Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Предложение към админа - секция за рейтинг на продавачите в базара
Автор: pifakiz   
Дата:   19-09-08 11:00

Здравейте колеги!

Дано не се сметне за нахално от моя страна, че пускам подобна тема, но реших да се престраша, и да го направя![smile]

Имам предложение към администратора на сайта, да се направи отделна тема "рейтинг" , която да стой първа в секцията "базар"/и в трите категории - Цифрова техника, Аналогова техника и Аксесоари/, в която да се отбелязва рейтинга на коректните, и некоректните продавачи в базара!
Например с "+" и "-",от доволни или недоволни потребители, които своевременно да се отчитат!

По този начин да се сформира и рейтинга на отделните продавачи и купувачи!

Мисля, че имаме нужда от подобна секция във форума!

На всички ще е доста полезна!
По този начин ще можем да се предпазим, до някаква степен от некоректните потребители, и от друга страна - да имаме известна сигурност, когато купуваме нещо от непознати потребители - било то на ръка, или чрез куриер!

Благодаря ви за отделеното време, за да прочетете моето предложение!

Дайте и вие мнение по темата, за да знам дали съм единствен с такова желание![smile]

Поздрави[beer]

Re: Предложение към админа - секция за рейтинг на продавачите в базара
Автор: GenaDP   
Дата:   19-09-08 11:10

Преди да се пише, желателно е да се мисли. Знам, че за мнозина това е трудно, но си заслужава усилието...
Дата:   19-09-08 11:19

Много остроумно...........

Според теб в другите форуми хората не мислят ли, че си имат подобна секция.....

П.п.От подобни "мнения" се опасявах, и май ще излезна прав!Не че обръщам внимание...[smilie5]
Дата:   19-09-08 11:29

И кои са тез "другите форуми"?
Автор: ghik   
Дата:   19-09-08 11:36

според мен ще е по-лесно ако има "търсене" в базара, защото ми е писнало да се ровя напред назад из страниците и да се чудя тази обява дали я проверих или не. ако има "търсене" пишеш си примерно Никон Д200 натискаш си търсене и сайта ти ги сортира по дата.
Автор: lithos   
Дата:   19-09-08 11:36

Сега си вдигни очите малко по-нагоре - да с червеният надпис [smilie18]
Автор: varushev   
Дата:   19-09-08 11:37

То има търсене, но просто вади всички мнения по една тема едно след друго вместо да вади отделни теми. И GenaDP - само един сайт ще ти дам - ebay :)
Дата:   19-09-08 11:41

GenaDP - само един сайт ще ти дам - ebay :)

Когато си прост, то е завинаги. Но с/у 50лв. бих се опитал да ти обясня каква е разликата м/у форум и търговски сайт...
Дата:   19-09-08 11:43

http://www.smartphones-world.com/forum/
http://forum.pocketbulgaria.com/
http://www.kaldata.com/forums/
http://forums.data.bg/
http://www.tuning.bg/forum/

За момента се сещам за тези, защото често пиша в тях!
Сигурен съм, че има и много други!

Несъм написъл тема с предложение, просто така!
Реших, че подобно нещо ще е полезно за всички!
Не съм вярвал, че думите ми ще се изтълкуват по този начин![smilie11]

Ако искате изстрийте мнението ми[beer]
Дата:   19-09-08 11:48

Малко акъл се иска, за да се види, че по тези места някой седи и прави класация по писма на читатели. Ако си мераклия, можеш и ти да се захванеш да го правиш тук - само пиши на админите да ти сложат темата най-отгоре.
Дата:   19-09-08 12:19

А пък също така, не се иска страшно много акъл, за да прочетеш внимателно какво е написъл някой!
Но ти явно го нямаш достатъчно, за да направиш подобно нещо!!!

Просто правя предложение, и запитване, за да се види дали хората са съгласни да има подобна секция!!!

Едва след това ще се помисли за това, кой ще го прави, и всички други подробности!!!

Първо каза, че никъде няма подобна секция в другите форуми!
ДОКАЗАХ ТИ, ЧЕ ИМА!
Сега пък се хвана за това, кой ще го прави!

Защо не престанеш да ръсиш глупости???
Дата:   19-09-08 12:34

Едва след това ще се помисли за това, кой ще го прави, и всички други подробности!!!

Както рекох в началото, първо трябва да се мисли, сетне да се пише. Не обратното.

Иначе и аз бих предложил да се раздадат по 1000лв. коледни на всички пенсионери. Ще направя предложение, ще видя кои са съгласни, кои - против, и ако се приеме - чак тогава ще седна да мисля от де ще дойдат парите... [smilie19]
Автор: freebie   
Дата:   19-09-08 12:46

Аз съм твърдо ЗА да има рейтинг на продавачите в базара.
Относно безмисленото набиване на постове... Не виждам статистика на това кой колко поста има, така че - набивачите - не се хабете...
Дата:   19-09-08 12:47

Всички са "за", ама някой друг да я свърши работата... Айде като сте толкоз отворени - почвайте да го правите рейтинга.
Дата:   19-09-08 12:59

Според мен няма да ми е никакъв проблем, веднъж месечно да се разгледа темата "рейнитг", и да се отбелязва на всички колко "+" и "-" имат!

Само да кажат всички, че са "за" идеята, да се направи подобна тема, и с няколко колеги ще се заемем с това!

GenaDP - това [smilie19] , което го посказваш си е за теб в случая!

Точно заради такива като теб, нямам желание да правя подобно нещо!
няма да ми е никакъв проблем да актуализирам слисъка с рейтинга, веднъж месечно!
Но от такива "индивиди", като теб, ми е писнало във всички форуми, и ми се убива всякакво желание!!!
Автор: ivan.draganov   
Дата:   19-09-08 13:02

Добра ти е идеята Пифакиз ,и аз съм за [smilie24] !
Дата:   19-09-08 13:07

Само да кажат всички, че са "за" идеята

Кои "всички" бре, овча мисъл? Всички регистрирани във форума ли ще чакаш да ти се изредят във темата?

Като имаш мерак - сядай и го прави.

Точно заради такива като теб, нямам желание да правя подобно нещо!

Естествено, че нямаш. Искаш някой друг да го свърши.
Дата:   19-09-08 13:24

Добре бе "птичи" мозък - не ти ли мина през акъла, който явно нямаш, че сам не мога да реша да има подобна тема "рейтинг", и да я направя сам!
Голям умник се извади бе!!![smilie23]

В смисъл, че ще трябва администратора на сайта да потвърди, че е съгласен с моята идея!!!
Да сложи темата първа във секциите, да даде права само на хората, които ще правят рейтинга - да могат да променят първата страница с рейтинга, за да описват само те кой колко + и - има!

Чак след подобно нещо, можем вече да преминем към по-сериозни действия!

Точно заради такива като теб, няма да направим нищо!!!

Стига си писъл простотии, с чиято помощ за пореден път доказваш интелекта си!!![smilie5]
Автор: sashot   
Дата:   19-09-08 13:29

Идеята е добра, хубаво ще е да се реализира.
Бих допълнил да има рейтинг и за купувачи, пак по примера на е-бей, защото при всяка сделка рискът е разпределен между двете страни. Дали поравно или по братски, това е друг въпрос.
Дата:   19-09-08 13:32

Админа си има е-майл, умнико. Като искаш да го питаш нещо - пишеш му писъмце... И нищо не ти пречи да си редактираш 2-ри постинг вместо първия.

да даде права само на хората, които ще правят рейтинга - да могат да променят първата страница

Явно досега не си успял да узрееш, че само автора на даден постинг има право да си го редактира... А страници тъдява не съм забелязал да има.

Инак светъл челен опит даваш за пример. Явно в калдата отдавна са решили проблема с некоректни продавачи и купувачи...

Публикацията е редактирана (19-09-08 13:35)
Дата:   19-09-08 13:58

то си личи кой е простият, ако искаш може да си спретнем едно спарингче на IQ, само да не ти взема паричките накрая..та като си толкоз сложен според търговския закон търговец е лице, което предоставя посредничество и тъй като този сайт може да служи точно за това (и по-специално секцията базар) може съвсем спокойно да го окачествим като търговски..какво е ebay? средство за свръзка между хора, които иначе няма как да се намерят толкова лесно..какво е базарът тук ?! quite the same shit.. дерзай
Дата:   19-09-08 14:06

Явно си по-тъп от очакваното. Оттеглям офертата за 50лв. - поне 150 ще струва да ти се обяснят разликите...
Дата:   19-09-08 14:14

ама си и доста упорит.. дървен философ.. не искам разлики, а защо не би било полезно и да обясниш първия си пост :)
Автор: d256h   
Дата:   19-09-08 14:26

Темата за рейтинг не се отваря за първи път! Проблема е в това, кои да са критериите по които да се определя рейтинга. Всички в базара искат да има рейтинг, но нека някой предложи подробна схема за оценяване и да я защити!
===============
Без да имам план за оценка си мисля, че до сега не съм срещал предложение, което да ми е харесало. Примерно основен проблем е отправната точка за 'успешен участник' с висок рейтинг. Ако всеки оценява всеки, рейтинга няма да бъде верен (както със снимките във форума). Ако пък трябва да въвличаме админите или трета страна да участва, като арбитър (нотариус) при сделките, това ще създаде куп други проблеми...
Затова нека който иска да има рейтинг на търговците и купувачите да представя цялостна схема за оценяване, за да избегнем общите приказки и разни караници !!!
Моля!
Дата:   19-09-08 15:24

d256h - напълно прав си!Ето едно мнение по темата, което е смислено, и заслужава да се помисли върху него!

Аз предлагам следната схема на оценяване:
Когато даден потребител "Х", е купил от потребител "Y", даден продукт, и е останал доволен от коректността на продавача - дава му оценка в темата "рейнинг" - "+"!
Този "+" се записва накрая на месеца в списъка с потребители, на потребителя "Х"!
По този начин рейтинга на потребителя "Х" нараства!
И обратното, ако има недоволен - дава се "-", разбира се, като преди това се обоснове, какво точно не е било коректно в случая!!!

В повечето форуми това дава много добър резултат!

Съгласен съм, че по този начин няма как да се избегнат т.н. приятелски "+" - ве, и, че ако някой има зъб на друг - може да го натопи!

Ако някой има друга идея - нека сподели!

Нали целта е, да си помогнем по някакъв начин с цялата тази работа, и да има положителен резултат от всички усилия, в борбата с плъзналите мошеници навсякъде!

Ако решите, че няма смисъл от подобно нещо - аз съм съгласен, и няма да отварям и дума вече за това!

Публикацията е редактирана (19-09-08 15:26)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена