно.
Автор: Георги   
Дата:   05-05-05 15:19

ребелиос колкото е грешно това да има агитки, толкова е грешно и това, което се опитваш да наложиш.

ама айде моля ти се, искаш ли да направят хората ретинг Р, където само ти да казваш, кое е добро (като по-разбиращ и с по-добър вкус от всички тука).

без да се сърдиш ама ти е бая жалка темичката. бля бля бля и общи приказки. да беше дал поня някакви конкретни неща, които визираш.

всеки има право да гласува/коментира неща, които го кефят по негови си критерии. и не е твоя работа какви са те. събувствам ти, че ти разваля душевния мир ама просто пропускай неща, които не те кефят.

а темата не беше за затваряне, то и без това нямаше нищо конкретно - нито никове, нито снимки.
Автор: boni   
Дата:   05-05-05 15:20

az kazah - bez konkreten primer - vesichko e ala- bala ,prikazkata za cesctrata i t.n.
bojidar niama da go komentiram toi e iasen[smilie18]
rebelius - da dade primeri ot meesechnite reitingi b, inache ci miclia che govori prednamereno
Дата:   05-05-05 15:20

Бони, не ме разбра.
Не страва въпрос за недооценени, ама изобщо.
Става въпрос за темите във форума, дори дадох сравнение с немски подобен, т.е. какво се говори в един фотографски форум. За съжаление не мога да посоча Лайка и Никон щото са с акаунти, но и там не е по-различно от този който посочих по-горе.
Твърдя, че във форума темите за фотография са изчезващо малко. Дори факта, че сега пиша по тази тема, която е свързана с форума като цяло, а не с фотографията говори достатъчно.
Според мен е време да модерирате с по-драстични мерки .
Гледам че Божидар пак се намънал в темата, сигурно пак нещо за децата в Африка говори, не го чета вече, ама не само той, не ми се дават повече примери, но офтопиците във форума са в пъти повече от темите в които има наистина нещо за фотографията. Време е да модерирате, това имах предвид, Ребелиоз беше прав в доста от нещата. (това за групичките не съм съгласен).
Всъщност всичко опира до това какви са ви целите. Поп-фото-форум а ла тип папараци разговори или фото-форум, мисля ме разбираш.
Повярвай ми, не съм изцяло за сух форум бъкан с химични рецепти или тестове на динамики на матрици, ама пък форум пълен с оф-топици , т.е. преобладаващо пълен с такива не може да се нарече фото-.....
Автор: Frida   
Дата:   05-05-05 15:21

ребята, давайте будем друзями! [smilie8]

Публикацията е редактирана (05-05-05 15:21)
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

Тази тема е затворена