Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ако внеса от чужбина фотоапарат ще се "омитява" ли?
Автор: svetli_pip   
Дата:   21-04-05 12:19

могат да ми донесат от Англия и незнам дали ще трябва да се плаща още нещо на нашата мила граница

Отговори на това съобщение
 Re: ако внеса от чужбина фотоапарат ще се "омитява" ли?
Автор: neuromancer   
Дата:   21-04-05 12:22

ако го носят с тях като собствен, няма да се обмитява, ако ти го пратят колет ще си платиш 20% ДДС
ти си около петдесетият който пита това

Re: ако внеса от чужбина фотоапарат ще се
Автор: svetal   
Дата:   21-04-05 12:41

обяснявам за всички тъй като това ми е професията.
ако е цифров апарат се плаща само 20%ддс
ако е лентов се дължи и мито 8,6% +20%ддс
за обективи 6.7% мито +20%ддс
ако някои се интересува за нещо друго може да ме пита на е-маела или на icq

Публикацията е редактирана (21-04-05 13:23)

Автор: explorer   
Дата:   21-04-05 13:49

svetal, надявам се да не си митничар [smilie7]

Дата:   21-04-05 13:55

не митнически агент съм[beer]

Дата:   21-04-05 13:59

Абе това малко като във стария (но все още актуален) виц за Енергото и ВиК [smilie5]

На една такава митническа "агентка" и плащах уж да движи моите неща, пък тя се опита (ей така, между другото), да ми пробута да подпиша един документ, че се отказвам от едни пари в полза на държавата (като че ли аз съм малоумен и не гледам какво подписвам). Предполагам че за да си в тази професия се иска да имаш яки връзки в митницата, и услугите са двупосочни.

Автор: PLAGIATO   
Дата:   21-04-05 14:05

вместо да му говориш накриво кажи 10х
за тая информация по принцип се плаща

Дата:   21-04-05 14:09

[smilie9] explorer нещо се обиждаме на професия ли[smilie9] .опитвам се да помагам на хората тук със съвети(безплатно) така че спри се малко.

Дата:   21-04-05 14:20

svetal, извинявай, нищо лично. Просто съм алергичен на тема митничари (добре че все пак не си митничар де) и митници. Сори, но след политиците, митничарите са най-корумпираните и най-наглите в нашата държава.

Автор: reza   
Дата:   21-04-05 16:31

explorer
ти доктори не познаваш ли бре?
а катаджии?

Автор: doc   
Дата:   21-04-05 17:00

kogato kupuvash tehnika(ili drugo) ot cujbina, ti plashtash dds, po tehnite standarti, shtoto e vkliuceno v cenata! zatova umnite hora ot beliq svqt sa syzdali "obezmitqvane": do 48 casa ot zakupuvaneto trqbva da vzemesh edna belejka ot magazina ot koito q kupuvash, koqto pokazvash na letishteto(imat si specialno gishe)i ti iskat smetka v syotvetnata strana, na koqto ti prevejdat parickite ot suotvetnoto tqhno dds!
i logikata iziskva, kato se vyrnesh v Bg da go kajesh tova neshto i da platish dds po nashte standarti i zakoni! tova e magiqta! no kato vlizash v stranata nqma da kajesh razbira se tova, a prosto ti e licniq aparat i gotovo;
vednuj mi se naloji s Fr za druga stoka i stana bez problem i bez izmama!!!
tova e ot men i uspeh!

Дата:   21-04-05 17:16

reza, всичко това хем е оф топик... но като се замисля, май не е съвсем оф топик, нека знаят хората какво ги чака при внос на техника, и защо цените на вносителите са толкова високи. Така че, аз ще напиша каквото имам да казвам, пък който не го интересува - да не чете.

Докторите и катаджиите изобщо не са в класациите. На доктор скоро не съм ходил, но съм чувал че имало и честни такива, а преди седмица един приятел се отърва с някакви си 20 лева само при именит специалист. Катаджиите и те обикновено се задоволяват с 20-тина лева, пък са ми и симпатични (кратък виц - Спира катаджия един и почва да го проверява. Добре, ама на шофьора всичко му е изрядно, и катаджията се чуди за какво да се хване. Накрая шофьора пита - "мога ли да тръгвам", а катаджията сърдито отговаря "ами тръгвай, щом нямаш сърце")

За сравнение, как стоят нещата с митниците. Познат вкарва, да речем, дрехи от Азия. Декларира каквото декларира, и излиза, че трябва да плати мито от около 5000 лева. Митничарите му казват - дай ни 5000 лева на нас, и ние ще ти го вкараме безмитно. Човека обаче се дърпа - че като е така, ще ги дам на държавата тия пари! Аааа, няма да стане, отвръщат ония с усмивка. Ще ти разкажем играта, веднага ще открием нередности, освен това внимавай - нали пак ще внасяш?

А законите в нашата мила Родина са така направени, че винаги си виновен. За какво - все ще се намери нещо. По-специално, как стоят нещата с митниците - ами например, знаете ли, че всичко, което съдържа някаква електроника или оптика е "стока с двойна употреба", и за вноса и се изисква специално разрешение от Министерството на Търговията? Ако решат, и за един уокмен ще ви накарат да представите куп документи! Може да си абсолютно изряден във всяко едно отношение - митничарите ще намерят за какво да се хванат. Затова всички минават по втория начин - ползват услугите на митническа агенция, която има връзки в митницата. Тия и слон ще ти вкарат ако трябва, срещу заплащане за подходящите хора, и шефовете на митницата (барабар с агентите на короната) изобщо няма да разберат, че даден ТИР или контейнер е влязъл в България.

Сега гласуваха специални правомощия на митничарите. Да можело да запечатват офиси и да блокират фирми до 6 месеца за да разследвали незаконен внос! Без прокурорско нареждане, ей така, решават - и го правят. Сещате се в какви случаи. Не се наядоха, ей... не знам ние обаче защо продължаваме като овце да търпим всичко? Идват избори - мислете с главите си.

Дата:   21-04-05 17:33

Explorer,гледаш на всичко "черно и бяло а светът е сив" не е мястото тук да ти обяснявам къде си прав и къде грешиш.
темата бе за митото на апарати и бъди сигурен че ако ти решиш да си обмитяваш апарат никои няма да ти направи проблем нито да ти поиска рушвет,за разлика от други страни в Европа в които ти сам без митнически агент не можеш да стъпиш в митница а камо ли да си обмитяваш апаратчето.
и хаиде успех в [shtrak]

Дата:   21-04-05 17:38

А, разбира се, за един апарат изобщо не е толкова сложно, не исках да обърквам хората. Даже ако ти го изпратят по пощата, ако имаш късмет можеш да минеш и без ДДС (или ако го носи човек). Аз говорех по принцип.

първа  назад  1     всички  напред  последна