Автор: assens
Дата: 21-02-05 01:09
Тончо, явно си в час с нещата. Виж, основната разлика м/ду SD9 и SD10 е това, че в "новата" матрица са добавени микролещи. (Другото е, че 10-ката работи само с един вид батерии).
Другите подобрения са само фърмуер/софтуер. Софтуера за пост процес е еднакъв. Относно матрицата, микролещите позволяват да се повиши динамичния обхват, както и да се повиши светлочивствителността.
Разбира се, че 10-ката е по-добра от 9-ката. Когато аз взех 9-ката, разликата беще от около 600-700 долара, и предпочетох да си взема добри обективи за нея, вместо да си взема 10-ка със скапани обективи. В интерес на истината аз също си взех пакет, но китовите обективи не ги използвам. Дори си взех и едно филмово тяло :)
Да знаеш, че на Сигмата ауто-фокуса е много зле.. май си е най-зле от всички, така че ще трябва да го преживееш.. за сметка на другите и качества. Също така, ТТЛ-а на светкавицата нещо не работи :) ама и това се преживява..
Аз лично мисля дали да не взема и една 10-ка скоро, само да се видя с малко пари, че ми гепиха колата по нова година, и сега още връщам заеми, щото се набутах извънредно за друга :(
Ако си ценител, и не ти е необходимо ИСО > 400, бърз автофокус, и бърза камера, сигмата е най-доброто за тези пари!!!
По отношение на цена/качество, по-добър апарат не съм срещал.
Прочети този тред: http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1027&message=12313177
препоръчвам ти да прегледаш този форум.
|
|