Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся зарядно за Ixus40
Автор: stoicho_k   
Дата:   14-11-05 09:51

Спешно търся зарядно за Canon Ixus40.
 Re: Търся зарядно за Ixus40
Автор: apm   
Дата:   14-11-05 10:20

Аз имам Canon IxusIIV и си направих зарядно от един GSM-ERICSSON R320- батерията му беше със същия капацитет и досега не съм имал никакви проблеми/вече стана година/. Освен това телефона ми излезе 50лв, а за ново зарядно ми искаха 150лв. Вида на телефона е без значение- само да може да работи със литиево-йонни батерии.
Автор: stoicho_k   
Дата:   14-11-05 11:03

Можеш ли да ми дадеш повече информация, как си направил зарядно от GSM?
Дата:   14-11-05 11:42

Изтърбуших оригиналната батерия защото беше вече издала багажа, но само махнах литиеово-йонния елемент - електрониката я оставих. Самата батерия е свързана към електрониката с два извода.Като я махнеш към тези два извода - плюс и минус запояваш два кабела, които се изкарват извън батерията и към тях трябва да свържеш оригиналната батерия на фотоапарата.Тази последната операция аз я направих като на малка печатна платка запоих от разглобен USB накрайник златните перца така, че да контактуват с контактите на батерията. На описание звучи сложно, но на практика е елементарно- изработката ми отне 15минути.Ще си снимам изобретението и всичко ще ти стане ясно. Ще ти пратя снимката на мейла.
Само едно нещо трябва да се гледа като си търсиш GSM за тази работа- той трябва да може да работи и да зарежда литиево-йонни батерии и те да са с такова напрежение и капацитет като батерията на фотоапарата. Моят ERICSSON R320 имаше оригинална батерия 3,6V/850mAh точно колкото е на CANON-а.
Автор: ahab   
Дата:   14-11-05 16:15

Я след като го снимаш качи изобретението в профила - да го видим всички.

Идеята звучи много интересно. [smilie24]
Дата:   15-11-05 18:12

Както обещах има снимки в профила ми. Дано са ви полезни.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.