Автор: n1x0n
Дата: 12-04-05 11:17
"EF 17-40/4L дава по-добра картинка за предпечат "
Това как да се разбира?
Не знам какво и как снимаш, но точно 17-40L има чувствително повече CA сравнен с тези обективи от L серия с които съм работил /24-70/2,8L, 70-200/4L, 70-200/2,8L/. Това е факт, който констатират всички снмащи с този обектив. Има категорично повече CA и от споменатия Tamron 17-35, който действително е добре оптимизиран за работа с DSLR-и.
17-40L е относително стара разработка като оптична схема и това не ме учудва изобщо. Неговата сила е в друго - здрава, стабилна механика, добра рязкост от край до край, много малко flare при работа в контра и добра оптична схема, която осигурява доста равномерна рязкост при различните фокусни разстояния.
Рядко споменавана истина е че на бленди 8-11 разликите в рязкостта /особено в центъра на кадъра/ между обективите от "нисък и среден" и "среден и висок" клас съответно, са в пъти по-малки от разликата в цените им - понякога дори неосезамо малки. Истината се вижда когато отвориш блендата докрай или снимаш на контра или пробваш да фокусираш в някоя тъмница - тогава високия клас почва да "говори".
|
|